שתף קטע נבחר

כתב אישום: התחזו לאנשי התעשייה האווירית וגנבו במיליונים

חנוך פשדצקי מחולון ועדי מקדשי מבת ים מואשמים בהונאה של חברה לאספקת ציוד, במסגרתה התחזה פשדצקי לנציג התעשייה האווירית האחראי על הקמת עיר הבה"דים, ורכש סחורה בשווי של 7 מיליון שקל. הסחורה נפרקה מחוץ למפעל, ונמכרה לגורמים אחרים

פרקליטות מחוז ת"א (פלילי) הגישה הבוקר (ג') כתב אישום לביהמ"ש המחוזי בעיר נגד חנוך פשדצקי, בן 68 מחולון, ועדי מקדשי, בן 44 מבת ים, בגין קשירת קשר לביצוע פשע, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, שימוש במסמך מזויף ושימוש במרמה, עורמה ותחבולה (עבירה לפי פקודת מס הכנסה). כמו כן, מקדשי נאשם גם בשיבוש מהלכי משפט.

 

לכתבות נוספות בערוץ הכלכלה

 

על פי כתב האישום, שהוגש על ידי עו"ד לילך כץ, המתלוננת הינה מנהלת חברה לאספקת כבלים, ציוד חשמל ואלקטרוניקה מתל אביב. מקדשי עבד כסוכן מכירות בחברה מיוני 2014.

 

במועד שאינו ידוע, טרם יוני 2015, קשרו הנאשמים קשר להונות את המתלוננת ואת החברה, להוציא מהם ציוד במרמה, ולמכור אותו לאחרים. במסגרת הקשר, הפעילו הנאשמים מספר אנשים שזהותם אינה ידועה, בכללם אנשים שהציגו עצמם בכזב בפני המתלוננת כנושאי תפקידים בתעשייה האווירית.

אחד הנאשמים בבית המשפט הבוקר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
אחד הנאשמים בבית המשפט הבוקר(צילום: ירון ברנר)
 

ביוני 2015, התקשר פשדצקי למתלוננת והציג עצמו בכזב כעובד בחברת "אלתא", שהינה חברת בת של התעשייה האווירית, וכמי שאחראי על הקמת עיר הבה"דים. פשדצקי ביקש להיפגש עם המתלוננת על מנת לרכוש ציוד מהחברה, ולשם כך קבעו השניים להיפגש במפעל אלתא ביהוד.

 

ביולי 2015 נפגשו השניים בבית קפה סמוך למפעל אלתא ביהוד, לאחר שפשדצקי טען בפני המתלוננת כי משרדו ממוקם במפעל אלתא באשדוד. בפגישה זו סיכמו השניים איזה ציוד יסופק לפשדצקי ואופן התשלום. יום לאחר מכן, שלח פשדצקי למתלוננת מסמך מזויף הנחזה להיות מסמך רשמי של התעשייה האווירית, וכן מספר הזמנת רכש, ובה מפורטת בקשה לרכישת ציוד בסך 249,523 שקלים.

 

בסמוך לכך, התקשרה למתלוננת אישה, שזהותה אינה ידועה, שהציגה עצמה כ"שירן", המנהלת של פשדצקי והעוזרת של "משה", שמכהן בדירקטוריון אלתא ומורשה חתימה בחשבון. בשיחה זו סוכמו תנאי התשלום.

 

הסחורה נפרקה מחוץ למפעל 

על יסוד הזמנת הרכש הכוזבת שביצע פשדצקי, ב-20.7.15 העבירה המתלוננת סחורה של החברה אל מפעל אלתא באשדוד. בהגיעה למפעל, התקשרה המתלוננת לפשדצקי. לאחר מספר שעות ובטרם נכנסה עם הסחורה למפעל, הגיע למתלוננת אדם אחר שזהותו אינה ידועה, שהציג עצמו כ"לירן". "לירן" היה לבוש בגדי עבודה ותג הנחזה לתג עובד, באופן שיש בו להניח את דעתה של המתלוננת כי הינו עובד אלתא. "לירן" הרגיע את המתלוננת כי פשדצקי יגיע במהרה והפנה אותה למקום פריקה סמוך, הנמצא מחוץ למפעל, בציינו בפניה כי הוא עושה כן על מנת להימנע מהתור לבדיקה הביטחונית.

 

בהמשך, המתלוננת העבירה סחורה לפשדצקי ב-22 הזדמנויות. הסחורה שסופקה לפשדצקי כללה כבלים לארונות חשמל, סלילים, כבלים מיוחדים להובלת חשמל בעוצמה גבוהה וכן שקעים ותקעים. במספר הזדמנויות נכח אף "לירן" בהעברת הסחורה. פשדצקי הניח את דעתה של המתלוננת בכזב כי הסחורה עתידה לעבור לאלתא וכי מקומות האספקה השונים הם נוכח פרויקטים שונים של אלתא. שוויה הכולל של הסחורה שסופקה מסתכם ב-7,097,460 שקל.

 

 

סמוך לאחר אספקת הסחורה, פעלו הנאשמים למכירת הסחורה לגורמים אחרים. במספר רב של הזדמנויות, העביר מקדשי את הסחורה לאזור התעשייה בברקן ולמחסום חורה, שם מכר את הסחורה לרוכשים ששילמו תמורתה במזומן ומשם הועברה הסחורה לשטחים ולעזה.

 

ב-7.10.15 הועברו למתלוננת 88,900 שקל במזומן, למרות שסוכם על סכום של כ-210,000 שקל. פשדצקי ו"שירן" הניחו את דעתה של המתלוננת כי התשלום מבוצע במזומן שכן החברה לא עברה הליך מכרז. ב-13.10.15 הגיע פשדצקי למתלוננת ומסר לה 60,000 שקל נוספים.

 

ישיבות כוזבות בכנסת ומעקבים

בינואר 2016, ונוכח קשיים כספיים אליהם נקלעה החברה, פנתה המתלוננת ל"שירן" על מנת לבקש ממנה אסמכתא בדבר היקף הסחורה שסופקה, באופן שיאפשר לה לפנות בבקשה להגדלת האשראי בבנק. לאחר מכן, "שירן" העבירה למתלוננת מסמך מזויף הנחזה להיות כרטסת ספק של החברה בהנהלת החשבונות של אלתא מערכות בע"מ, ועל בסיס המסמך אושרה למתלוננת הלוואה בחשבון החברה.

 

רק לאחר הפצרות חוזרות ונשנות של המתלוננת בפני פשדצקי, "שירן" ו"משה", הועברו סכומי כסף נוספים למתלוננת. סכומי הכסף שהועברו מסתכמים ב -1,328,900 שקל. ב- 17.1.16 ניסתה המתלוננת להשיג את "שירן" ואת "משה", ללא הצלחה. המתלוננת התקשרה לפשדצקי, אשר הרגיעה בכזב כי השניים בישיבות בכנסת.

 

יום למחרת, התקשרה "שירן" למתלוננת, אמרה לה כי התברר לה ול"משה" שפשדצקי מוכר את הסחורה לאחרים וכי עוקבים אחריהם. לצד זאת, המשיך פשדצקי לעמוד בקשר טלפוני עם המתלוננת ולהבטיח לה בכזב כי תקבל את כספה.

 

בנוסף, באישום השלישי, מקדשי נאשם בשיבוש מהלכי משפט לאחר שידע כי הוא דרוש לחקירה במשטרה והסתתר במשך כשבועיים בכוונה להכשיל את החקירה. בעת מעצרו, נמצאה בכליו תעודת זהות מזויפת.

 

לבסוף לאחר שהתעורר חשדה של מנהלת החברה, כי התנהלותם של הנאשמים בעייתית, היא פנתה למשטרה והגישה תלונה. היא סיפקה בעדותה לשוטרים שורה של אסמכתאות, כמו חשבוניות, טפסי הזמנות, ואף הודעות SMS שנשלחו בינה לבין "שירן" ו"דוד". בעקבות התלונה נפתחה חקירה, שכאמור הובילה להגשת כתב אישום.

 

"ההר יוליד עכבר"

עורך הדין שאדי כבהא המייצג את מקדשי מסר בתגובה: "כבר מכתב האישום עולה כי חלקו המיוחס למרשי מצומצם ביותר. הוא מכחיש שביצע כל עבירה. בית המשפט הורה לשחרר את הבחור השני בהפקדה עצמית ונראה כי ההר יוליד עכבר, בתוך מספר ימים נבקש לשחרר את הלקוח שלי".

 

עורך הדין ניר שניידרמן המייצג את חנוך פשדצקי מסר: "כתב האישום ובקשת המעצר נמסרו לנו הבוקר, אנחנו נלמד בצורה מסודרת את חומר הראיות. ואת תגובתנו לאישום נמסור לבית המשפט כמקובל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
הגשת כתב האישום, הבוקר
צילום: ירון ברנר
מומלצים