שתף קטע נבחר

סורוקה: גידול בגודל של מלון הוצא מראשה של בת 2.5

הפעוטה בת השנתיים וחצי הגיעה לסורוקה עם תסמינים של צליעה והפרעות בהליכה. בבדיקות התגלה הגידול הענק וההערכה של הרופאים כי היא נולדה כבר עם הגידול בראשה. לאחר הניתוח, הפעוטה אושפזה בטיפול נמרץ ילדים, וכעת היא מתאוששת

ניתוח להוצאת גידול הציל חייה של פעוטה בת שנתיים וחצי: פעוטה בת שנתיים וחצי הגיעה בשבוע שעבר לבית החולים סורוקה עם תסמינים של צליעה והפרעות בהליכה. בבדיקות ההדמיה אובחן בראשה גידול ענק, בגודל של מלון. ההערכה של הרופאים היא שהפעוטה כפי הנראה נולדה עם הגידול.

 

עוד חדשות בריאות

סקר: איזו קופת חולים הכי אהובה בישראל?

סרטן המעי הגס בישראל: עלייה בתחלואה בקרב צעירים

משרד הבריאות: עלייה דרמטית במקרי שושנת יריחו

 

הילדה עברה ניתוח מסובך ומורכב של פתיחת גולגולת (קרניוטומיה) להוצאת הגידול, על ידי צוות מנתחים בכירים מהמחלקה לנוירוכירורגיה בסורוקה, ד"ר ישראל מלמד וד"ר מיקי גידון. בניתוח שארך יותר מ-10 שעות, הרופאים הסירו את הגידול בשלבים, כל פעם הוצאה פיסה מהגידול, כדי למנוע דימומים.

 

הגידול צמח מאזור של מחיצה בין שתי אונות המוח לשני הצדדים בצורה איטית בלי שהיו סימנים כלשהם של חוסר נוירולוגי עד שהגיע לשלב שהמוח לא יכול היה לשאת את הלחץ. בשל העובדה שמדובר בילדה קטנה שתפרי הגולגולת שלה עדיין פתוחים, הגידול הרחיב את חלל הגולגולת ונתן "רווח" למוח לא לסבול מהלחץ.

 

כך נראה הגידול בראשה של הילדה ( )
כך נראה הגידול בראשה של הילדה

 

"הצלחת הניתוח מתחילה בהדמיה"

"הטיפול במקרה מתחיל עוד לפני הכניסה לחדר ניתוח, בפענוח וניתוח של בדיקות ההדמיה ובתכנון הניתוח בהתאם. לפי ההדמיות קובעים את גבולות הגידול" אומר ד"ר מלמד, סגן מנהל המחלקה לנוירורכירורגיה בסורוקה.

 

לדבריו, מה שחשוב הוא לשמור על כלי דם מובילים במח ועל הרקמות, כדי להימנע מפגיעה אפשרית בכלי דם. "הצלחת הניתוח מתחילה בהדמיה. המטרה היא לדעת מראש לאיזה כלי דם נגיע בניתוח ומתי, מבלי לפגוע בו ולהוציא בהצלחה את הגידול".

 

ד"ר מלמד הוסיף: "ניתחתי מאות חולים ולא מעט ילדים בקריירה שלי וזהו הגידול הגדול ביותר שיצא לי לנתח בגיל כה צעיר. להוציא גידול במלואו בהצלחה זהו בהחלט הישג לא שגרתי".

 

ד"ר גידון  הוסיף כי גידול כזה יכול לגרום לפגיעה נוירולוגית ולשיתוק של פלג גוף, לחולשה בארבעה גפיים, פגיעה בעצבי הראייה, השמיעה והדיבור. "הפגיעה יכולה להיות גם קוגניטיבית, על החשיבה, השפה, ריכוז, זיכרון וכל המרכיבים שקשורים לזה ובסוף גם ההתנהגות יכולה להיפגע ויכולות להיות בעיות ממש משמעותיות עד כדי פסיכוזות.

 

"הילדה הזו יכלה למות או לכל הפחות היה נגרם לה נזק מוחי קשה מאוד אם היא לא הייתה מטופלת בזמן. כל שינוי בגידול היה גורם להידרדרות משמעותית"

  

לאחר הניתוח הממושך אושפזה הילדה בטיפול נמרץ ילדים, התאוששה במהרה ומאושפזת כעת במחלקת ילדים והיא אפילו חזרה ללכת כרגיל. "סוד ההצלחה בניתוח זה, כמו בכל ניתוח אחר, הוא עבודה בשיתוף פעולה הדוק בין צוות המנתחים, מרדימים, טכנאים, אחיות וסניטרים בחדרי הניתוח, רדיולוגים", אומרים הרופאים.

 

 


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הוצא גידול מראשה של הילדה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים