שתף קטע נבחר

הטרגדיה והעונש: 4 שנות מאסר למבריחי משפחתו של איילן כורדי

שני מבריחי פליטים סורים הרשעו בארגון ההפלגה שבה טבע הפעוט עם משפחתו. תמונות גופתו על החוף זעזעו את העולם

בית משפט בטורקיה הודיע היום (ו') כי גזר ארבע שנות מאסר וחודשיים על שני מבריחי פליטים סורים בעקבות מותם של חמישה בני אדם, בהם הפעוט בן ה-3 איילן כורדי. תמונת גופתו של הפעוט הסורי על החוף בטורקיה עוררה זעזוע רב בעולם בשנה שעברה. בית המשפט בעיר בודרום שבדרום-מערב טורקיה הרשיע את השניים בסחר בבני אדם, אך זיכה אותם מאשמת גרימת מוות ברשלנות.

עוררה זעזוע רב. גופת איילן כורדי בחוף בטורקיה (צילום: EPA) (צילום: EPA)
עוררה זעזוע רב. גופת איילן כורדי בחוף בטורקיה(צילום: EPA)

בין ההרוגים היו גם אחיו ואמו. איילן כורדי משמאל ()
בין ההרוגים היו גם אחיו ואמו. איילן כורדי משמאל

תמונתה של גופת הילד הסורי, שרועה על החוף עם הפנים בחול, המחישה באופן ויזואלי את גודלו של הסבל של המהגרים הסורים. גם אחיו של איילן, גאליפ, ואמו ריהאן, היו בין החמישה שנהרגו כשספינתם טבעה במהלך המסע הימי מבודרום לאי היווני קוס. בעוד הרשויות בטורקיה דיווחו כי שמו של הפעוט היא איילן, דודתו אמרה כי המשפחה מעדיפה כי ינקבו בשם אלאן.

 

הליך משפטי בטורקיה בדרך כלל אורך חודשים ואף שנים, אך במקרה זה גזר הדין הגיע חודש בלבד לאחר פתיחת המשפט. ככל הנראה, הממשלה ביקשה לזרז את ההליך המשפטי כדי להראות שהיא פועלת למזעור תופעת הסחר בבני אדם, לקראת פסגת האיחוד האירופי ביום שני, שבה ידונו במשבר הפליטים.

 

על טורקיה מופעל לחץ לצמצם את זרם הפליטים וההברחות לתוך אירופה, מאז שהגיעה להסכם עם האיחוד בנובמבר. על פי ההסכם, טורקיה אמורה לקבל תקציב של 3 מיליארד אירו לצורך כך.

 

הנאשמים, מוואפקה אלבאש ואסם אלפרהאד, הכחישו כל קשר למותם של המהגרים. במקום זאת, הם האשימו את אביו של איילן, עבדאללה כורדי, וטענו כי הוא היה זה שארגן את ההפלגה. בית המשפט דן אותם בתחילה לחמש שנות מאסר, אך הפחית את עונשם לאור התנהגותם הטובה של הנאשמים במהלך ההליך המשפטי. השניים רשאים לערער על הרשעתם. התובע ביקש בתחילה לגזור על השניים את העונש המקסימלי של 35 שנות מאסר.

 

משפחת כורדי הייתה אחת ממאות אלפי המהגרים שסיכנו את חייהם בדרך ליוון, במטרה להגיע משם למדינות בצפון ומערב אירופה. לאחר מות משפחתו, עבדאללה כורדי שב לסוריה. ארגון ההגירה הבינלאומי (IOM) מסר כי לפחות 418 מהגרים מתו השנה בעת שניסו להגיע ליוון ולאיטליה.

 

במקביל, הרשויות בטורקיה מסרו כי יותר מ-4,400 מבריחים נעצרו בשנת 2015 לאחר שארגנו הפלגות כאלו בסירות שאינן מתאימות למסע שכזה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים