שתף קטע נבחר

עגלות בארה"ב: "עושים 8,000 דולר בחודש"

ישראלים בעלי חברת עגלות שמכרה מוצרים בקניונים בארה"ב, נעצרו והואשמו בסוף השבוע. האם יש סיכוי שישראלים יפסיקו להתפתות לעבודה הבלתי חוקית שם, נוכח העונשים הכבדים שצפויים להם?

  

 

הפיתוי שמוביל המוני צעירים וצעירות אל העגלות בקניונים ברחבי הארה"ב הוא גדול: שכר של אלפי דולרים בחודש וטיול ארוך ומתמשך בארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות. אך בסוף השבוע שוב התחדד הסיכון הכרוך בכך, כאשר התפוצצה פרשיית עגלות חדשה: רשויות המס האמריקניות על חברה בבעלות ישראלית שהעסיקה 140 עובדים, ונגד עשרה ממנהליה הוגש אישום בדבר הבאת עובדים בלתי-חוקיים לארה"ב והעלמות מס.

 

בראיון ל-ynet סיפרו א', שעבד כמה שנים בעגלות, ועורך הדין שלומי אטש, ישראלי שעובד בניו יורק בתחום ההגירה, על הישראלים שמפרים את החוק האמריקני ועל הסיכון שהם לוקחים על עצמם.

 

א' סיפר כי עבד בתחום כשלוש שנים באזורים שונים בארה"ב ובקנדה. "את השירות הצבאי אתה מסיים בלי הרבה כסף, וזו אחת הסיבות. הסיבה השנייה - רציתי קצת להתנתק מהארץ. אפשר לעשות בזה הרבה כסף, מי שיודע לעבוד בזה. רוב העובדים מרוויחים בין 5,000 ל-8,000 דולר בחודש". אבל לדבריו, "יש מחיר לכסף הגדול הזה, והוא - לחיות בפחד מתמיד מזה שיעצרו אותך, אולי יזרקו אותך לכלא, אולי יגרשו אותך".

  

עו"ד אטש הסביר כי מעל מי שמועסק בעבודה בלתי חוקית בארה"ב מרחפת סכנה מיידית של גירוש מהמדינה, קנסות, ואף סנקציות בדבר חזרה עתידית לארה"ב. "עבדתי עם בעלי עגלות בשלב המקדים, שבו התכוננו לפתוח עסק ופנו אליי ליעוץ. לאנשים שנכוו מהסיפור אין יותר מדי מה להציע לאחר שנתפסים. מה שנותר לעשות זה רק להפחית את הנזק".

 

השגרירות האמריקנית הובילה קמפיין הפחדה ובו סיפרו כאן שצעירים שנתפסים יושבים בכלא יחד עם אנסים וסוחרי סמים. לדברי אטש, "לעבור על החוק זה אף פעם לא מומלץ. אני מניח שקצת הגזימו אבל העיקרון בהחלט נכון". לדבריו, "מעבר לעונש המיידי שתלוי בטיב העבירה, יש סנקציות שמונעות כניסה למדינה במהלך חמש עד עשר שנים. במקרים קיצוניים - גם לנצח".

 

אבל נוכח המצב בארץ, א' הביע ספק לגבי שינוי אפשרי, "אלא אם כן המצב ישתנה קיצונית בארץ ותימצא לחיילים משוחררים דרך פלא לעשות כסף מהיר".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים