טבעונית מלאה בכל טוב: אנצ'לדה ברוטב מולה
טורטיה ממולאת בכל טוב, מגולגלת ואפויה בתנור ברוטב מולה, רוטב עשיר של צ'יליס (פלפלים) ושוקולד והכל מהמטבח המקסיקני
אנצ'לדה ברוטב מולה
מתכון של יעל מנור מקומרו
המרכיבים:
למולה:
5 ציפורן
1 מקל קינמון
כוכב אניס
1/4 כפית זרעי כמון
4 פלפלים חריפים יבשים (אנצ'ו)
כף צ'יפולטה מעושן
1/4 כוס צימוקים
1/4 כוס זרעי דלעת
2 טורטיה תירס
כוס עגבניות, קלופות וחתוכות
70 גרם שוקולד מריר
4 כוסות של ציר ירקות
3 כפות שמן
מלח
כוסברה לקישוט
לאנצ'ילדה
8 טורטיות תירס או קמח
למילוי (אפשר להוסיף כל מה שאוהבים)
2 כוסות אורז מלא מבושל
שעועית מבושלת או תבשיל צ'ילי מוכן
בצל מטוגן
שום כתוש
1 כפית כמון
כוסברה קצוצה
עגנבניות קצוצות
תרד מבושל או בטטה (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מכינים את המולה: משרים במים חמים את הפלפל היבש למשך חצי שעה.
- במחבת חמה קולים קלות את הציפורן, הקינמון, האניס, הכמון וזרעי הדלעת. מוציאים ושמים בבלנדר.
- מוסיפים שמן למחבת, וכשהשמן חם מוסיפים טורטיה חתוכה, צימוקים, צ'יפולטה וכוס. מערבבים יחד ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים לבלנדרעם הפלפל היבש, טוחנים הכל עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
- מחזירים את התערובת למחבת עם כף שמן ומערבבים. המרקם שמתקבל הוא של רסק עגבניות סמיך.
- מוסיפים את ציר הירקות ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- מוסיפים את השוקולד ומביאים לרתיחה עדינה.
- טועמים ומוסיפים מלח לפי הצורך. מבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהכל מסמיך.
- מכינים את המילוי לאנצ'ילדה: מערבבים את חומרי המילוי יחד.
- מניחים כמות נאה במרכז של כל טורטיה, מגלגלים ומניחים בתבנית משומנת קלות את כל הטורטיות. מכסים עם רוטב המולה ואופים כ-20 דקות בתנות שחומם מראש לטמפ' של 180 מעלות.
- להגשה אפשר להניח אבוקדו ושמנת חמוצה טבעונית - להלן המתכון:
שמנת חמוצה טבעונית
המרכיבים:
1/2 כוס טופו
1/2 כוס קשיו לא קלוי שהושרה כ-3 שעות במים
מיץ מ-1/2 לימון
מלח
מים
כף שמרי בירה
אופן ההכנה:
- מניחים הכל בבלנדר, מוסיפים מעט מים לפי הצורך ומערבבים יחד עד למרקם אחיד וחלק.
טורטיה
צילום: ירון ברנר
מומלצים