שתף קטע נבחר

איבדתם טלפון? עדיף שזה יקרה בטייוואן

ישראלי שמתגורר בטייוואן שכח את הסלולרי במונית. במשטרה הראו לו צילומי רחוב והוא איתר את המונית. במקביל, הנהג החזיר את הטלפון שמצא לתחנת משטרה אחרת, ושם הושב לבעליו. "הכול נעשה בחיוך ובנחמדות"

אם המפכ"ל של משטרת ישראל, רב ניצב רוני אלשיך, רוצה להבריא את המשטרה ולשקם את אמון האזרחים בגוף שבראשו הוא עומד – כדאי לו לקרוא בעיון את סיפורו של לאוניד קרצמן (31), צעיר ישראלי שלומד ועובד בשש השנים האחרונות בטייפה בירת טייוואן.

קרצמן. "המשטרה כאן יותר מוכוונת לעזור לאזרח" ()
קרצמן. "המשטרה כאן יותר מוכוונת לעזור לאזרח"

בשבת בלילה נסע קרצמן במונית לאזור שימן בטייוואן ושכח את הטלפון הנייד שלו. כאשר נזכר בכך כבר היה מאוחר מדי. המונית המשיכה בדרכה ולקרצמן לא היה מספר טלפון או מספר זיהוי של המונית. שלוש שעות לאחר מכן הוא ניגש לתחנת משטרה הומה אדם כדי להגיש תלונה. הוא ידע שבטייוואן יש מוסר של השבת אבידה וייתכן שמוצא הטלפון יחזיר אותו מתישהא למשטרה והיא תדע לפנות אליו.

 

להפתעתו, קצין המשטרה שרשם את התלונה של קרצמן לא הסתפק בכך והחליט לפתוח בחקירה שלא הייתה מביישת פרק של CSI, הכול במטרה להשיב את הטלפון הנייד לאזרח הישראלי. הוא הושיב את קרצמן מול מסך ואחרי שהישראלי מסר לו את שעת הנסיעה והאזור שבו נסע, הם החלו לצפות בצילומים של מצלמות הרחוב בטייפה. קצין המשטרה לא הרפה ובמשך שעה עקב אחרי הצילומים עד שבינגו: המונית אותרה. הקצין הגדיל את התמונה, ראה את לוחית הזיהוי, הקליד אותו במחשב ומיד התקשר לטלפון הנייד של הנהג וגם לתחנת המוניות שלו.

 

"כאשר התקשרתי לנהג ולחברת המוניות, הם אמרו לי שהנהג כבר החזיר את הטלפון לתחנת משטרה אחרת, מאחר שלא הצליח לאתר אותי", סיפר קרצמן. מכיוון שאותה תחנה כבר הייתה סגורה אחרי חצות – הוא חזר לישון בביתו ולמחרת בבוקר הלך לתחנה וקיבל את הטלפון שלו.

 

"הכול נעשה בחיוך ובנחמדות מדהימה", אומר קרצמן. "אני לא רוצה סתם להכליל, גם עם משטרת ישראל היו לי חוויות טובות, אבל בגדול, המשטרה כאן יותר מוכוונת לעזור לאזרח, ובזכות זה שאין כאן איומי טרור או אלימות ברחובות יש להם זמן להפנות משאבים לאנשים שאיבדו את הטלפון או את הארנק שלהם. באופן כללי, הם ממש נחמדים וחייכנים - ואת זה

משטרת ישראל בהחלט יכולה לאמץ".

 

מה שמדהים בסיפור, מעבר לנחמדות של השוטרים, הוא היכולת שלהם להיעזר בטכנולוגיה לטובת האזרח ובאופן מיידי. "בתחנות המשטרה בטייוואן יש מפה של כל העיר עם מיקום של כל המצלמות, ובלחיצת עכבר אתה יכול לגשת לכל מצלמה בכל טווח של זמן. כל שוטר פשוט יכול להיכנס למערכת, לא צריך צווים, הכול כאן לטובת האזרח".

 

זה לא המקרה הראשון שבו קרצמן נתקל ביחס של תושבי טייוואן להחזרת אבידה או גניבה. לחברה של לאוניד, אזרחית אמריקנית, גנבו את הטלפון הנייד במועדון לילה בזמן שהייתה בשירותים. כעבור חודשיים-שלושה היא הלכה למשטרה להגיש תלונה, והם השתמשו בשירות איתור של גוגל כדי לאתר את הטלפון, והסתבר שהוא נמצא בידי צעירה בת 20. בטייוואן מקובל לגור עם ההורים עד גיל 30, אז כשאיתרו אותה הצעירה הגיעה עם ההורים שלה לתחנת המשטרה. ההורים התביישו כל כך לגלות שהבת שלהם גנבה את הטלפון, והם החזירו אותו לחברה של קרצמן בתוספת סכום כסף וטלפון חדש.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים