שתף קטע נבחר

 

מחיר תוכנית עלילת האונס: "100 אלף ועוד כ-20 אלף חודשי"

בכירה במשרדו של היחצ"ן מוטי מורל תיארה במשטרה כמה תעלה תוכנית הפעולה נגד עו"ד אורי דניאל, שכללה תלונות שווא על אונס. ביהמ"ש קבע: התוכנית של מורל ושל עו"ד רוני אלוני-סדובניק שסייעה לו "זדונית ופסולה". מורל: "לא עשינו דבר". אלוני-סדובניק: "מאמינה לנשים". דניאל: אני הקורבן

כמה עולה לגבש תוכנית פעולה נגד אדם, הכוללת תלונות שווא באשמת אונס נגדו? מתמלילי חקירת משטרה בפרשת "תוכנית האונס", שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות", עולה כי מדובר בשכר טרחה של מאה אלף שקלים, ועוד תשלום קבוע של עשרים אלף שקלים עבור כל חודש עבודה. בית המשפט העליון קבע כי המתלוננות שהגישו תלונות שווא למשטרה ותביעות אזרחיות שקריות על אונס נגד עו"ד אורי דניאל עשו זאת בעזרתם של היחצ"ן מוטי מורל ועו"ד רוני אלוני-סדובניק.

 

הצדדים בפרשה הכירו כשהיו חברים בקבוצה סגורה ללימודי פילוסופיה, שאותה מכנה דניאל כת. עו"ד דניאל עזב את הקבוצה בשלב מסוים, וסכסוך התגלע בינו לבין אחת הנשים בקבוצה. הסכסוך הוביל לכך שארבע תלונות בגין אונס הוגשו נגדו מצד נשים שהיו חברות באותה קבוצה. התלונות במשטרה נסגרו, אולם אז הגישו המתלוננות תביעות אזרחיות. גם אלה נדחו, תוך שנקבע כי התלונות היו שקריות והוגשו בחוסר תום לב תוך הוצאת לשון הרע. בית המשפט גם קבע כי הנשים יפצו את עו"ד דניאל.

מורל: "לא עשינו דבר בפרשה" (צילום: דניאל מורל) (צילום: דניאל מורל)
מורל: "לא עשינו דבר בפרשה"(צילום: דניאל מורל)

סמוך להגשת התביעות האזרחיות הגיעו הנשים למשרדו של מורל, והגו שם תוכנית שמטרתה לגרום לעו"ד דניאל להפסיד במשפטים נגד אותן נשים. לצורך זה נערכה "תוכנית הנאנסות", שבמסגרתה פורטו צעדים שונים שיש לנקוט לשם השגת היעדים. כחלק מהתוכנית פנתה עו"ד רוני אלוני-סדובניק, שייצגה חלק מאותן מתלוננות, ללשכת עורכי הדין בבקשה להשעות את דניאל מהלשכה ולמנוע ממנו לעסוק בעריכת דין. שופט בית המשפט העליון יצחק עמית קבע כי "פנייה זו אינה יכולה לחסות תחת הגנת תום הלב", וכי "כמעט כל פרט בפרשה מלמד על 'תפירה' של תלונות יש מאין".

 

דניאל הגיש תלונה נגד מורל, וזה בחקירתו טען מנגד כי "התלונה הזאת נעשתה כהטרדה גרידא". מורל תיאר בחקירה כי פנו אליו כמה נשים שטענו כי נאנסו על ידי דניאל. אף שתלונותיהן נגנזו במשטרה, מורל מספר בחקירתו כי "התרשמנו שהן כנות ואותנטיות". בכירה לשעבר במשרדו של מורל העידה גם היא במשטרה. "הם תויגו ככת במרכז הישראלי לנפגעי כתות וזה מרכז שנלחם גם בסיינטולוגיה", העידה, "לכן למוטי היה עניין להיכנס גם בהם".

 

מורל, כך טענה הבכירה, מזוהה עם הסיינטולוגיה. לדבריה, "דובר על שכר טרחה של כ-100 אלף שקלים ונדמה לי משהו כמו עוד 20 אלף שקלים חודשי. האסטרטגיה הייתה קודם כול להיכנס במרכז לנפגעי כתות". בשלב השני, מתארת אותה בכירה, החלו לאסוף חומרים נוספים. "התחילו לחפש חומרים על אורי דניאל. בשלב הזה הם מספרים לנו שאורי דניאל ביצע מעשי אינוס. מוטי אמר להם שיגישו תלונות במשטרה על האינוסים ואז יהיה מה לפרסם". כשהחוקר שאל את הבכירה אם מדובר בתלונות כוזבות היא טענה בתוקף שלא.

עו"ד אלוני-סדובניק: "מאמינה למתלוננות" (צילום: אורית אלון ) (צילום: אורית אלון )
עו"ד אלוני-סדובניק: "מאמינה למתלוננות"(צילום: אורית אלון )

ממוטי מורל נמסר בתגובה: "משרדנו לא טיפל כלל בפרשת אורי דניאל, זאת אחרי שהבהרנו ללקוח שבלי ראיות ובלי הסרת צו איסור פרסום לא נעשה דבר, ואכן לא עשינו דבר בפרשה. ה'תוכנית' המדוברת היא אוסף רעיונות שרובם הועלו על ידי הלקוח בפגישות מקדמיות, אך כאמור לא ביצענו שום חלק ממנה והפסקנו את ההתקשרות עם הבנות. לא אספנו שום חומרים על דניאל. אנחנו לא משרד חקירות ואין לנו שום דרך לאסוף חומרים כאלה בעצמנו. זאת מהומה רבה על לא דבר. כל יום רואים בתקשורת קמפיינים בדיוק כאלה על אונס והטרדה מינית. ודווקא במקרה שלנו, שסירבנו לעשות את זה, עושים מזה רעש כאילו ביצענו פשע. אורי דניאל הגיש נגדי תלונה במשטרה והפרקליטות סגרה את התיק מחוסר אשמה. זה אומר הכול".

 

עו"ד אלוני-סדובניק מסרה בתגובה: "פסק דינה של כבוד השופטת דפנה ברק ארז, האישה היחידה בהרכב, קובע מפורשות כי לא ניתן לשלול כי ארבע המתלוננות אכן נאנסו. אני מאמינה לחלוטין כאז גם היום למתלוננות שנאנסו, הן עברו פוליגרף ונמצאו דוברות אמת. מעולם לא לקחתי חלק בתכנון תוכניות כאלה ואחרות ולא הייתי מודעת לקיומן וכל ענייני הוא בייצוג משפטי לנפגעות עבירות מין. אמשיך לייצג נפגעות ונפגעי עבירות ללא פחד ומורא. אורי דניאל כבר פנה למשטרה בעבר בטענה דומה בעניין תכנון מראש של עלילה נגדו, המשטרה חקרה היטב ופרקליטות המדינה סגרה את תלונתו מחוסר אשמה מאחר שהוכח כי כולנו האמנו למתלוננות ומאמינים להן גם היום".

 

עו"ד דניאל הביע אתמול סיפוק מפסק הדין, "שסיים עלילת דם", לדבריו. "אני שמח שבית המשפט אמר את הדברים בקול ברור ואמיץ", אמר דניאל ל"ידיעות אחרונות". "אני נורא מצטער על השירות הנוראי שחברות הכת עושות למתלוננות אמיתיות, שעל זכויותיהן יש לשמור מכל משמר". דניאל אמר על "תוכנית האונס" כי "מצמרר לראות את זה בכל פעם מחדש. המזימה הזאת הייתה כתובה מראש והתגשמה במציאות". אף שנקבע כי תלונתן הייתה שקרית, על המתלוננות יש הגנה בחוק הקובעת ששמן לא יפורסם אלא בהסכמתן. "הקורבן זה אני ולא הן", אמר דניאל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל מורל
מוטי מורל
צילום: דניאל מורל
מומלצים