שתף קטע נבחר

לראשונה בעולם: סי.טי. לב בישראל; יחסוך 50% מהצנתורים

המכשיר החדש שהחל לפעול בביה"ח כרמל וצפוי להיכנס לבתי חולים נוספים, סורק את החולה ומצלם את הלב משני כיוונים שונים. ימנע צנתורים מיותרים ויקבע מתי אדם חייב צנתור ללא דחייה

פריצת דרך בטיפול בחולי לב בישראל: השבוע מושק במחלקה הקרדיולוגית בבית החולים כרמל בחיפה מכשיר סי.טי לב הראשון בעולם. המכשיר פותח על ידי החברה הישראלית – ארינטה.

 

המכשיר החל לפעול לאחרונה בבית חולים כרמל, ובעתיד הוא צפוי להיכנס לבתי חולים נוספים בישראל ועל פי הערכה המכשיר הזה יסייע במניעת צנתורים מיותרים ללא ממצאים בלב, ובהורדת עלויות למערכת הבריאות.

 

ישנה את מפת הצנתורים. ד"ר אהוד דפני מנכ"ל החברה המפתחת עם המכשיר בבית חולים כרמל (צילום: אלעד גרשגורן) (צילום: אלעד גרשגורן)
ישנה את מפת הצנתורים. ד"ר אהוד דפני מנכ"ל החברה המפתחת עם המכשיר בבית חולים כרמל(צילום: אלעד גרשגורן)

 

תוצאות מדויקות יותר לגבי מצב הלב

עד כה, חולים שהיו מגיעים לחדר מיון עם כאב בחזה הם היו מופנים לצנתור במטרה לגלות חסימות בעורקים הכליליים (עורקים היוצאים מאבי העורקים), וב- 50% מהמקרים התברר שלא היה צורך בביצוע הצנתור.

 

"כיום כדי למנוע צנתורים מיותרים שולחים את החולה למבחן מאמץ או מיפוי לב (סימון שריר הלב בחומר רדיואקטיבי הפולט קרינה ונקלט במצלמה מיוחדת) אבל השיטות האלו לא מדויקות", מסביר ד"ר אהוד דפני, מנכ"ל חברת ארינטה. "לכן החלטנו לפתח מכשיר סי.טי ייעוד ללב שייתן תוצאות הרבה יותר מדויקות".

 

הוא מסביר כי בתצלום הסי.טי אפשר יהיה לראות בבירור אם יש או אין חסימה בעורקים, לאבחן מומים מולדים בלב, לבצע הכנה להחלפת מסתמים וטיפולים נוספים.

 

"כיום כשצריך לבצע הדמיות של הלב משתמשים הרופאים במכשירי סי.טי רגילים אבל הבעיה שהמכשירים האלו עושים את זה בצורה לא מספיק טובה והמכשיר החדש עושה את זה מהר, טוב וזול יותר", אומר ד"ר דפני ומוסיף, "המכשיר החדש סורק את החולה ותוך כדי מצלם את הלב משני כיוונים שונים ולכן הוא נותן הדמיית תלת מימד בצורה הרבה יותר טובה". 

 

"נוכל למנוע בדיקות וטיפולים מיותרים"

החברה החלה באחרונה לבנות מפעל ייצור חדש סביב הפיתוח החדשני, שנחשב לאחד הסטארט-אפים המבטיחים ביותר בעולם הרפואה, על מנת לייצר מאות מכשירים בשנה להפצה בכל העולם, ויספק מקומות עבודה רבים למדענים ישראלים ואנשי מקצוע בתחום.

 

חברת ארינטה החלה דרכה כקבוצת פיתוח מצומצמת בתמיכת משקיעים מהארץ ומחו"ל ועברה לפיתוח המכשיר הנוכחי לפני כארבע שנים עם הצטרפות משקיעים נוספים. החברה מעסיקה היום כ-60 מדענים ומהנדסים בהובלת המנהל הרפואי פרופ' חיים לוטן.

 

ד"ר שמואל לוינגר, מהמשקיעים הראשונים בחברה, אומר כי מעבר להשקעה הכלכלית יש חשיבות לפיתוח מוצר שיעזור בשיפור הטיפול הרפואי והפחתת הסבל לחולים ולבני משפחותיהם.

 

"נוכל למנוע הרבה בדיקות וטיפולים מיותרים. היה לנו חולה בן 75 שהיה אמור לעבור צנתור ואחרי שעשינו לו את הסי.טי במכשיר החדש התברר שכלי הדם שלו תקינים ואפשר לחסוך ממנו את הפרוצדורה המיותר הזו", סיכם ד"ר לוינגר.

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלעד גרשגורן
מכשיר הסי טי החדש בביה"ח כרמל
צילום: אלעד גרשגורן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים