שתף קטע נבחר
 

כך הסתבך איש העסקים שנרצח

דורון שוסטר היה חייב מיליוני שקלים ולא התלונן על רכוש שנעלם: ההפסדים והחובות של איש העסקים ופעיל הליכוד שנרצח שלשום בפתח ביתו

מצבו הכלכלי של דורון שוסטר ז"ל, איש העסקים שנרצח שלשום בראשון־לציון  על ידי מתנקש אלמוני, היה קשה מאוד בחודשים האחרונים. כך עולה ממסמכים ועדויות שהגיעו לידי "ידיעות אחרונות".

 

שוסטר, איש עסקים ופעיל ליכוד מוכר, נורה בפתח ביתו בראשון־לציון, זאת לאחר שרוכב אופנוע המתין ליד ביתו, והצליח להימלט לפני שכוחות משטרה הגיעו למקום. המתנקש ברח ולא אותר על ידי המשטרה. במשטרה בודקים כמה כיווני חקירה, ולא יודעים על איזה רקע בדיוק בוצע הרצח.

 

שוסטר היה בעליה של חברת עמרי גיא, שבעבר עסקה בהטמנת פסולת באתר שריג ליד אשדוד. על מצבו הכספי הקשה מעידה תלונה שהגיש למשטרה שותפו לשעבר בחברה, שהסתכסך עימו. לפי אותה תלונה, יום אחד נעלם מאתר הפסולת שריג כלי הנדסי יקר, והוא ביקש משוסטר, כבעלי החברה, להגיש תלונה על כך למשטרה, אך שוסטר לא עשה זאת, ואותו שותף הניח ששוסטר העביר בעצמו את הכלי לנושה לו היה חייב כסף.

 

במסגרת תלונה למשטרה שהגיש השותף עצמו בסופו של דבר באוגוסט האחרון, במשרדי מחוז לכיש, הוא טען כי מדובר בכלי הנדסי ששוויו מוערך במאות אלפי שקלים. "ידעתי ששוסטר נתון בבעיות כלכליות, וחשבתי שאולי הוא העביר את הכלי הזה לאחד מנושיו, כדי שהנושה יוותר על הסכום שהיה חייב לו, או בתמורה להסדר אחר", טען. "דיברתי עם שוסטר ואמרתי לו שאני מבקש שיגיש תלונה. זה כלי הנדסי ששווה הרבה כסף. אבל שוסטר, מסיבות ששמורות עימו, סירב להתלונן במשטרה".

 

השותף התלונן במשטרה על מקרה מוזר נוסף. לדבריו, "באפריל 2015 הגיעה תלונה למכבי האש על שריפה במשרדיו של שוסטר. כשהגיעו מכבי האש למקום הם הבחינו בשריפה שפרצה במבנה, שכתוצאה ממנה נשרפו המשרדים של שוסטר על תכולתם. אני חושד שידו של שוסטר הייתה בשריפה, כי גם בעניין הזה הוא סירב להגיש תלונה למשטרה. בסוף אני זה שנאלצתי להגיש את התלונה, והדברים מדברים בעד עצמם". יצוין כי בדוח הבדיקה של מכבי האש נקבע שלא ניתן לקבוע מה היה הגורם לשריפה.

דורון שוסטר (צילום: דנה קופל) (צילום: דנה קופל)
דורון שוסטר(צילום: דנה קופל)
 

 

הפסדים וחובות כבדים

לא רק התלונה של השותף המסוכסך מעידה על מצבו הכספי הקשה של שוסטר. לידי "ידיעות אחרונות" הגיעו פלטי חשבונות הבנק הפרטיים של שוסטר ושל אותה חברת עמרי גיא. מהמסמכים עולה כי בחשבונו הפרטי של שוסטר בבנק דיסקונט נוצר חוב בסך 190 אלף שקל, ובחשבון החברה, גם הוא באותו הבנק, נוצר חוב בסך של 170 אלף שקל.

 

עמרי גיא הייתה במשך שנים עסק מניב, שהכניס לכיסיו של שוסטר סכומים נאים. אך ב־2009 הופסקה פעולת המטמנה, והדבר כנראה השפיע לרעה על מצבו הכלכלי של שוסטר. לפי הדוחות הכספיים של החברה, זו הפסידה בשנים האחרונות מיליונים, כנראה בעקבות הלוואות שנטלה, בסך כולל של מעל 10 מיליון שקל. בשל הפסקת פעילות החברה, היא לא הצליחה כנראה לעמוד בהחזרים, ונוצר לה חוב פיגורים של מיליון שקל כלפי בנק הפועלים.

 

ההפסדים של שוסטר לא מסתכמים רק בסכומים אלה. באוקטובר 2015 ניתן כנגדו פסק דין, שחייבו להחזיר לשותפיו בחברה אחרת 1.6 מיליון שקל, בגין רווחים שלא חילק להם.

 

עוד הפסדים כספיים גדולים נגרמו לשוסטר בהשקעה בחברה בשם כספי קווי נוסעים, שהפעילה אוניות תיירות מהארץ. ב־2011 רכש שוסטר את השליטה בחברה, שהייתה מוכרת גם בשמות כמו כספי הפלגות קרוז, כספי שירותי נוסעים, ועוד. בבעלותו הייתה אוניית הנוסעים ריו. שוסטר, שטען כי הוא מאמין שיצליח לשקם את החברה הכושלת שרכש, החל למכור כרטיסים לכל קיץ 2011. הוא הבטיח הופעה של קובי פרץ, ואמר שיש לו את כל האישורים להפעלת האונייה.

 

ואולם, ההפלגה הראשונה בוטלה בשל תקלות. שוסטר סיפר שהכל תוקן, ציין כי אין לו חובות, וסיפר כי יש לו כמה חברות בארץ ובחו"ל וכולן יציבות. הוא טען שהשקיע באונייה 4.5 מיליון דולר, כדי להפוך אותה לאונייה הטובה ביותר שמופעלת בישראל, אבל גם ההפלגות השנייה, השלישית, והבאות אחריהן בוטלו בשל אי־כשירות. לבסוף קבע רב־חובל יגאל מאור, מנהל רשות הנמלים והספנות במשרד התחבורה, כי היא לא כשירה להפלגה, והוצא נגדה צו מעצר. בעלי החברה הותיר נוסעים מאוכזבים, וכן חובות למספנות ולנמלים, ומאות עובדים שלא קיבלו שכר. למרות הצרות הוא המשיך לטעון שהכל בסדר ובכוונתו להביא מחו"ל אוניית חלומות. אלא שאיש באמת לא ראה את החלומות, ולאונייה ריו מונה כונס נכסים.

 

שוסטר נודע כחבר מרכז ליכוד פעיל ועתיר קשרים, בין השאר עם חבר הכנסת צחי הנגבי. בנובמבר 2010 חשף "ידיעות אחרונות" כי שוסטר ביקש מהנגבי, שנאלץ אז לפרוש מהכנסת, להתמנות כיו"ר כספי. הנגבי התראיין אז ונשמע נלהב מאוד לגבי התפקיד: "נחתי 3 ימים לאחר היציאה מהפוליטיקה. כמה כבר אפשר לנוח?", אמר. "אני מניח שלא אנטוש לגמרי את הזירה הפוליטית, אבל אני בעד לעסוק בעשייה פרודוקטיבית. עבדתי 32 שנה, ואני לא רגיל לקום בבוקר בלי שיש לי משהו לעשות". התלהבותו של הנגבי לא נמשכה זמן רב – 24 שעות אחרי פרסום הידיעה, הודיע כי החליט לא לקחת על עצמו את התפקיד.

 

בהקשר זה יוזכר כי ב־2005 פירסם "ידיעות אחרונות" תחקיר ולפיו שמו של הנגבי נכרך בעבר בזה של שוסטר, ולא בהקשר חיובי. לפי התחקיר, שוסטר גרף מיליונים מכריית חול בלתי־חוקית, שהותירה בור ענקי ליד אשדוד. כשביהמ"ש הורה לכסות את הבור, התיר המשרד לאיכות הסביבה לשוסטר להפוך אותו למטמנת פסולת. על פי התחקיר, מי שהתערב לטובתו של שוסטר כדי לאשר את הקמת המטמנה, היה מנכ"ל המשרד לאיכות הסביבה דאז, שמואל הרשקוביץ. הרשקוביץ עמד לדין עם הנגבי בפרשת המינויים הפוליטיים וזוכה מהאישומים נגדו.

 

הכתבה פורסמה הבוקר במוסף "ממון" של ידיעות אחרונות

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים