הקלאסיקה על שולחן הסדר: מתכון לכבד קצוץ
לכבד קצוץ יש לא מעט גרסאות ומתכונים, לכל אחד יש את "האחד" שלו. לפניכם מתכון קלאסי שיכול להתחרות בכל מתכון אחר שאתם מכירים
כבד קצוץ
המרכיבים:
500 גר' כבדי עוף נקיים
3 בצלים, קצוצים
4 ביצים קשות
50 גר' שומן אווז (שמאלץ) או 4 כפות שמן צמחי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- צולים את הכבדים על להבה פתוחה.
- ממיסים מעט שומן אווז (או שומן צמחי), ומטגנים את הכבדים עד שהם עשויים.
- במחבת נפרדת, מטגנים שני בצלים קצוצים במעט שמן עד שהם הופכים שקופים.
- מכניסים את שתי התערובות (הכבד והבצל) בנפרד למקרר.
- לאחר שעה בקירור מעבירים את הכבד במטחנת בשר (ניתן לקצץ גם עם מזלג או פומפייה). מוסיפים 4 ביצים קשות טחונות או קצוצות, ואת הבצל הנותר, חי וקצוץ דק.
- מקפלים בעדינות את התערובת ומתבלים לפי הטעם במלח ופלפל.
- לפני ההגשה מעטרים את המנה בבצל מטוגן בנדיבות.
המתכון באדיבות זמי שרייבר, מסעדת "סנדר" בתל אביב
כבד קצוץ
צילום: אולג פלידר
מומלצים