שתף קטע נבחר

עיבוד מחשב

על אש קטנה: בלאט ממתין בסבלנות

מוקד הפעילות של המאמן הישראלי אחרי שעזב את קליבלנד נשאר בארה"ב, שם הוא מחכה ל"עונת ההעברות של המאמנים" - תקופת הפעילות של הקבוצות המאכזבות שנוטות לבצע מהלכים עם סיום העונה הסדירה. מהם שלושת היתרונות שפועלים לטובתו בניקס, מדוע פיניקס תתאים לו והאם ייתכן שהעתיד שלו נמצא דווקא במשרה מפתיעה בקליפורניה?

דייויד בלאט לא נעלם באמת מהרדאר. הרי לפני, במהלך ואחרי כל משחק של קליבלנד תחת טיירון לו עולה מחדש השאלה בנוגע למהלך שביצע הג'נרל מנג'ר דייויד גריפין, שהחליט לוותר על מאמן שלקח אותו לגמר הפלייאוף וניצב על מאזן 11:30, ולהחליף אותו תוך כדי מסכת ביקורות אכזרית. סביר להניח שהאווירה במועדון באמת לא הייתה בריאה לנוכח היחסים העכורים בין בלאט לכוכבים, אבל זה לא שקליבלנד הפכה לכוח רציני יותר בלעדיו. לגולדן סטייט, למשל.

 

העונה הסדירה כבר ממש מסתיימת, ובלאט לא קיבל קבוצה חדשה למרות גל השמועות שהחל ברגע שעזב את הקאבס בינואר. זה לא משהו אישי נגדו - שלוש הקבוצות האחרות שהחליפו מאמנים בתקופה שסביב המהלך של קליבלנד, ברוקלין, פיניקס והניקס, בחרו לא למהר ומינו מאמנים זמניים עד לסיום העונה. ושם יתחיל באמת האקשן מבחינת המאמן הישראלי, שנחשב מועמד לגיטימי לפחות לשלוש האלו, ומחכה כבר לחזור לליגה.

 

דייויד בלאט. מחכה לחזור (צילום: AFP) (צילום: AFP)
דייויד בלאט. מחכה לחזור(צילום: AFP)

 

בואו ניקח את העונה הנוכחית כדוגמה. הקבוצות לא מחכות בהכרח לקיץ או לרגע האחרון כדי לעשות את השינויים. בדומה ל-NFL, קבוצות כושלות מבצעות את המהלכים האלה ברגע שהעונה נגמרת, ממש על הגונג. באביב שעבר, אוקלהומה סיטי, ניו אורלינס ושיקגו החליפו מאמנים עוד לפני שהפלייאוף הגיע לסיומו, כדי שיתחילו מוקדם ככל האפשר בהכנות לקמפיין הבא (ואנחנו בכלל לא רומזים כלום לעבר ההתאחדות לכדורגל...)

 

גם הפעם נראה שזה יקרה. כמות הקבוצות שמסיימות עונה סדירה מאוכזבות היא די קבועה לאורך השנים. שיקגו, למשל, עשויה לחזור לשוק אחרי עונה אחת איומה עם פרד הויברג, שלא נראה שיוביל את הבולס לפלייאוף (וזו קבוצה, להזכירכם, שהיו שהאמינו שתהיה מסוגלת להתמודד על ראשות המזרח). לכו תדעו אם דנבר, יוסטון, אורלנדו והלייקרס לא יחפשו גם הן מנהיג חדש.

 

פרד הויברג. נכשל בשיקגו (צילום: EPA) (צילום: EPA)
פרד הויברג. נכשל בשיקגו(צילום: EPA)

 

משמעות הדבר היא שככל הנראה, יחד עם אותן שלוש שהמאמנים שלהן זמניים, תוך חודש עשויות להיות בליגה לפחות חמש קבוצות שמחפשות מאמן. וכן - למרות הצרות עם לברון ג'יימס, מאמן שלקח שני משחקים מגולדן סטייט בסדרת הגמר ומאזן הניצחונות שלו מצוין הוא מצרך מבוקש.

 

אז מהו תאריך היעד? 13 באפריל, ממש עוד מעט. זהו היום האחרון של העונה הסדירה, שממנו תתחיל באופן בלתי רשמי אבל ידוע לכל עונת ההעברות של המאמנים. ואז דייויד בלאט יחזור להיות זולל כותרות.

 

לברון ג'יימס. צרות עם הישראלי (צילום: AP) (צילום: AP)
לברון ג'יימס. צרות עם הישראלי(צילום: AP)

 

בינתיים הוא מחכה. בלאט שוהה בארה"ב במשך תקופות ארוכות גם מאז שעזב את קליבלנד ונשאר קרוב למוקד העניינים. הוא ביקר בארץ בחודשיים האלה, אבל כבר לאחר סיום דרכו עם הקאבס, מסביבתו הובהר כי אין לו כוונה לחזור לאירופה, אלא להמתין להזדמנות הבאה ב-NBA. שם נמצא העתיד שלו, שם נמצאות השאיפות שלו.

 

פיניקס מסתמנת כמקום שעשוי להתאים במיוחד לבלאט, וישנם לא מעט פרשנים בארה"ב שמאמינים כך. המאמן הזמני ארל ווטסון לא נראה כמו מי שימשיך, אחרי שהשינוי תחתיו לא היה מורגש. העניין הוא שמבין כל הקבוצות "הזמניות", לסאנס יש את הסגל המתאים ביותר עבור המאמן הישראלי. הוא הרי הובא לקליבלנד מתוך אמונה שיש לו את היכולת להתוות לאורך זמן דרך מסודרת לקבוצה צעירה - ואז לברון הגיע. לפיניקס יש את דווין בוקר בן ה-19, סקורר עתידי מבטיח, אירופי חביב בדמות מירזה טלטוביץ' הבוסני, וככל הנראה בחירה איכותית במיוחד בדראפט הקרוב.

 

מירזה טלטוביץ'. אירופי בפיניקס (צילום: MCT ספורטס) (צילום: MCT ספורטס)
מירזה טלטוביץ'. אירופי בפיניקס(צילום: MCT ספורטס)

 

מי שכבר הביעה עניין בבלאט על פי דיווחים בארה"ב היא ברוקלין, אבל לא בטוח שהג'נרל מנג'ר שון מארקס ירצה ללכת בהכרח על הישראלי. אנשים במועדון מעריכים את בלאט, ומארקס גם ציין לאחרונה כי הצליח לשכנע את הבעלים הרוסי מיכאיל פרוחורוב לשנות גישה ולבנות לאט לעתיד, אבל גם הוסיף כי המאמן הבא יהיה מישהו שהוא מכיר היטב: "לא בהכרח מישהו שעבדתי איתו, אבל לא מישהו שרק שמעתי שהוא טוב. זה צריך להיות מישהו שאימנתי איתו, שאימן אותי או שהיה חלק ממערכת שגם אני הייתי בה. חייב להיות מכנה משותף".

 

ויש גם את הניקס. כולם מכירים את העיקרון הסובב את ההתנהלות בניו יורק - פיל ג'קסון נחוש להביא מאמן שישחק לפי "התקפת המשולש" שלו. זו הסיבה שהמועמדים הבכירים עליהם מדברים הם שחקני עבר אותם אימן ג'קסון, אבל לבלאט יש שלושה יתרונות במרוץ הזה שיכולים לפעול לטובתו.

 

פיל ג'קסון. בלאט יתאים לו? (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
פיל ג'קסון. בלאט יתאים לו?(צילום: רויטרס)

 

קודם כל, התקשורת בניו יורק כבר התייחסה בחיוב לאפשרות שיגיע. הוא נתפס כאיש מקצוע רציני שיכול לארגן את הבלגן המזעזע במועדון (ותחשבו איזה פוטנציאל יהיה לו ביד אם יאמן את קריסטפס פורזינגיס). העניין השני הוא ש"התקפת פרינסטון" המפורסמת שבלאט אוהב עשויה דווקא להתאים לרוח הדברים של ג'קסון מאחר שיש ביניהן קווי דמיון. והנושא השלישי קשור גם הוא לפרינסטון. בניו יורק טוענים כי הג'נרל מנג'ר של הניקס, סטיב מילס, מנסה לשכנע את ג'קסון ללכת בכיוון של בלאט - והוא מכיר אותו היטב, כי השניים שיחקו יחד בקולג'.

 

רוב הסיכויים הם שלפחות אחת מהשלוש תרצה לראיין את בלאט בתקופה הקרובה. אבל ישנה אפשרות נוספת שעלתה לדיון. לוק וולטון, עוזרו של סטיב קר בגולדן סטייט, נחשב למועמד רציני לניקס. במקרה שיעזוב, היה מי שטען כי לא מן הנמנע שבלאט יגיע למקום בו היה אמור להתחיל את דרכו ב-NBA לפני שחתם בקליבלנד - לתפקיד העוזר של קר, חברו הטוב שמעריך אותו מאוד. מצד אחד, יהיה מדובר בכניסה לאחת המערכות המצליחות ב-NBA. מצד שני, הוא כבר לא יהיה האיש המוביל על הקווים. בחירה קשה, אבל המילה "בחירה" משמעותית, כי נראה שאחרי תקופת הצינון, לבלאט יהיו בקרוב אופציות.  

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים