שתף קטע נבחר

הסרטן כילה את הלסת של דוד; הרופאים הדפיסו חדשה

הרופאים מביה"ח פדה פוריה שבטבריה הדפיסו והשתילו את מפרק הלסת בפיו של דוד גולדשטיין בן ה-64 שחלה בסרטן. הרופאים: "אם בעבר ניתוח כזה נמשך כשש שעות, הפעם זמן הניתוח קוצר לשעתיים. זה מחזיר למטופל את איכות החיים כמעט באופן מיידי"

הדפסת לסת במדפסת תלת ממד והשתלה במטופל בבת אחת: רופאים בבית החולים פדה פוריה בטבריה ביצעו השתלת לסת ומפרק שיוצרו במדפסת תלת ממדית. הרופאים אמרו בסיפוק, כי המושתל, דוד גולדשטיין בן ה-64 מטבריה, כבר החל לאכול עוד ביום בו בוצע הניתוח.

 

דוד גולדשטיין עם הרופאים ד"ר עימאד אבו אל נעאג' (מימין) וד"ר אבי טואג (משמאל) (צילום: המרכז הרפואי פדה פוריה) (צילום: המרכז הרפואי פדה פוריה)
דוד גולדשטיין עם הרופאים ד"ר עימאד אבו אל נעאג' (מימין) וד"ר אבי טואג (משמאל)(צילום: המרכז הרפואי פדה פוריה)

 

סבל מכאבים בלסת - התגלתה גרורה סרטנית

גולדשטיין, שחולה בסרטן, החל לסבול מכאבים לא ברורים בלסת. בבדיקות במרפאות הקהילתיות לא גילו הרופאים דבר ואף הציעו הסבר כי הכאבים נובעים מלעיסת מסטיק.

 

בסופו של דבר הוא הגיע למחלקה לכירורגיית הפה והלסתות בבית החולים, שם עבר סדרה של בדיקות. בבדיקות התברר כי בלסת יש נגע בגודל של כ-5 ס"מ, ש"ספג" את החלק האחורי של הלסת. ביופסיה העלתה כי מדובר בגרורה של הסרטן.

 

מנהל המחלקה, ד"ר עימאד אבו אל נעאג', הסביר כי לא נהוג לנתח גרורות בלסת, אך מאידך טיפול אונקולוגי – הקרנות וכימותרפיה לא פותר את הבעיה.

 

"לאחר דיון עם אונקולוגים בבתי החולים רמב"ם ושיבא, החלטנו לעשות צעד נדיר במקרה כזה, ולנתח", תיאר ד"ר אבו אל נעאג' את התהליך.

 

"לאחר שהתקבלה ההחלה, התקיימו מספר דיונים עם צוות חברת AB-DENTAL, יצרני השתלים, ואז הוחלט לשחזר את הלסת והמפרק בטכנולוגיית הדפסת תלת ממד".

 

הדמיית השתל בתוך הלסת ( ) ( )
הדמיית השתל בתוך הלסת

 

"הטיפול הטוב ביותר שקיים כיום"

ד"ר אבי טואג, רופא בכיר במחלקה: "זה הטיפול הכי טוב שקיים היום בעולם. AB-DENTAL ייצרו העתק מדויק לחלוטין של הלסת של דוד. זה מאפשר למקם את הלסת בדיוק במקום, והחלק החשוב הוא שהדבר מאפשר תפקוד טוב לאין ערוך בהשוואה לפלטות בהן נעשה שימוש בעבר".

 

ביום חמישי בשבוע שעבר ניתחו השניים את המטופל, והשתילו את הלסת המודפסת והמפרק. כבר באותו יום דיווח המטופל כי הוא חש טוב יותר ואף החל לאכול.

 

"בדרך כלל השחזור מאד קשה, הטכנולוגיה החדשה סייעה לנו מאוד", אמר ד"ר אבו אל נעאג'. "אם בעבר ניתוח כזה נמשך כשש שעות, הפעם זמן הניתוח קוצר לשעתיים. שלא לדבר על היתרון הבולט של איכות החיים ורמת התפקוד של המטופל.

 

"בעבר הלא רחוק, לא נהגו לשחזר את מפרק הלסת אחרי כריתה. הניתוח המוצלח הזה מראה שבעידן התלת מימד, אפשר וצריך לשחזר את המפרק וכך לשמור על המראה של הפנים ולהחזיר את המטופל לתפקוד באופן מלא וכמעט מיידי".

 

השתל שהודפס ( ) ( )
השתל שהודפס

 

הרופאים ציינו כי ניתוח ללא שחזור המפרק היה יוצר עיוות קשה בפנים, סטייה של הלסת והשפה התחתונה הצידה. בשל כך הלסתות לא נפגשו כראוי והמטופל התקשה לאחר מכן לאכול.

 

יתרון נוסף של השיטה החדשה הוא עמידות, ובעבר הפלטות היו נשברות בשל עייפות החומר. "הפלטה החדשה מיוצרת מטיטניום ומודפסת בתלת מימד בהתאמה של 100% ללסת המקורית, ולכן הסיכוי שתשבר הרבה יותר נמוך".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: המרכז הרפואי פדה פוריה
דוד גולדשטיין. הלסת יוצרה במדפסת תלת ממד
צילום: המרכז הרפואי פדה פוריה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים