שתף קטע נבחר

מתכון חגיגי: צלי כתף עם לפת וסלק

רוצים להרשים את האורחים? הכינו להם צלי כתף בקר בבישול איטי, עם לפתות וסלקים צלויים, ותראו אך הם מזמינים את עצמם לסדר בשנה הבאה

צלי כתף בקר בבישול איטי, עם לפתות וסלקים צלויים

 

המרכיבים ל-8 מנות:

2.5 ק"ג כתף בקר (מס' 5)

1/2 כוס שמן זית

6 גזרים קלופים

3 ראשי שומר

1 כרשה, ללא העלים, חתוכה למקטעים באורך 2 ס"מ

6 בצלים קטנים, קלופים וחצויים

1 ענף רוזמרין

2 ענפי תימין טרי

1/2 כף גרגרי פלפל אנגלי שלמים

1 כף גרגרי פלפל שחור שלמים

2 כפות סוכר

2 כפות מלח

כ-4 ליטר מרק צח (בקר או עוף) או מים


לירקות הצלויים:

15 לפתות קטנות, קלופות וחצויות לאורכן (מומלץ להשתמש בלפתות מכמה סוגים שונים)

15 סלקים קטנים, קלופים וחצויים לאורכם

1/2 כוס שמן זית

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

אופן ההכנה:
  1. חורצים חריצים בצורת שתי וערב על שכבת השומן שעוטפת את נתח הבשר. ממליחים ומפלפלים.
  2. מחממים שמן זית בסיר גדול ורחב, מניחים את הבשר, על צד השומן, ומוסיפים את הגזרים, השומר, הכרשה והבצלים. צולים את נתח הבשר ואת הירקות כעשר דקות, כשמדי פעם מערבבים את הירקות והופכים את הנתח כך שיקבל צבע בכל הצדדים.
  3. מוסיפים את התבלינים ויוצקים את המרק או המים כדי כיסוי המרכיבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר.
  4. מבשלים כ-3 שעות, עד שהבשר רך מאוד.
  5. מניחים את הסלקים והלפתות בתבנית גדולה, יוצקים עליהם שמן זית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך חצי שעה עד שהירקות רכים. מוציאים מהתנור.
  6. בינתיים מוציאים את נתח הבשר מהסיר ומניחים בצד. מסננים את נוזלי הבישול (נפטרים מהירקות והתבלינים) ומחזירים אותם לסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שנפח הנוזל מצטמצם בחצי.
  7. פורסים את נתח הבשר לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומסדרים על הירקות שבתבנית. יוצקים מעל את נוזלי הבישול המצומצמים, מכסים את התבנית בנייר אלומיניום ואופים בתנור כ-1/2 שעה, עד ההגשה.

 

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
צלי כתף בקר בבישול איטי, עם לפתות וסלקים צלויים
צילום: עידו ארז
מומלצים