שתף קטע נבחר

חזרת קלאסית לשולחן הסדר

עם גפילטע פיש או על חתיכה של מצה: חזרת אדומה קלאסית קלה להכנה

חזרת רגילה

המרכיבים:

500 גרם סלק טרי

200 גרם שורש חזרת

מיץ מ-1 לימון

3 כפיות סוכר

2 כפות חומץ


חזרת חריפה לחג (צילום: בועז לביא) 

 

 

אופן ההכנה:
  1. שוטפים את הסלקים, אך לא קולפים. מבשלים כ-20 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
  2. מצננים וקולפים (הקליפה אמורה להתקלף מהסלק בקלות, ללא צורך בקולפן או בסכין).
  3. מגררים את הסלק במגררת עדינה או בעזרת מעבד מזון, ומעבירים לקערה.
  4. קולפים את שורש החזרת, חותכים לחתיכות קטנות וטוחנים במעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דקה.
  5. פותחים את מכסה המעבד, כשהראש מופנה הצידה (אחרת דומעים מייד).
  6. מעבירים את עיסת השורש לקערה עם הסלק ומערבבים.
  7. מערבבים יחד את מיץ הלימון, הסוכר והחומץ.
  8. יוצקים את הרוטב על תערובת הסלק והחזרת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. מצננים ושומרים בקירור.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים