שתף קטע נבחר
 

אדום עולה: מתכון לחזרת

יש בתים שבהם מקפידים לאכול חזרת לבנה, אבל הרוב נוהגים להמתיק את החריפות התוקפנית בעזרת סלק וסוכר: שתי גרסאות לחזרת אחת

חזרת

 

 (צילום: שי רוזנצוויג) (צילום: שי רוזנצוויג)
(צילום: שי רוזנצוויג)
 

 

המרכיבים:

שורש חזרת במשקל כ-150-200 גרם

מיץ מחצי לימון

1/2 כפית מלח

1 כפית שטוחה סוכר

או

לחזרת סגולה חריפה:

שורש חזרת במשקל כ-150-200 גרם

2 סלקים בינוניים, מבושלים בקליפתם

1/2 כפית מלח

1 כף שטוחה סוכר

1/4 כוס חומץ פשוט (למשל חומץ סינתטי)

 

אופן ההכנה:
  1. מקלפים ומגרדים את שורש החזרת.
  2. לחזרת סגולה – מקלפים את הסלק ומגרדים גם אותו. מסננים את עודף הנוזלים.
  3. מערבבים הכל ומאחסנים במקרר, בקופסה סגורה היטב. כעבור שעה כדאי לטעום ולתבל עוד מעט, לפי הצורך.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שי רוזנצוויג
חזרת אדומה או חזרת לבנה?
צילום: שי רוזנצוויג
מומלצים