סדר טבעוני: מתכון של חיים כהן לכרישה בעגבניות
גם צמחונים וטבעונים יכולים ליהנות מגורמה סביב שולחן הסדר: מתכון של חיים כהן לכרישה צלויה עם עגבניות
כרישה צלויה עם עגבניות, שמן זית ולימון
במקום קציצות פראסה: מנה פשוטה להכנה ומהודרת, עם טעם לימוני מודגש ועסיס עגבניות.
ז
המרכיבים ל-6-8 מנות:
5-6 ראשי כרישה, שטופים היטב – משתמשים בחצי התחתון בלבד
6עגבניות בינוניות
מיץ מ-3-4 לימונים
שמן זית, מלח ופלפל – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מסדרים את ראשי הכרישה בתבנית, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך חצי שעה. מוציאים ומקררים רבע שעה בטמפרטורת החדר.
- מקלפים בעדינות את השכבה החיצונית של ראשי הכרישה. פורסים לרוחב לאצבעות באורך 8 ס"מ.
- הגשה: מסדרים 3-4 אצבעות על כל צלחת הגשה. יוצרים חריץ בצורת צלב על ראש כל עגבניה וסוחטים על המנות. מוסיפים מיץ לימון, בוזקים שמן זית לפי הטעם, מלח ופלפל. מגישים פושר.
מומלצים