שתף קטע נבחר

סדר טבעוני: מתכון של חיים כהן לכרישה בעגבניות

גם צמחונים וטבעונים יכולים ליהנות מגורמה סביב שולחן הסדר: מתכון של חיים כהן לכרישה צלויה עם עגבניות

כרישה צלויה עם עגבניות, שמן זית ולימון

במקום קציצות פראסה: מנה פשוטה להכנה ומהודרת, עם טעם לימוני מודגש ועסיס עגבניות.

חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב" (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
חיים כהן במטבח של מסעדת "יפו תל אביב"(צילום: ירון ברנר)
ז

המרכיבים ל-6-8 מנות:

5-6 ראשי כרישה, שטופים היטב – משתמשים בחצי התחתון בלבד

6עגבניות בינוניות

מיץ מ-3-4 לימונים

שמן זית, מלח ופלפל – לפי הטעם

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 (צילום דודו אזולאי) (צילום דודו אזולאי)
(צילום דודו אזולאי)

אופן ההכנה:

  1. מסדרים את ראשי הכרישה בתבנית, מזלפים שמן זית ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 220 מעלות במשך חצי שעה. מוציאים ומקררים רבע שעה בטמפרטורת החדר.
  2. מקלפים בעדינות את השכבה החיצונית של ראשי הכרישה. פורסים לרוחב לאצבעות באורך 8 ס"מ.
  3. הגשה: מסדרים 3-4 אצבעות על כל צלחת הגשה. יוצרים חריץ בצורת צלב על ראש כל עגבניה וסוחטים על המנות. מוסיפים מיץ לימון, בוזקים שמן זית לפי הטעם, מלח ופלפל. מגישים פושר.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום דודו אזולאי
מתכון טבעוני חגיגי של חיים כהן: כרישה בעגבניות
צילום דודו אזולאי
מומלצים