שתף קטע נבחר

פרק סחורה על הרגל של המזמין. מה הפיצוי?

נהג משאית השליך בטעות לוחות מתכת על הלקוח, שנזקק לניתוח ושיקום ארוך. ביהמ"ש קבע שהרשלנות תעלה למעסיקה שלו 182 אלף שקל

בית משפט השלום בחיפה קבע לאחרונה שחברת מתכות תשלם 182 אלף שקל ללקוח שהזמין ממנה לוחות כבדים, ונפצע כשהנהג שסיפק את הסחורה השליך אותה עליו וגרם לו לפציעה קשה ברגל.

 

פסקי דין מעניינים נוספים - בערוץ משפט ב-ynet:

 

ב-2011, במסגרת עבודתו כעצמאי, הזמין התובע מחברת "ר.ו.ס. ברזל תעשייתי בע"מ" לוחות "איסכורית" לשם כירוי מחסן. לטענתו הוא כיוון את נהג המשאית שהביא את הסחורה לחנות ברברס בחצרו. לאחר שסיים לחנות ירד הנהג מהרכב ועלה לארגז מאחור. התובע התקרב אליו כדי להנחות אותו היכן להניח את הלוחות, אלא שלטענתו הנהג זרק את האיסכורית מהארגז והיא נחתה על הרגל שלו. לדבריו, הנהג סייע לו להתיישב, המליץ לו ללכת לבית חולים ועזב את המקום.

 

התוצאה הייתה קרע בגיד, ניתוח בהרדמה מלאה, גבס לשלושה שבועות, ואי כשירות למשך חודשיים. לאחר מכן הוא עבר פיזיותרפיה, אולם הוא המשיך לסבול מכאבים. ביטוח לאומי הכיר באירוע כתאונת עבודה וקבע לתובע נכות קבועה בשיעור 10%.

 

אלא שהחברה המעסיקה את הנהג הציגה גרסה שונה לגמרי. הנהג העיד שלאחר שסיים את פריקת הלוחות והחל לנסוע לאחור במטרה לצאת מחצר התובע, הוא ראה אותו מושך את הלוחות מהרצפה, וכך נפגע ברגל. לטענת הנהג הוא עצר, ירד מהמשאית והציע עזרה לתובע, אולם זה אמר שהכול בסדר.

 

אבל השופטת אילת דגן העדיפה את גרסת התובע על פני עדותו של הנהג, שעוררה בה רושם לא אמין. היא סברה שלנהג היה אינטרס להסתיר את המקרה אם הוא התרשל, הואיל וגם אם יש ביטוח לעסק – הוא בכל זאת עלול היה להינזף או להיענש על ידי מעבידו.

 

לעומת זאת, הנתבע עשה רושם אמין, וכך גם רעייתו, שהייתה עדה לתאונה. השופטת ניתחה את מיקום הפציעה, אופן הפריקה והדרך שבה המשאית נכנסה ויצאה מהחצר, וכל אלה גם התיישבו בעיניה עם גרסת התובע וגם עם השכל הישר.

 

השופטת השתכנעה שהנהג התנהל ברשלנות, באופן בלתי צפוי ובניגוד לכל נוהל בטיחות, ועל כן קבעה כי על חברת "ר.ו.ס. ברזל תעשייתי בע"מ" לשאת באחריות לנזקים שגרם נהג מטעמה.

 

בתוך כך השופטת דחתה את הטענות בדבר אשמת התובע: "אדם סביר לא צריך היה לצפות כי הנהג ינהג באופן כה נמהר חפוז ורשלני תוך שישליך את החבילה מהמשאית מיד עם סיום הכוונתו על ידי התובע שעומד סמוך למשאית, ללא שיוודא כי השטח פנוי".

 

בסופו של דבר נקבע שהחברה תשלם לתובע פיצוי של 182 אלף שקל, בין היתר עבור הפסדי השתכרות וכאב וסבל. בנוסף, לזכות התובע נפסקו גם הוצאות משפט של 40 אלף שקל.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים