שתף קטע נבחר

בשעה זו: ועדת האיתור מתכנסת

הבשורה על זהות המאמן הלאומי החדש צפויה לצאת ממשרדי ההתאחדות בשעות הקרובות. אלישע לוי נחשב למועמד המוביל, כשייתכן כי אלי אוחנה ישמש כיועצו וכאיש קשר בין הוועדה המקצועית לנבחרת. תמיר גילת: "היו אנשים שיותר בלטו", רוזן: "סיכוי טוב שאלישע ייבחר"

אלישע לוי צפוי להתמנות היום (ד') למאמנה הבא של נבחרת ישראל, כשההערכה היא כי הבחירה תהיה רק בהחלטת רוב של 2:3 בקרב חמשת חברי ועדת האיתור. הוועדה שמעה אתמול את חמשת המועמדים לתפקיד, והתכנסה הבוקר שוב במשרדי ההתאחדות כדי לגבש החלטה, שצריכה עדיין לקבל את החותמת הסופית של הנהלת ההתאחדות.

 

"רק הפתעה של הרגע האחרון תמנע את הבחירה באלישע לוי", אמר אתמול חבר בכיר בוועדת האיתור. על חלק מחברי הוועדה הופעלו אמש לחצים מאחורי הקלעים מטעמם של בכירים בכדורגל הישראלי, ונראה שאם ברגע האחרון יוחלט לבצע תפנית, השמות הרלוונטיים יהיו של אלי אוחנה או גיא לוזון. חברי הוועדה התרשמו מהמצגת שהקרין לוזון, אבל חלק מהם סבורים כי הוא עדיין צעיר לתפקיד ולכן סיכוייו קלושים.

 

המועמד המוביל. אלישע לוי (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
המועמד המוביל. אלישע לוי(צילום: עוז מועלם)

 

"זו תהיה הגשמת חלום שלי. כיוונתי ואמרתי בכל מקום ובכל הזדמנות שאני רוצה להיות מאמן הנבחרת", אמר אתמול לוי אחרי שיצא מהפגישה עם אנשי ועדת האיתור. "זה לא רק עניין של רזומה אלא גם של חזון. מה אתה רוצה לעשות ומה צריך לעשות. מאוד מקווה שאזכה. אני מכבד את הוועדה, אבל עדיין לא קיבלתי את הכרטיס הלאומי. לאחר הרבה מאוד שנים של עבודה, השנה החלטתי מרצון לא לעבוד וסימנתי את הנבחרת. אמרו שאני הפייבוריט והמועמד המוביל, מקווה שזה יקרה אחרי שהצגתי את האני מאמין שלי".

 

אופציה עליה דיברו במהלך הדיונים אתמול הייתה למנות איש קשר, שיהיה אחראי על היחסים בין הוועדה המקצועית של ההתאחדות לנבחרת הבוגרת. בשלב הזה עדיין לא נמצא מימון לכך, אבל אלי אוחנה הוא אחד המועמדים לאייש את המשרה, כשגם תפקיד המאמן הצעירה עומד על הפרק מבחינתו.

 

עופר עיני, הבוקר במשרדי ההתאחדות (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
עופר עיני, הבוקר במשרדי ההתאחדות(צילום: עוז מועלם)

חיים רביבו (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
חיים רביבו(צילום: עוז מועלם)

צביקה רוזן (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
צביקה רוזן(צילום: עוז מועלם)

 

המאמן הבא של הנבחרת צפוי לפתוח את הקדנציה שלו ב-1 ביוני, בחוזה לשנתיים עם אופציה לשנתיים נוספות, כולל אפשרויות יציאה אחרי הקמפיין הראשון. אישור המאמן הלאומי לא נכלל בסדר היום של ישיבת הנהלת ההתאחדות, שתוכננה מראש להיום, אבל היו"ר עופר עיני יכול להכניס אותו דרך סעיף השונות. ייתכן כי בניגוד לפעמים אחרות, בהן ההחלטה אושרה פה אחד, במקרה הזה מינוי המאמן יתקבל בהחלטה של רוב.

 

מ"מ יו"ר ההתאחדות, תמיר גילת, אמר עם כניסתו למשרדי ההתאחדות: "אתמול ראינו מצגות מאוד מעניינות, לקחנו את החומר כדי לעכל אותו במשך הלילה ועכשיו אנחנו נעשה סיעור מוחין ונראה מי מהמועמדים הכי מתאים לאמן את הנבחרת בקדנציה הקרובה. יכול להיות שבשלב הראשון כל אחד יבחר במישהו אחר, אני לא מאמין כי היו אנשים שיותר בלטו, אבל בשביל זה נועדה הוועדה. אנחנו מחליפים דעות ורעיונות, ותוך כדי הדיון יכול להיות מצב שמישהו ישנה את דעתו. על פניו נראה שהיום תתקבל ההחלטה".

 

צביקה רוזן, חבר נוסף בוועדה: "אני מקווה שתהיה החלטה היום, אין סיבה שלא. מי הפייבוריט שלי? אחד מהם. האם אלישע יהיה המאמן? סיכוי טוב".

 

"כל המועמדים מצוינים", אמר חבר הנהלת ההתאחדות אריאל שיימן. "מסתמן שאלישע לוי יקבל את התפקיד בזכות הניסיון שלו".

 

ימונה לאיש קשר? אוחנה (צילום: יובל חן) (צילום: יובל חן)
ימונה לאיש קשר? אוחנה(צילום: יובל חן)

 

עופר עיני יצביע אחרון

במהלך יום הראיונות הוצגה בפני כל המועמדים השאלה אם יהיו מוכנים לעבוד תמורת שכר מצומצם לעומת הקמפיינים האחרונים, לאור מצבה הכלכלי הקשה של ההתאחדות. אף אחד מהמאמנים לא השיב בשלילה, אבל שפת הגוף שלהם לא בישרה על שביעות רצון. בפני המועמדים לא הוצג כל סכום, והמו"מ על השכר ייפתח לאחר הבחירה, אבל בכל מקרה הוא לא יעלה על 750 אלף שקל ברוטו לשנה, כחצי מיליון שקל נמוך מזה של אלי גוטמן.

 

אחרי שש שעות וחצי של דיונים וראיונות עם חמשת המועמדים, התקבלה ההחלטה לדחות את פרסום זהות המאמן הלאומי הבא לשעות הבוקר היום. מי שנשרו מהמרוץ, על-פי גורמים בוועדת האיתור, הם רן בן-שמעון וניר קלינגר. עוד לפני כניסת המועמדים, נקבע בין חברי הוועדה כי במידה ואחד מהם יבהיר כי הוא רוצה זמן למחשבה לגבי המועמד שלו, הדבר יינתן לו ובאופן אוטומטי הבחירה תידחה ביממה. משה דמאיו אמר מראש כי מבחינתו הוא רוצה זמן לקבל החלטה.

 

המילה האחרונה תהיה נתונה לו. עופר עיני (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
המילה האחרונה תהיה נתונה לו. עופר עיני(צילום: עוז מועלם)

 

בהתאחדות החליטו גם לדחות את מועד ההחלטה, מאחר וספגו ביקורות על הבחירה המהירה בניר לוין לתפקיד המנהל הטכני של הנבחרות הצעירות בתוך כשעה, ועל מנת להציג הליך עמוק ומושכל ולא קבלת החלטה מיד לאחר סיום הראיונות. עוד נטען על־ידי חברי הוועדה כי הם היו חשופים לחומרים רבים, לראיונות שארכו בין 45 ל-75 דקות לכל מועמד, והם רוצים לעכל את הדברים, יחד עם הרצון להגיע למסקנה סופית מגובשת.

 

עיני הצהיר רגע לפני פיזור הוועדה כי יהיה האחרון בהצבעה שתיערך היום, על מנת שדעתו לא תוביל לשינוי בעמדה של החברים האחרים. המטרה תהיה להגיע לבחירה פה אחד, אבל גם החלטת רוב של 2:3 קבילה, וזה הכיוון כרגע. עיני, ממלא-מקומו תמיר גילת וחיים רביבו תומכים באלישע לוי, ואילו דמאיו וצביקה רוזן מתנגדים. אם אחד הראשונים ישנה ברגע האחרון את דעתו לכיוונם של לוזון או אוחנה, הדבר עשוי לשנות את הבחירה. גם מנכ"ל ההתאחדות, רתם קמר, השתתף אתמול בישיבה, אבל אין לו זכות להצביע.

 

"הבוקר נשב ויהיה דיון על המועמד המוביל, גם אם לא תהיה הסכמה פה אחד, ולא מן הנמנע שזה מה שיקרה", הסביר עיני. "המועמדים לקחו את העניין ברצינות ונתנו מצגות מאוד מרשימות. פעם כשיו"ר היה מחליט הייתה ביקורת למה אין ועדות. היום, כשיש ועדות, אומרים למה יש ועדות. ככה זה היה וככה זה יהיה".

 

קלינגר, בן־שמעון, לוי ולוזון הקרינו מצגות, בעוד אוחנה העביר את האני מאמין שלו בצורה ורבלית. ההתרשמות הגדולה ביותר הייתה מהמצגת של לוזון, שהתרכז בעיקר בעצמו עם דגש על תפיסת עולם הכדורגל שלו וטקטיקות, לעומת האחרים שדיברו יותר על נבחרת ישראל, למה היא נכשלה עד כה, איך גורמים לאיחוד סביב הסמל והדגל ועל עתיד הכדורגל הישראלי.

 

המועמדים דיברו גם בין היתר על התגמול הכלכלי הנמוך יחסית שיקבלו, ההבדל בין אימון קבוצה לנבחרת, ההכנה קצרת המועד למשחקים, עבודה בצוות, איך להתמודד עם כוכבים, יצירת מכנה משותף בנבחרת, איך ייראה הקמפיין הקרוב מבחינתם ועוד. ייתכן כי בשל חוק חופש המידע, ההתאחדות תשחרר במהלך הימים הקרובים פרוטוקולים של הראיונות עם המועמדים. חבר הוועדה צביקה רוזן אמר בסיום הראיונות: "עושה רושם שלא יהיו שני מאמנים, אלא מאמן אחד. כולם היו טובים. תמיד יהיו כאלה שיבקרו ויזלזלו בוועדת האיתור".

 

דמאיו. מתנגד לאלישע לוי (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
דמאיו. מתנגד לאלישע לוי(צילום: עוז מועלם)

 

המצגת המושקעת של לוזון

קלינגר היה הראשון להגיע ושהה בחדר הישיבות כ־45 דקות. הוא הקרין מצגת משכנעת, לאחריה אמר: "היה נחמד, היה טוב. אמרתי את מה שרציתי, מה שחשוב לי להגיד, והכל טוב. זה סוג של מצגת עם שיחה, שאלות, לא משהו מיוחד. הסיכוי שלי באחוזים חלש מאוד", התלוצץ.

 

אחריו הגיע בן־שמעון, שהציג מצגת ארוכה מאוד ויצא אחרי 75 דקות. בן־שמעון היה עד לפני שלושה חודשים המועמד הבטוח של עיני, שירד ממנו אחרי חוסר ההצלחה במכבי פ"ת. בסיום הוא אמר: "היה נחמד מאוד. אני יודע שיש הרבה מאוד ביקורות כלפי הוועדה. זה בסדר גמור, נראה לי לגיטימי לחלוטין לשוחח עם המועמדים. שאלו אותי שאלות ענייניות. מה שהיה בפנים אנחנו נשמור לנו, אבל היה דיון ענייני. באים אנשים לפני קמפיין ורוצים לדעת דברים יותר ספציפיים. לגיטימי לשאול כל אחד לא רק מי הוא אלא מה החזון שלו. אין פה שום דבר משפיל או מבזה, באתי לכאן בגאווה. מה שייצא, ייצא".

 

המצגת המושקעת ביותר. לוזון (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
המצגת המושקעת ביותר. לוזון(צילום: עוז מועלם)

 

אוחנה ולוזון סירבו לשוחח עם התקשורת לפני ואחרי הראיון. אוחנה לא הכין מצגת ושוחח עם חברי הוועדה כשעה. לאחר מכן יצאו עיני, גילת וקמר להרמת כוסית של ההתאחדות שנקבעה מראש לשעה 14.00, ולאחר הפסקת אוכל נכנס לוזון לחדר הראיונות באיחור של 45 דקות לזמן שנקבע מראש. הוא הקרין את המצגת המושקעת ביותר ויצא אחרי שעה.

 

בסיום הודיעו בהתאחדות כי חברי הוועדה בחרו שלא לקבל החלטה אתמול, "בכדי להעניק לעצמם פסק זמן למחשבה נוספת בעקבות הפרזנטציות המרשימות של כל חמשת המועמדים. הוועדה תתכנס שוב הבוקר בהתאחדות, ובמידה שתגיע להסכמה תביא את המלצתה בפני הנהלת ההתאחדות".


פורסם לראשונה 20/04/2016 07:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עוז מועלם
אלישע לוי
צילום: עוז מועלם
מומלצים