שתף קטע נבחר

חדש: מכשיר "טורבו" לבדיקת גלוקוז בחולי סוכרת – בלחיצה אחת

חולי סוכרת נאלצים לבדוק סוכר לעתים גם 10 פעמים ביום בכמה שלבים שכוללים מכשיר לדקירת האצבע, שאיבת דגימת הדם, הכנסת הדגימה למכשיר מיוחד והמתנה לתוצאה. מתקן חדש שאושר השבוע בארה"ב מאפשר לבצע את הפעולה בלחיצה אחת פשוטה. התשובה: תוך 4 שניות

 

 

בשורה משמעותית לחולי סוכרת: מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, אישר השבוע את שיווקו של מכשיר בדיקה חדש לחולי סוכרת, שמקצר משמעותית את הליך הבדיקה מכמה שלבים והמתנה ארוכה לתשובה – לבדיקה בלחיצת כפתור אחת שעושה את הכל.

 

חולי הסוכרת נאלצים לבדוק מדי יום כ-6 עד 12 פעמים ביום את מצב הסוכר בדמם. כל חריגה מרמת הסוכר התקינה בדם, עלולה לסכן את חייהם. יתרה מכך, חוסר איזון הסוכר עליו הם צריכים להקפיד כל כך, גורר שורה של סיבוכים עתידיים ובהם מחלות לב וכלי דם, ועד קטיעת גפיים.

 

בדיקת הסוכר אותה מבצעים החולים מספר פעמים ביממה, כוללת כיום כמה שלבים: יש ליטול את מחט הדקירה, לדקור את האצבע, לאסוף טיפת דם, אליה להצמיד את מקלון הבדיקה השואף חלק מטיפת הדם. לאחר מכן יש להחדיר את מקלון הבדיקה אל המכשיר הבודק, להפעיל אותו ולהמתין לתוצאה המתקבלת תוך כדקה.

 

כל השלבים - בפעולה אחת בלבד

המכשיר החדש הקרוי POGO, עושה את הכל – בשלב אחד פשוט. כל שיש לעשות הוא להצמיד את האצבע אל הכפתור המרכזי על גבי המכשיר. הכפתור מבצע לבדו את כל שלבי הבדיקה: דקירת האצבע, שאיבת הדגימה, העברת טיפת הדם אל המכשיר הבודק וקבלת תוצאה בתוך כארבע שניות בלבד.

 

המכשיר כולל עוד כמה אפשרויות חכמות: פרט לתשובה המהירה הוא מאחסן בתוכו את 500 הבדיקות האחרונות, מחשב את ממוצע רמת הסוכר של המטופל ב-7, 14, ו-30 הימים האחרונים. יתרון נוספת טמון במחסנית הבדיקה אותה יש להחליף אחת ל-10 בדיקות: היא כוללת ברקוד שעליו הנתונים המלאים של המטופל הנשמרים איתו לתמיד.

 

בשבועות הקרובים מתחילה חברת intuity המפתחת, להיערך לקראת שיווק והפצת המכשיר החדש ברחבי ארה"ב.

 

חצי מיליון סוכרתיים בישראל

כ-500 אלף חולי סוכרת חיים בישראל, ועל פי ההערכות ישנם עוד כ-300 אלף איש במצב המוגדר "טרום סוכרת", המתבטא ברמות סוכר גבוליות ומעמיד אותם בסיכון מוגבר ללקות בסוכרת מסוג 2 בתוך כמה שנים.

 

כ-10% מהחולים סובלים מסוכרת סוג 1 ("סוכרת נעורים") המופיעה לרוב סביב גיל 10. מדובר במחלה אוטואימונית בה נוגדנים של הגוף תוקפים את הלבלב וגורמים לו להפסיק לייצר אינסולין. חולים אלה נאלצים להזריק אינסולין מתחילת המחלה ולשארית חייהם.

 

מרבית החולים בעולם ובישראל סובלים מסוכרת סוג 2 ("מבוגרים") המופיעה לרוב כאמור בעשור החמישי לחיים והלאה, אולם יותר ויותר ילדים לוקים בסוכרת זו הקשורה להשמנה ולאורח חיים יושבני שבו אוכלים הרבה וזזים פחות.

 

הטיפול בחולי סוכרת מתחיל בדיאטת הרזייה, וללא שיפור – בתרופות המשפרות את פעילות האינסולין בגוף. חולים רבים כאלה נאלצים בשלב מסויים להתחיל להזריק אינסולין, לאחר שתאי הלבלב המייצרים אינסולין - קורסים גם הם.

 

על פי הקריטריונים, אבחון סוכרת נעשה על סמך רמת סוכר מעל 125 מ"ג לד"צ בצום, או מעל 200 אחרי העמסת סוכר, או בבדיקת סוכר אקראית מעל 200 בשילוב סימני סוכרת - צימאון, השתנה מרובה, השתנה לילית וירידה במשקל לא מכוונת.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים