מנגל אסייתי: שיפודים קצת אחרת
חזה עוף, אנטרקוט, פרגית וגם טופו: מתכננים מנגל? אפשר לעשות את זה גם אחרת - מתכונים למרינדות אסייתיות שיכניסו רוח חיים חדשה לטעמים המוכרים
שיפודי חזה עוף
המרכיבים (ל-4 שיפודים):
500 גר' חזה עוף, חתוך לקוביות (אפשר גם חזה מולארד)
3 פרוסות אננס, חתוך לקוביות
למרינדה -1 כף חומץ בלסמי
1 כפית חרדל
2 שיני שום, כתוש
1/3 כוס שמן זית
10 עלי בזיליקום, קצוצים
אופן ההכנה:
- הכנת המרינדה: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
- הכנת הבשר: בקערה גדולה מניחים את האננס וקוביות חזה העוף, ושופכים את המרינדה.
- מערבבים היטב תוך שימת לב שהבשר והאננס מכוסים היטב במרינדה.
- משרים את העוף למשך הלילה במקרר.
- הכנת השיפודים: משפדים את העוף והאננס כך שבין כל קוביית עוף יש אננס.
שיפודי אנטרקוט
המרכיבים (ל-5 שיפודים):
500 גר' אנטרקוט, חתוך לקוביות
10 ראשים בצל ירוק, חתוך
למרינדה -
1 כף תימין קצוץ
2 שיני שום, כתוש
1/3 כוס שמן סויה
1 כפית שמן שומשום
1 כף טריאקי
2 כפות צ'ילי מתוק
אופן ההכנה:
- הכנת המרינדה: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
- הכנת הבשר: בקערה גדולה מניחים את ראשי הבצל וקוביות האנטריקוט.
- שופכים את המרינדה ומערבבים היטב תוך שימת לב שהבשר והבצלים מכוסים היטב במרינדה.
- משרים את האנטריקוט למשך הלילה במקרר.
- הכנת השיפודים: משפדים את האנטריקוט וראשי הבצלים כך שבין כל קוביית בשר יש בצל.
שיפודי פרגית
המרכיבים (ל-4 שיפודים):
500 גר' פרגית, חתוכה לקוביות לשיפודים
חופן פלפל אדום
חופן פלפל ירוק
למרינדה:70 גר' מחמאה
חופן מחטי רוזמרין, קצוץ
חופן נענע, קצוצה
1/2 כפית חרדל דיז'ון
1 כף סויה
2 שיני שום, כתושות
אופן ההכנה:
- הכנת המרינדה: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
- הכנת הבשר: חותכים את הפלפלים לחתיכות גסות.
- בקערה גדולה מניחים את הפלפלים וקוביות הפרגית ושופכים את המרינדה.
- מערבבים היטב תוך שימת לב שהבשר והפלפלים מכוסים היטב במרינדה.
- משרים את הפרגית למשך הלילה במקרר.
- הכנת השיפודים: משפדים את הפרגית והירקות כך שבין כל קוביית בשר יש פלפל.
צפו בשף ירון קסטנבוים מנפנף:
שיפודי טופו פיקנטי
המרכיבים (ל-5 שיפודים קטנים):
600 גר' טופו
חופן עגבניות שרי
למרינדה -
7 כפות חמאת בוטנים
1 פחית חלב קוקוס
2 כפיוץ ג'ינג'ר טרי, קצוץ
3 כפות רוטב צ'ילי חריף
1 כף טריאקי או סוכר
3 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
1 כף מים
אופן ההכנה:
- הכנת המרינדה: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת רוטב אחיד וסמיך.
- הכנת הטופו: חותכים את הטופו לקוביות בינוניות.
- בקערה גדולה מניחים את קוביות הטופו ועגבניות השרי, ושופכים את המרינדה.
- מערבבים היטב תוך שימת לב שהטופו ועגבניות השרי מכוסים היטב במרינדה.
- משרים את הטופו למשך הלילה במקרר.
- הכנת השיפודים: משפדים את הטופו והעגבניות כך שבין כל קוביית טופו יש עגבניית שרי.
המתכונים באדיבות רשת המסעדות הכשרה "גפאן ג'פאן"