שתף קטע נבחר

חברת גז נסגרה: "התנהלות עבריינית ומסכנת ציבור"

משרד התשתיות הלאומיות הודיע כי סגר את פעילות חברת אובק גז בע"מ בעקבות "התנהלות עבריינית בתחום". החברה תאסוף את הציוד מהצרכנים, שייאלצו להתקשר עם ספק גז חדש. החברה, שחשודה בין היתר בשימוש שלא כדין במכלים של חברות אחרות, ערערה על ההחלטה לבית-המשפט העליון

סגירה בכפייה לחברת גז קטנה: חברת אובק גז תסיים את פעילותה כספקית גז בישול ותאסוף את הציוד מלקוחותיה, כך הודיע היום (ב') משרד התשתיות הלאומיות. "מינהל הדלק והגז סוגר את פעילות החברה בעקבות התנהלות עבריינית בתחום ועקב התנהלות מסכנת ציבור", נמסר. החברה הגישה לבית-המשפט העליון ערעור מנהלי על ההחלטה.

 

יש לכם צרות עם חברת גז? כיתבו לנו >>  

 

החברה תיצור קשר עם הלקוחות

החברה תשלח הודעה מיידית ללקוחותיה על סיום ההתקשרות עמם. נמסר כי החברה תפרק על חשבונה, בין אם בעצמה ובין אם ל-ידי ספק משנה, את מכלי הגז והציוד המושאל ללקוחותיה. היא תעשה זאת תוך תיאום עימם שלושה ימים מראש, בתקופה שבין 1 ל-31 במאי.

 

בנוסף, החברה תזכה את הלקוחות בעד הגז שנותר במכלים בתוך 30 ימים מביצוע הפירוק, וכן תשיב את דמי הפיקדון במלואם. חישוב הסכום ייעשה על-ידי "שקילת הגז לפי מחיר הגז באותו היום", כך נמסר מהמשרד.

 

יחד עם זאת, הצרכנים ישלמו על כך בטרטור: המשרד מנחה את צרכני החברה להתקשר עם ספק גז מורשה, בהתאם לרשימת ספקי הגז המורשים המפורסמת באתר המשרד.

  

במשרד מבהירים כי חברת "אובק גז בע"מ" תמשיך להיות אחראית בלעדית לבטיחות מתקני הגז המשמשים את צרכניה, עד ליום פירוקם וסיום ההתקשרות עם הצרכן.

 

"על הצרכנים להתקשר אך ורק עם ספק גז מורשה, מבין אלו המופיעים ברשימת ספקי הגז המורשים בישראל. המשרד ימשיך במאבק נגד הטיפול הלא מורשה בגז, המהווה סכנה ממשית לשלום הציבור ובטחונו", נמסר.

 

שימוש במכלים של חברות אחרות

במשרד לא מסרו מהי אותה התנהלות בעייתית של החברה. ב-2002 פורסם כי נתפסה משאית של החברה, שהועמסו עליה מכלי גז החשודים כגנובים משום שנשאו תוויות של חברות אחרות. במתקן המילוי של החברה בטייבה נתפסו גם מכלי גז שאינם עומדים בתקני הבטיחות ואינם שייכים לחברה.

 

ב-2011 תפסו פקחים 69 מכלי גז במתקן הגז השייך לחברה, שנשאו סימון של ספקי גז אחרים, בין היתר של סופר גז, פז גז, מרכז הגז, דור גז ואמישרא גז. 61 מהמכלים נשאו סימון של סופר גז. החברה ביקשה מבית-משפט השלום להשיב לה את המכלים, בטענה שהיא יכולה להחזיק ולהשתמש בהם כדין מכוח הסכם עם סופר גז. משרד התשתיות טען כי עצם החזקתה בהם מהווה עבירה על הוראות הדין, וכי המכלים שנתפסו מהווים ראיה בהליך פלילי שעתיד להיות מוגש נגד המבקשת ושהחקירה בו מצויה בעיצומה.

 

בינואר 2016 החליט מנהל הגז שלא לחדש רישיון החברה. ב-28 בפברואר 2016, נדחתה עתירת החברה לחידוש רישיון ספק הגז שלה, בבית-המשפט המחוזי מרכז.

 

"השיווק והמכירה בשוק הפיראטי הפכו למקור לחמה. למן הצעד הראשון חטאה בעיסוקה, החל מהעסקת עובדים ללא הכשרה, המשך בשימוש במכלים זרים וכלה באספקתם לסוכנים לא מורשים, אגב הובלתם ברכבים לא בטיחותיים תוך הפרה על כללי ההובלה והאחסנה. התנהלותה - מתחילתה ועד סופה - בחטא", קבע בית המשפט.

 

החברה טענה בן היתר, כי לא היתה מעורבת באירועים מסכני חיים, מה שלכאורה מעיד על התנהלות תקינה, אבל בית המשפט טען כי החברה שיווקה במכלים זרים ועל כן, "אין לדעת אם הייתה מעורבת באירועים מסכנים אם לאו".

 

ב-3 במרס 2016, החברה הגישה ערעור על החלטת בית-המשפט המחוזי לבית-המשפט העליון. הגישה החברה גם בקשה להארכת צו עיכוב ביצוע במטרה שלא יישלל רישיונה עד להחלטה בערעור. החברה טענה שהיא מפרנסת מעל 100 משפחות ויש לה אלפי לקוחות, וכן טענה על אפלייה בעצם קבלת הרישיון, אולם בקשתה לעיכוב סיום פעילותה נדחתה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים