שתף קטע נבחר

לא רק גוגל: מקומות העבודה הנחשקים בישראל

דירוג החברות שהכי טוב לעבוד בהן של חברת CofaceBdi מגלה כי את הרשימה מובילות חברת החשמל, גוגל ואינטל - חרף תוכנית הקיצוצים המתוכננת בה. פייסבוק רשמה את הזינוק הגדול ביותר בעוד שסלקום ירדה ב-10 מקומות

חברת החשמל היא החברה שהכי טוב לעבוד בה מבחינת תנאי העסקה, גובה השכר ויציבות תעסוקתית - כבר השנה הרביעית ברציפות. כך קובע דירוג "החברות שהכי טוב לעבוד בהן" לשנת 2016 של חברת CofaceBdi. במקום השני ממוקמת גוגל ובשלישי - אינטל, חרף תוכנית הקיצוצים הנרחבת המתוכננת במפעלי החברה.

 

הדירוג מתפרסם זו השנה ה-12 בישראל וכולל 100 חברות. חברת החשמל הממוקמת במקום הראשון, הדיחה כבר לפני שלוש שנים את אינטל ממקום זה. אמנם זה מספר שנים שמתוכננת רפורמה מבנית כוללת בחברה העלולה לפגוע בעובדים, אבל בוועד החזק מצליחים למנוע בינתיים את הקיצוצים ולפי BDI, עובדה זו מגדילה את האטרקטיביות של החברה בעיני העובדים במשק.

 

לרשימה המלאה - צפו בסקירה באולפן ynet:

בעשיריה הראשונה בולטות חברות הטכנולוגיה והפיננסים. במקום הרביעי מדורגת טבע, בחמישי בנק לאומי ובשישי HP. בשביעי דורגה אלביט מערכות, במקום השמיני בנק הפועלים ובתשיעי התעשייה האווירית. החברה היחידה מהתעשייה המסורתית שהשתחלה לעשיריה הראשונה היא חבת המזון והמשקאות שטראוס, שהגיעה למקום העשירי.

 

בעשיריה השניה אפשר למצוא את אמדוקס, רפאל, מיקרוסופט, ביטוח ישיר ובנק דיסקונט. את הזינוק הגדול ביותר בדירוג ביצעה פייסבוק -  שנכנסה בשנה שעברה לדירוג במקום ה-35 אך עלתה השנה 19 מקומות אל המקום ה-16. משרדי הממשלה דורגו במקום ה-17, בזק ב-18 ואת 20 החברות המובילות סוגרת חברת מקורות.

 

CofaceBdi (באדיבות CofaceBdi) (באדיבות CofaceBdi)
CofaceBdi(באדיבות CofaceBdi)

בין החברות הבולטות בעליה בדירוג נמנות שיכון ובינוי ו-WIX, שטיפסו 16 מקומות בדירוגיהם לעומת השנה הקודמת, אל המקומות 49 ו-59 בהתאמה. בין החברות שרשמו ירידות משמעותיות בדירוג נמנות סלקום, עם ירידה של 10 מקומות למקום ה-47, RedHat שירדה 10 מקומות למקום ה-94 וחברת ישראכרט, שירדה 5 מקומות אל המקום ה-23.

 

>>>לרשימה המלאה - לחצו כאן

 

חברות הטכנולוגיה בולטות ברשימה

בין החברות החדשות שנכנסו השנה לדירוג בפעם הראשונה, כלולות Ironsource, סאנופי, MSD, נספרסו, אלי לילי, Vmware, OutBrain וסטרטסיס, כולן במקומות 85-100.

 

בפילוח לפי תחומים נמצאה בולטות לחברות הטכנולוגיה - עם כמחצית מהחברות המודרגות בעשיריה הראשונה ו-38% מבין כלל החברות בדירוג. ב-Bdi מסבירים את הממצאים בכך, שלחברות הטכנולוגיה מסורת של טיפוח סביבות עבודה יצירתיות ותנאי ההעסקה טובים יחסית לעובדים, על רקע התחרותיות הגדולה שיש על העובדים האיכותיים בתחום.

 

 (צילום: Gettyimages) (צילום: Gettyimages)
(צילום: Gettyimages)

מוטיב מרכזי נוסף בחברות ברשימה הוא ועד עובדים חזק, כך למשל בבנקים, בתעשייה האווירית, בנמלים ועוד. ב-BDi סבורים כי העובדים רואים בוועד חזק, גורם חשוב ביציבות התעסוקתית ובהשפעה על תנאי השכר שלהם.

 

העובדים מחפשים אופציות נוספות

מסקר שנערך בקרב העובדים במסגרת הדירוג עלה, כי 66% סבורים שהם צפויים להתקדם במקום עבודתם - אולם 75% מהעובדים שצופים התקדמות בעבודה הם עד גיל 35, לעומת 38% מהעובדים בגילאים של 60 ואילך הצופים המשך התקדמות במקום עבודתם.

 

עוד העלה הסקר, כי 29% מהגברים בוחנים אפשרויות תעסוקה מחוץ לארגון בו הם עובדים לעומת 26% מהנשים. הנתון הזה בולט במיוחד בענף ההיי-טק, בו 41% מהעובדים בודקים אפשרויות תעסוקה מחוץ למקום עבודתם.

 

בנוסף, כ-67% מהעובדים היו מגישים את מועמדותם אילו התפנה תפקיד ניהולי בארגון. מבין אלו שאינם מעוניינים להתקדם לתפקיד ניהולי, 28% מהנשים אינם מעוניינים לעבוד שעות נוספות, לעומת 16% מהגברים. כמו כן, כמעט כחמישית מהנשים ענו כי הן מעוניינות לעבוד במשרה חלקית, לעומת 8% מהגברים. 

 

נתון מעניין נוסף הוא כי רק שני שלישים מהנשאלים עוסקים בתחום אותו הם למדו. השיעור הגבוה הוא בתחום ההנדסה - כמעט 80%, ואילו השיעור הנמוך של העוסקים בתחום בו הם למדו הוא בתחום מדעי הרוח - 26% בלבד.

 

עוד העלה הסקר, כי המשתנים שהכי חשובים לעובד הישראלי במקום עבודתו היו ונותרו תנאי שכר, יחסי עבודה, יציבות תעסוקתית, תנאים נלווים וקידום מקצועי. עם זאת, סדר החשיבות משתנה בין הענפים השונים וחתכי הגילאים. כך למשל, לעובדים במגזרי המסחר, השירותים והפיננסים תנאי השכר הם הגורם הכי חשוב, בעוד שבמגזרי התעשייה והטכנולוגיות נמצא גורם זה במקום השני ואילו במקום הראשון ציינו את יחסי העבודה. המשתנה הכי פחות חשוב במקום העבודה הוא "פעילות הרווחה" שהארגון מקיים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

"המסקנה המתבקשת מהממצאים היא שעל המעסיקים להקדיש תשומת לב רבה לתהליכי הגיוס והמינוי של מנהלי אגפים, מנהלי מחלקות, ראשי צוותים וכל מי שמנהל עובדים לאורך היררכיית החברה", מסרה תהילה ינאי, מנכ"לית משותפת בחברת CofaceBdi.

 

"חוזקו של ארגון הינו כחוזקה של החוליה החלשה ביותר בשרשרת המבנה הארגוני, ובעולם שבו כרבע מכוח העבודה במשק נמנה על בני דור ה-Y, על כלל מאפייניו, משפיע גם על כלל העובדים במשק", הוסיפה. "העובדים מעניקים חשיבות גבוהה לשביעות רצונם מהארגון ל'שביעות הרצון מניהול הממונה הישיר', ועל כן ישנה חשיבות גדולה של הארגונים לדאוג לפיתוח היכולות הבינאישיות של דרגי הביניים, ולבחון כל העת את יכולות הניהול והאינטלגנציה הרגשית שלהם". 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יהונתן צור
צילום: יהונתן צור
מקור: יח"צ
מקור: יח"צ
מומלצים