שתף קטע נבחר

מועדון ארוחות הבוקר

כחלק ממיזם חדש של ארוחות בוקר בנושאים שונים, ערך השבוע ארגון ה-IAC מפגש בהשתתפות שגריר ישראל באו”ם, דני דנון, ולא פחות מ-150 יהודים וישראלים. היה מרתק

בשנים האחרונות, מאז התרחב ארגון IAC לחוף המזרחי, נראה שהוא מצליח לעשות מה שארגונים רבים לפניו ניסו והתקשו לממש. הארגון מרחיב את פעילויותיו ואת שורותיו. הפעילויות המגוונות למדי של הארגון משגשגות ברחבי ניו יורק. שיתופי הפעולה עם ארגונים יהודיים וישראליים גוברים ונראה שכשלנגד עיניהם המטרה היא לחבר בין הקהילה היהודית אמריקאית והישראלית אמריקאית תוך שימור וחיזוק התרבות הישראלית, ההצלחה ברורה.

 

השבועהזמינו את הקהל הרחב, יהודים, ישראלים, ראשי קהילות או כל מתעניין, לארוחת בוקר עם שגריר ישראל באו"ם דני דנון, ביוזמתו של עו"ד עודד הר-אבן, במשרדיו במרכז העיר. "אירועי הבוקר שלנו מאורגנים על ידי חברי קהילה ואנחנו נותנים לזה את המסגרת". מתגאה יהודית פיינשטיין הדיירקטורית של הארגון. "זו ממש יוזמה של הקהילה שמרגישה את הצורך, וזו הייתה התחושה. תחושת אחדות. זה כבר לא רק ישראלים ואמריקאים, זו תחושה של ביחד. אנחנו עומדים כעמוד תווך לחבר ולהעצים את מערכת היחסים בין יהודים אמריקאים לישראלים אמריקאים.

 

אריאל תירוש, חבר בורד ב-IAC מחזק ומוסיף שהמפגש הינו חלק אינטגרלי ממפגשי שיח מגוונים שהארגון רואה כחיוניים לשיח, להבנה ולחיבור של הקהילות. "בכל מפגש כזה אנחנו מדברים על פוליטיקה, אקטואליה, תרבות וחשבנו שיהיה מעניין ורלוונטי לשמוע מהשגריר באו"ם".

ההחלטה לערוך את המפגשים בימי השבוע בשעות הבוקר אולי לוותה בחשש קל, אבל זה התחלף בפליאה "להפתעתנו הגדולה בשעה הזו מגיעים הרבה אנשים, ואפילו נשארים עד מאוחר. עשרות אנשים, והפעם אפילו יותר".

 

יהודית מחזקת את דבריו ומספרת על הצמא שמורגש מסביב. "אנחנו כל פעם בשוק. אמצע השבוע, בוקר, מגיעים 120 איש. במפגש הקודם היו 150 וזה מראה על משהו שבועט בפנים ויפה לראות איך מבחינת סטטיסטיקה אנחנו מזהים תמהיל מאוזן ויפה של יהודים אמריקאים וישראלים אמריקאים".

 

השניים מספרים שהעניין והשאלות של הקהל הצביעו על כמיהה ללמידה והבנה. "הדבר בראשון שאנחנו לומדים זה על הרעב ללמוד על ישראל. זה חוצה את כל העמדות. הרצון להבין ולמצוא חוט מקשר ומחזק לא קשורות לאיפה אתה ממוקם פוליטית", מסבירה פיינשטיין. "יש שאלות, בלבול. היו בעיקר על מה יהיה".

תירוש מתאר את המידע שסיפק השגריר. "הוא תיאר את ההתנסויות שלו באו"ם. הוא העביר תמונה מאוד ברורה על ההבדל הלא דק שבין מה שקורה מאחורי הקלעים במסדרונות האו"ם, מה חושבים ועל מה מדברים, ומצד שני, האופן שבו מתבטאים ואופן קבלת ההחלטות שבסופו של דבר נשמע משם. הסתבר לנו שאלו דברים הפוכים. אחרי חצי שנה בה הוא מכהן בתפקיד, הוא סיפר על ההתנצחויות מול השגריר הפלסטיני, על השקרים שיוצאים משם, על העובדה שבשנת 2015 כשכל העולם בכאוס, הסורים נטבחים והעולם כולו מתמלא בסכנות ומעשים נפשעים, האו"ם מוציא 22 גינויים לישראל, ורק אחד לאיראן ולדרום קוריאה. מצד שני הוא גם סיפר על הצלחות קטנות בדרך על חוקים שהתליחו להעביר בין השאר בתחום החקלאות וציון יום הכיפורים".

 

דנון במפגש, השבוע. צילום: עידו סימן טוב ()
דנון במפגש, השבוע. צילום: עידו סימן טוב

 

השניים מספרים שהשאלות שנשאלו היו מגוונות, ועדיין, בעיקר נסובו סביב כמה תחומים. "עלו שאלות על עמדות ישראל על המצב בעולם הערבי, שאלו הרבה, על רקע הבחירות הקרבות הארה"ב על טיב יחסי שתי המדינות, ועל האנטישמיות הגוברת".

 

כל אותם אנשים שפינו את זמנם והגיעו לשמוע ולשאול, נשמכו מכונים לעשות יותר. כשהם שאלו את דנון על תפקידם בכוח, הוא שמח לבשר שיש דרכים לעזור. "השגריר הציע למי שרוצה לתרום להסברה ולתמיכה בישראל, יכול לתרום המון ביצירת קשר עם ארגונים שונים. למשל ארגונים יהודיים שפועלים כאן בניו יורק יכולים אולי לייצר קשר ושיח עם ארגונים ואנשים שגורמים ישראלים רשמיים לא יכולים".

 

אחרי ארוחת הבוקר דיבר דנון קרוב לשלושים דקות, ומיד לאחריהן, נשאלו שאלות. "הוא בעיקר העלה הרבה שאלות, אבל באותה נשימה", מספרים השניים, "גם מאוד הרגיע".

מהפגישה יצאו המשתתפים מעודדים וחדורי מוטיבציה לעשות מעשה. "דנון תיאר את הדגלים המתנופפים ברחבת האו"ם. הוא סיפר שעל רבים מהם הוא רואה את סימני הנצרות והאיסלאם, אבל רק על אחד מהם מתנוסס מגן דוד שמזכיר לו, שהוא שייך לישראל ולעם היהודי כולו".

 

משתתפי המפגש. צילום: עידו סימן טוב ()
משתתפי המפגש. צילום: עידו סימן טוב

 

ב-IAC ממשיכים לארגן מפגשים מגוונים, שלדעתם חיוניים דווקא בימים אלו להעמקת הקשר בין הקהילות. "אנחנו במגמה של חיבור של יהודים אמריקאים וישראלים שלא קשורים בפוליטיקה, אלא בהעשרה, ממקום לימודי. אנחנו רוצים שהקהילה עצמה תהפוך לכוח המניע. הם האנשים הפעילים".

 

תירוש מסכם ומוסיף שהצמא והצורך בקהילה גדול. "יש צורך אמיתי של עשיה. יש הרבה שנאבקים כאן ביום יום. קשה לשמר לילדים את התרבות היהודית, הישראלית, אין זמן, אין תקציב. כשאנחנו רואים שאחוזי ההתבוללות של ילדי ישראלים גדולים אפילו משל יהודים אמריקאים אנחנו שמחים שאנחנו תומכים בארגונים לכל שכבות הגיל, שאנחנו מרחיבים את הפעילות של קשת, שישי ישראלי ומעצבים קהילה יציבה. אנחנו לא מתיימרים להחליף שום ארגון, אנחנו תומכים ומחזקים את המטרה המשותפת של כולנו".

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
שגריר ישראל לאו"ם, דני דנון
מומלצים