שתף קטע נבחר

בית חולים מספר 1 בארץ

בית חולים לניאדו הצליח להשיג מאז נפתח בשנת 1975, הרבה יותר מאשר בתי חולים ותיקים ממנו. אחד הדברים שבית החולים הצליח להתפרסם בזכותם, הוא הטיפול המסור, האישי והמהיר אותו מקבלים החולים. בבית החולים 430 מיטות והעובדה שהוא קטן מבתי חולים גדולים בארץ, מעניקה לפציינטים הרגשה ביתית כמעט. במחקר שנערך, זכה בית החולים לככב בראש הרשימה מבחינת החמלה והיחס אותו מקבלים המאושפזים. זהו רק אחד הדברים שבית החולים מצטיין בו ושהביאו מתנדבים ותורמים להצטרף לארגון ידידי בית החולים שנפתח בחוף המערבי לפני שש שנים.

 

הסיפור מאחורי פתיחתו של בית החולים בשנות ה-70 מרתק ומתחיל עוד 20 שנה לפני פתיחתו הרשמית. הרב יקותיאל יהודה הלברשטאם (מחסידות צאנז), היה ניצול שואה שחייו ניצלו בנס לאחר שנורה על ידי הגרמנים בזמן צעדת המוות המפורסמת. עוד קודם, הוא הספיק לאבד את אשתו ו-11 ילדיו שנרצחו ע"י הנאצים.

 

הוא נשבע לעצמו שאם ישרוד את התופת, הוא יבנה בית חולים בישראל. וכך היה. לאחר שחייו ניצלו, הוא הקים בעזרת תרומת שני אחים, בנקאים יהודים מסוריה את בית החולים בנתניה. היה זה בשנות ה-50, אלא שמפלגה פוליטית מסויימת לא חשבה אז שהרב וחסידיו ידעו לנהל בית חולים, וכך נותר המבנה מיותם במשך 20 שנה, עד שנפתח בשנת 1975 ומאז משרת את תושבי נתניה והסביבה. בית החולים נקרא על שם שני האחים הסורים, אלפונס ויעקב אברהם לניאדו. כיום, מכהן בנו של הרב כנשיא בית החולים, הרב צבי אלימלך הלברשטאם.

 

לקראת אירוע ההתרמה של בית החולים בבית משפת רובינשטיין בוואלי (הכרטיסים אגב, אזלו כבר) תפסתי שיחה עם מנהל ארגון הידידים בחוף המערבי, אורי ליברמן המגיע אחת לחודש לעיר המלאכים במסגרת תפקידו.

 

האם האירוע הקרוב הוא האירוע הראשון של ארגון הידידים בלוס אנג'לס?

"בוואלי הוא אכן האירוע הראשון, אך בלוס אנג'לס היו לנו מספר אירועים בעבר".

 

מה מייחד את בית החולים בנוסף ליחס האישי שמקבלים החולים?

"בשנה האחרונה זכה בית החולים במספר הישגים ארציים. במחקר שנעשה, נבחר בית החולים במקום הראשון כבית החולים המטפל במהירות הגדולה ביותר ב98% מהקשישים ששברו את אגן הירכיים. אלו מנותחים תוך 48 שעות מהרגע ששברו את האגן. 80% מהאנשים המגיעים לבית החולים לאחר התקף לב, מטופלים תוך 90 דקות מהגעתם. בנוסף, נעשה מחקר בין כל חדרי המיון בארץ ובית החולים לניאדו נבחר בין בתי החולים המעניקים את השירות המהיר ביותר ועם החמלה הגדולה ביותר כלפי הפציינטים."

 

קראתי שלבית החולים מרכז קרדיולוגיה חדשני

"נכון. בבית החולים קיים מרכז הקרדיולוגיה הפולשנית על שם משפחת ריזמן ומכון הצינתור ולפני שנתיים עזר ארגון הידידים לבית החולים לרכוש מכונת MRI מה שחוסך לפציינטים את הנסיעה לחיפה".

 

איך הצלחתם לערוך אירוע סולד-אאוט בזמן קצר כל כך?

"במשך השנים הקמנו כאן צוות מתנדבים מאוד חם ואיכפתי. למשפחת רובינשטיין המארחת את האירוע, יש הורים ז''ל בארץ שהתנדבו בעברם בלניאדו. בכל פעם שעשינו בלוס אנג'לס אירוע, שלחנו נציגים, לדבר ולהרצות ובמשך הזמן יצרנו קשר עם הקהילות המקומיות בוואלי שלמדו להכיר את בית החולים ופועלו."

 

"אנחנו עובדים היום על פרוייקט גדול, השלמת הבניה למכון דיאליזה תת קרקעי" מספר ליברמן "על מנת לנתק חולה דיאליזה מהמכשיר אליו הם מחוברים, לוקח בין 5-10 דקות, מה שמסכן את חייו במקרה של התקפת טילים, כי יש לך רק 90 שניות למצוא מחסה. היות וכך, בנינו מרכז תת קרקעי לטיפול בחולי דיאליזה. בניית המחלקה הזאת עולה חמישה מיליון דולר ואנו צריכים לגייס עוד 2.2 על מנת להשלים את הבניה".

 

המעוניינים בפרטים נוספים על בית החולים לניאדו וארגון הידידים, אנא צרו קשר עם אורי ליברמן:

uml@wcf-laniado.org

818-219-3207

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
הישגים ארציים חדשים. בה"ח לניאדו
צילום: עידו ארז
מומלצים