שתף קטע נבחר

עיבוד מחשב

נופל וקם / קייל לאורי בפלייאוף בלתי צפוי

משחק אחד קולע ב־18 אחוז מהשדה, משחק אחר צולף 35. פעם מוביל את הקבוצה, פעם נעלם מהמגרש. האולסטאר, שעובר פלייאוף משונה, סחף את טורונטו ל־2:2 בגמר המזרח מול קליבלנד

בעוד קבוצות מסוימות עברו דרך קצרה ונוחה יחסית לגמרים האזוריים, טורונטו מתעקשת לעשות מסע אלונקות. היא כבר עברה כמות משמעותית של 18 משחקים ונלחמת בשיניים ובציפורניים כדי להאריך כמה שיותר את עונת השיא שלה.

 

הרפטורס, שעד העונה לא הגיעו מעולם לגמר המזרח, חזרו ממינוס 2:0 ל־2:2 בסדרה מול קליבלנד, אחרי 99:105 במשחק יוצא מן הכלל, בלילה שבין שני לשלישי. טורונטו כבר הובילה בפער של 18 נקודות ומנגד, קליבלנד, ביום קליעה נורא, הצליחה לחבר כמה שלשות כדי לייצר מהפך ברבע האחרון, אבל הקנדים שמרו על הראש בפיניש חזק. כל הסיכויים היו לרעתם בתחילת גמר המזרח, וההערכה שיחטפו סוויפ התחזקה אחרי שהובסו בשני המשחקים הראשונים, אבל הם לא מוותרים.

 

לא מוותרים. לאורי ודרוזן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
לא מוותרים. לאורי ודרוזן(צילום: AFP)
אפשר לדבר על השליטה של ביסמאק ביומבו בצבע (שהשכיחה את ההיעדרות של יונאס ולנצ'יונאס, שחזר במשחק הרביעי מפציעה אבל לא שותף), על השיפור בהגנה, אפילו על הירידה ביכולת של קווין לאב והאחוזים המידרדרים של קליבלנד שחיה על השלשות שלה - אבל בסופו של דבר, ההיבט החשוב ביותר עבור ההצלחה של טורונטו, מהרגע הראשון ועד אתמול, הוא קייל לאורי.

 

עליות ומורדות? הביטוי הזה חלש לעומת מה שקורה לאולסטאר של טורונטו בפלייאוף הזה. אצלו הכל הולך בקיצוניות. או שמדובר בפסגות בנוסח האוורסט, כמו 35 הנקודות שהמטיר על קליבלנד כדי להשוות ל־2:2, או בתהומות בסגנון הגראנד קניון, עם כמה משחקים שהעלו ספקות אמיתיים בנוגע ליכולת שלו להוביל קבוצה להצלחה. למשל, לאורך הפלייאוף היו לו כבר שבעה משחקים שבהם קלע בפחות מ־30 אחוז, כולל ההפסד במשחק הרביעי למיאמי בו קלע עשר נקודות ב־18 אחוז מהשדה!


מפסגת האוורסט לתהום הגראנד קניון (צילום: EPA) (צילום: EPA)
מפסגת האוורסט לתהום הגראנד קניון(צילום: EPA)

 

קשה להסביר את מה שעובר על לאורי. בכל פעם שנדמה שהוא צובר מחדש ביטחון, נעלם הרכז עם תצוגה מזעזעת (כמו במשחק הראשון בגמר המזרח, עם 8 נקודות ו־0 מ־7 משלוש). בכל פעם שנראה שאין לו כבר איך לעזור למאמץ של טורונטו ושהוא גמור, לאורי מתפוצץ. מה שבטוח – אם הוא היה בשיאו, טורונטו לא הייתה נגררת לסדרות של שבעה משחקים מול אינדיאנה ומיאמי.

 

אחרי הניצחון אתמול לאורי נפתח: "אף־פעם לא ספרו אותי. אמרו שאני לא מתאים. זו העמדה בה הייתי כל חיי. אבל הנה אני כאן". הג'נרל־מנג'ר מסאי יוג'ירי היה נלהב: "הוא חוטף, ושוב חוזר, ושוב חוטף, ואז חוזר".

 

לאורי: "אף-פעם לא ספרו אותי". (צילום: AP) (צילום: AP)
לאורי: "אף-פעם לא ספרו אותי".(צילום: AP)
 

אחרי אחד המשחקים בפלייאוף הנוכחי, בו לאורי היה חלש במיוחד, הוא נשאר באולם עד אחת בלילה כדי לזרוק לסל. הנחישות שלו להשתיק את המבקרים עצומה. אבל כדי להוכיח כבר השנה שהוא באמת שייך לעלית של הליגה, לאורי יהיה חייב להדיח את קליבלנד. אחרת, מה שיזכרו לו זה פלייאוף חסר יציבות, בו ההבדלים בין המשחקים שלו היו גדולים מדי ופגעו בסופו של דבר בטורונטו.

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים