שתף קטע נבחר

ישירות מהודו: גידול מלפפונים באורך 1.80 מ'

עם ריכוז סוכרים גבוה, טעמים מיוחדים וקרנצ'יות מדהימה, גדלים בחממה במושב בדרום מלפפוני ענק המגיעים לאורך של כ-1.80 מטר. החקלאי שאחראי על הייבוא ההודי אומר כי "אנו מנסים לאקלם את המלפפון ולראות כיצד ניתן להפיק ממנו פרי בריא וטעים". והמחיר: "לא יותר יקר ממלפפון רגיל - אולי מעט מעל בשל גודלו"

 

 

אוהבים מלפפונים? יצאנו לחממה במושב באר מילכה, במועצה האזורית רמת נגב, כדי לחזות בגידולים חקלאים חדשים המיובאים ישירות מהודו - מלפפוני ענק. "אנחנו נמצאים בתוך חממה ניסיונית ראשונית, בה אנו מנסים לאקלם את המלפפון ולראות כיצד ניתן להפיק ממנו פרי בריא וטעים", אומר החקלאי שרון צ'רי. צפו בראיון

 

כתבות נוספות בערוץ צרכנות

הגופים שקונסים אותנו באלפי שקלים

דואר ישראל תפצה שולח ב-2,100 שקל

יוניליוור: עד 2017 נפחית סוכר בדגני הבוקר של תלמה

 

"בהשוואה למלפפון רגיל, לגידול המיוחד הזה יש טעם חד, מרוכז. יש כאלה שקוראים לזה מלפפון קדום, מה שהיה לפני שתירבתו את המלפפון הרגיל, הירוק שכולנו מכירים. יש בו ריכוז סוכרים גבוה יותר, טעמים מיוחדים יותר וקרנצ'יות מדהימה", מציין צ'רי. 

 

לדבריו, התגובות לאורך המלפפון מוזרות בהחלט, "אך אחרי שטועמים מבינים מה הוא שווה. אנחנו לא בטוחים שאלה הגדלים שנשווק, אלא מכוונים לקצת יותר גדולים, ישרים ורכים. למעשה, גילינו כי קיימים הפרשים בטעמים בין גודל אחד לשני - כשבקטן ריכוז הסוכרים גבוה יותר והטעמים חדים יותר".

  

הוא הוסיף: "אנחנו נמצאים בשלב הראשוני של פיתוח המוצר הזה, הכנסנו את המלפפון הזה לשיטת גידול קצת שונה ממלפפון אחר ועשינו כאן מעין סוכה, המטרה שלנו שהמלפפונים ייפלו בצורה ישרה ולא ייפגעו ויהיו ארוכים, דקים וטעימים. שלחנו משלוח ראשון לשפים, מספר שפים בעיקר באיזור המרכז, רק כדי לקבל את התגובה שלהם, התגובה היתה מדהימה, כולם ביקשו אספקה סדירה אבל נצטרך להמתין קצת עד שנוציא את המוצר איכותי הגמור".

 

המחיר: מעט מעל המלפפון הרגיל

צ'רי מספר כי "המלפפון המקסימלי שגדל בחממה שלנו הגיע לכ-1.80 מטר", ומוסיף ש"אנחנו חושבים שיש כאן פוטנציאל לייצוא - יש פה משהו שאין במלפפון רגיל, פחות מים ויותר טעם".

 

בימים של מאבק ביוקר המחיה, מה צפוי להיות מחירו של המלפפון?

"הערכה שלי שהוא לא יהיה יותר יקר מהמלפפון הרגיל. הגידולים שלהם דומים ויש פה פיצוי במשקל. לכן הוא יהיה באיזור מחיר המלפפון הרגיל, אולי מעט יותר. אבל לא יקר מאוד".

 

שיתוף פעולה עם המועצה האזורית

הוא עבר ליישוב באר מילכה לפני 4 שנים מתל אביב יחד עם אשתו מאיה. "כל המשק שלי מורכב מדברים מיוחדים", צ'רי מספר. "אנחנו כל הזמן מחפשים את הדבר הבא. המלפפון הזה הוא פשוט טירוף. אנחנו מגדלים צמחים עם זיקה אסיאתית אבל עם שכלול. יש המון אלמנטים שאנחנו מוסיפים שמשנים את הצמח, ואנחנו עדיין לומדים איך להתנהג עם הצמח הספציפי הזה. כרגע, המוצר הולך רק לשפים במסעדות. לקראת סוף הקיץ נתחיל לרוץ עם זה גם במסעדות ושווקי איכרים. אלה מקומות שיודעים להעריך מוצרים חדשים וייחודיים".

 

"כדי שתהיה פרנסה מדברים ייחודים צריך לגדל מגוון. אחד הקשיים המרכזיים היא להראות לאנשים מה ניתן לעשות עם הצמח. ברגע שעוברים את הקושי הזה אפשר לגדל. כירק טרי אפשר לאכול את המלפפונים בלי בעיה. ההודים עושים ממלפפון דומה רייטה. זה יוגורט מתובל. דומה לצזיקי".

מלפפון אסייתי במילוי גבינה - מתכון של ראש מועצת רמת נגב שמוליק ריפמן ()
מלפפון אסייתי במילוי גבינה - מתכון של ראש מועצת רמת נגב שמוליק ריפמן

צ'רי מסתייע במחקר ופיתוח של מועצת רמת הנגב. ראש המועצה שמוליק ריפמן אומר כי "חלק מהניסויים נעשים אצל החקלאים עצמם. לדוגמא, פיתחנו זן של ג'וג'י ברי במו"פ, וכיום חקלאי פתחת ניצנה מגדלים אותו, בהם גם צ'רי. החקלאים משפיעים על המחקרים, בממטרה לגדל במינימום מים, ומקסימום איכות ותוצרת".

 

גידול מלפפוני ענק מעט קשה, שכן צריכים לקטוף אותו כשהוא דק וארוך. ברגע שהוא נעצר הוא מתחיל להיות "שמן" וסיבי - דבר שפוגע בטעם. צ'רי מגדל גם במיה הודית, ומספר כי הוא כמעט ולא עומד בביקושים לירק. "כל מי ששונא במיה רגילה יכול לאכול את הבמיה ההודית כי היא לא רירית. אנחנו כבר כמעט ולא עומדים בכמויות שהמשווקים מבקשים מאיתנו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המקצוענים
מומלצים