שתף קטע נבחר

בית הדין בהאג חושף: ישראל דנה איתנו בצוק איתן

תובעת בית הדין הבינלאומי טוענת: בניגוד להצהרותיה הרשמיות, ישראל מגבירה את שיתוף הפעולה שלה עם החקירה לבירור הטענות על פשעי מלחמה בעזה. ישראל: לא חל שום שינוי בעמדתנו, לבית הדין אין סמכות

התובעת של בית הפלילי הבינלאומי בהאג חשפה היום (ו') כי ישראל מקיימת דיונים עם אנשי בית הדין בנוגע לחקירה שהוא מנהל לבירור הטענות על פשעי מלחמה במבצע "צוק איתן" בעזה ב-2014. אם מדויקים דבריה של התובעת בריאיון לסוכנות הידיעות רויטרס, פירושם שישראל מגבירה את שיתוף הפעולה שלה עם בית הדין, בניגוד למדיניות המוצהרת שלה עד כה. בעבר התנגדה ישראל לחקירה של בית הדין סביב פשעי מלחמה אפשריים בשטחים הפלסטיניים.

 

בסוכנות הידיעות רויטרס מציינים כי מקור בממשלת ישראל אישר כי מתקיים קשר עם בית הדין הפלילי הבינלאומי "בעניינים מנהלתיים", אבל סירב לפרט מעבר לכך.

"ישראל הסכימה לשתף פעולה עם לשכתי ושני הצדדים מחליפים מידע זה עם זה", אמרה לרויטרס התובעת פאטו בנסודה במהלך. היא ציינה כי אנשי בית הדין נמצאים בקשר עם שני הצדדים הקשורים לסכסוך בעזה.

הריסות בעזה אחרי מבצע צוק איתן (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הריסות בעזה אחרי מבצע צוק איתן(צילום: AFP)

גורמים רפואיים בעזה טענו כי יותר מ-2,100 פלסטינים, רובם אזרחים, נהרגו במהלך מבצע "צוק איתן". בישראל נהרגו 67 חיילים ושישה אזרחים. עד כה התעקשה ישראל באופן רשמי כי היא מסרבת לשתף פעולה עם בית הדין הפלילי הבינלאומי בנוגע לסוגיות הקשורות לסכסוך עם הפלסטינים, בטענה כי הרשות הפלסטינית אינה מדינה

ריבונית ולפיכך אין לה הזכות לקשרים רשמיים עם בית הדין הפלילי הבינלאומי.

 

כל ביקור של נציגים מבית הדין הבינלאומי בעזה יצריך שיתוף פעולה של ישראל. "אם יהיה צורך בביקור באזור, או כשיהיה בו צורך, נגיש בקשה לבקר שם", אמרה בנסודה. היא סירבה לומר אם כבר הוגשה בקשה שכזו.

 

בעקבות דברי התובעת לסוכנות הידיעות רויטרס מסר משרד החוץ בירושלים: "אין כל שינוי בעמדת ישראל. כידוע ישראל אינה מקבלת את סמכותו של בית הדין בהאג לדון בנושא. כפי שפורסם בעבר ישראל מקיימת דיאלוג עם משרד התובעת בנושא חוסר סמכותו של בית הדין".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: איי אף פי
שיגור רקטות מעזה בצוק איתן
צילום: איי אף פי
מומלצים