שתף קטע נבחר

אישום אחרי 7 שנים: נתנאל טבע בטיול עקב רשלנות ביה"ס

נתנאל איראני, בן 16, טבע למוות ב-2009 בבריכה בחמי טבריה במהלך טיול שנתי של בית ספרו. אחרי שהפרקליטות כבר הורתה לסגור את התיק, הואשמו רכז הטיולים בבית הספר והמציל באתר הנופש בגרימת מוות ברשלנות

בשנת 2009 טבע למוות נתנאל איראני, נער בן 16 מירושלים, במהלך רחצה בבריכה באתר חמי טבריה הצעירה, זאת במסגרת הטיול השנתי של בית ספרו, אורט גבעת רם ירושלים. היום (ב'), יותר משבע שנים לאחר מכן, הגישה היום פרקליטות מחוז הצפון כתב אישום נגד רכז הטיולים בבית הספר והמציל של אתר הנופש, באשמת גרימת מוות ברשלנות.

 

בתחילה התכוונה הפרקליטות לסגור את התיק נגד החשודים ברשלנות, אולם בני משפחתו של איראני ערערו על ההחלטה. כתב האישום הוגש לאחר שפרקליט המדינה קיבל חלקית את הערר. "בטרם קבלת ההחלטה בערר נשמעו טענותיהם של החשודים וכן טענות שהעביר ארגון המורים, אך לא נמצא שיש בהן כדי למנוע את הגשת כתב האישום", נמסר היום מהפרקליטות.

היה בן 16 במותו. נתנאל איראני ז"ל ()
היה בן 16 במותו. נתנאל איראני ז"ל

האסון אירע בחודש מרס 2009. תלמידי כיתה י' בבית הספר אורט גבעת רם בירושלים יצאו לטיול השנתי וביניהם נתנאל איראני, שאמור היה לחגוג שבועיים אחר כך את יום הולדתו ה-16. ביום הראשון טיילו ברמת הגולן, וביום השני הגיעו לחמי טבריה לארוחת ערב ורחצה.

 

בכתב האישום נטען כי רכז הטיולים, צחי אברהם (55), התיר לתלמידים להיכנס למים בתום הארוחה "מבלי שנקט אמצעי זהירות שהיה מחויב לנקוט בטרם התרת כניסת תלמידים לבריכות ובכללן לבריכת הגופרית, ולא הנחה את התלמידים באשר לזמן השהייה המותר בבריכת הגופרית שהינו 15 דקות לכל היותר".

 

בנוסף, טוענת התובעת, עו"ד מייסא זועבי, כי במקום לשלוח את המורים האחראים לפקח על התלמידים בעת הרחצה, ניצל הרכז את ההזדמנות וכינס את כל המורים שהיו במקום לאסיפה.

 

זמן קצר לאחר מכן טבע הנער בבריכת גופרית "חמה ועכורה" במקום. מהאישום עולה כי המציל, גיא ריבק, בן 36, לא שם לב למתרחש בבריכה. בכתב האישום נכתב כי ריבק "לא הזהיר את המתרחצים לגבי שהייתם בבריכה לאחר שאלה אכלו ארוחה כבדה. כמו כן, לא הנחה את המתרחצים באשר לזמן השהייה המותר בבריכת הגופרית, שהינו 15 דקות לכל היותר. בנוסף לאמור, לא הבחין בטביעת המנוח במשך דקות ארוכות, חרף העובדה שבבריכה שהו מתרחצים בודדים בלבד".

 

באישום מתואר כי רק לאחר דקות ארוכות הבחין המציל בנער ששוכב על קרקעית הבריכה ופניו כלפי מטה - וגם אז לא מיהר למים. "תחת זאת קרא לתלמיד קטין מבית הספר, אשר שחה אף הוא בבריכה אותה עת, וביקש ממנו לצלול אל תחתית הבריכה ולבדוק אם המנוח שוחה. הקטין צלל אל תחתית הבריכה, נגע במנוח וראה כי אינו זז והחל בהוצאתו מהמים. רק בשלב זה הצטרף הנאשם למאמצי ההצלה", נכתב.

 

"המורים הלכו לשתות קפה ועוגה - והילדים הופקרו"

"זו הייתה מלחמה קשה ועברנו הרבה משוכות בדרך. להגיד שהיום אנחנו שמחים ומסופקים? לא, אבל יש פה סגירת מעגל", טוענת עו"ד מירב זמיר, אחותו של נתנאל, שהייתה זו שהגישה בשם המשפחה ערעור על ההחלטה לסגור את התיק -  שהיום כאמור התקבל.  "זה מסר חשוב ויום חשוב לכל ההורים", הוסיפה.

 

על הטרגדיה ששינתה את חיי משפחת איראני היא מספרת: "כלל השכבה יצאה לטיול שנתי. השכבה פוצלה לשניים וכך 50 תלמידים הגיעו לחמי טבריה, ביניהם היה אחי". לדבריה, בניגוד לחוזר מנכ"ל, החליט הצוות החינוכי

לאפשר לתלמידים להיכנס לבריכות לאחר ארוחה - מהלך שהתבצע ללא השגחה. "הם נשארו לבד בבריכות, מתקן מסוכן, אין חולק. וזה לא רק מתקן מסוכן - זו בריכה מחוממת שיש בה שלט גדול שעליו כתוב 'נא לא לשהות בבריכה מעל 15 דקות'. כשאני הייתי שם כמעט התעלפתי. זה נורא".

 

"הם (הצוות החינוכי; ר"י) פשוט הלכו להם לישיבת צוות, הלכו לשתות קפה ועוגה, והילדים עשו כאוות נפשם. נתנאל נכנס לסאונה, אחרי זה לבריכה המחוממת, כנראה איבד את ההכרה ופשוט נפל. ילד הבחין בגופה שלו למעשה בקרקעית המים. הוא ניגש מהר למציל ואמר לו 'בוא מהר, יש כאן ילד בקרקעית המים'. המציל הזה פשוט אמר לו 'תיגע בו, אולי הוא משחק'".

 

"אותו ילד רץ לנתנאל וניער אותו, אבל הוא לא הגיב, אז הוא חזר שוב למציל שאמר לו "טוב, תביא אותו אליי'. הילד בן ה-15 התחיל לגרור גופה מהקרקעית של הבריכה עד לשפת הבריכה, כי המציל חלילה לא רצה להרטיב את הבגדים שלו. פשוט משכו אותו כמו איזו חיה פצועה לשפת הבריכה, ואז כבר היה מאוחר מדי".

לדבריה, רק לאחר שנתנאל הוצא לשפת הבריכה, הצוות החינוכי גילה על המקרה. "הילדים הופקרו. המזל הגדול שזה נגמר רק בזה. היה שם טירוף נוראי, זה יכול היה להיגמר בעוד כמה ילדים שלא היו חוזרים לבית שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים