שתף קטע נבחר

מילה, עידו, מיכאל ואילנה לא ישובו הביתה. סיפורי הנרצחים בשרונה

עידו בן ארי מרמת גן נרצח כשישב במסעדה עם ילדיו ואשתו עדיין מאושפזת אחרי שנפצעה מירי, אילנה נבעה בת 39 מתל אביב הותירה אחריה ארבע בנות, ד"ר מיכאל פייגה בן 58 מרמת גן חקר את החברה הישראלית, ומילה מישייב בת ה-33 הספיקה לדברי משפחתה לעדכן את החבר שלה שהיא פצועה

 

 

 
עידו בן ארי התיישב במסעדה עם ילדיו ונרצח. מילה מישייב חיכתה לארוס שלה שיגיע ונפגעה מכדורי המחבלים, שלא הותירו לה סיכוי. מיכאל פייגה היה מרצה אהוב על הסטודנטים שלו ומסלול חייו נגדע. אילנה נבעה תמיד דאגה לבנותיה, שכעת ייאלצו לחיות בלי אימא. אלו הם ארבעת הנרצחים אמש (יום ד') בפיגוע במתחם שרונה בתל אביב, שבו נפצעו 16 בני אדם, שלושה מהם עדיין מאושפזים בבית החולים.
 

הקרניות של עידו נתרמו לאחר מותו 

עידו בן ארי, תושב רמת גן בן 42, ישב במסעדת בנדיקט יחד עם אשתו ועם שני ילדיו. בסמוך לשעה 21:30 פתחו באש שני מחבלים פלסטינים מהעיירה יטא, שישבו במסעדת מקס ברנר הסמוכה, לעבר יושבי המסעדה ולעבר השוהים במסעדה הסמוכה. עידו נהרג מהירי, אשתו טל נפצעה ועדיין מאושפזת בבית החולים.

 

בן ארי היה חתום על כרטיס אדי וקרניותיו נתרמו. הוריו אמרו כי "הדבר חשוב, שהעינים היפות שלו ימשיכו למישהו אחר". הלווייתו תיערך הערב בשעה 18:00 בבית העלמין ביבנה.

 

הנרצח עידו בן ארי ()
הנרצח עידו בן ארי

רעות, אחותו של בן ארי, סיפרה: "הם ישבו בבנדיקט למורת רוחו של הבן שהתעקש שהוא לא רוצה לשבת שם. לבסוף הבן השתכנע". האחות סיפרה עוד כי עידו שירת בסיירת מטכ"ל. "הוא היה מילואמיניק מצטיין הנשיא, מלח הארץ, אבא מקסים, אח נפלא, שעבד בתפקיד בכיר בחברת קוקה קולה והיה מוערך מאוד".

 

רעות אמרה עוד כי "הוא היה האח השלישי מבין ארבעה אחים. המשפחה מלוכדת מאוד, החיים נגמרו להורים שלי ולנו, כלום לא יהיה אותו הדבר. הוא היה המצחיק, היוזם, מי שמפיח חיים בכל שיחה ובכל מפגש, אנשים אהבו להיות לידו".

בן ארי. הבן לא רצה לשבת במסעדה ()
בן ארי. הבן לא רצה לשבת במסעדה


מילה חיכתה לחבר בבית הקפה

מילה מישייב הייתה ראש צוות בהראל גמל והשתלמות במתחם הבורסה ברמת גן, שם עבדה בשמונה השנים האחרונות. חבריה לעבודה התקשו לקבל את הבשורה על הירצחה. הצוות ניסה להתמודד עם גודל האסון באמצעות שיחות. הם סיפרו כי מילה היתה אהובה מאוד על כולם ומסורה מאוד לצוות שבראשו עמדה, שמנה תשעה עובדים. "תמיד עם חיוך על פניה, ותמיד אכפתית", הוסיפו. "מילה הייתה אתמול בערב במקום הלא נכון, בזמן הלא נכון. זו אבידה גדולה".

 

עובדים סוציאליים מטעם אגף הרווחה היגעו בבוקר לבית הוריה של מישייב באשקלון במטרה להעניק להם את כל הסיוע הדרוש, עם היוודע דבר הירצחה של הבת מילה, שאמורה הייתה להתחתן בקרוב. בני משפחתה סיפרו כי היא ישבה בבית הקפה יחד עם חברות וחיכתה לחבר שלה שיגיע. לטענתם, היא הספיקה להתקשר לחבר ולעדכן אותו במצבה.

 

מישייב נפצעה בפלג גופה התחתון, ונפטרה כתוצאה מאיבוד דם. "אנו עומדים בקשר עם בני המשפחה ומציעים כל סיוע אפשרי. מי ייתן ולא ידעו עוד צער. השם ייקום דמם של הנרצחים בפיגוע הירי. אני שולח מכאן איחולי החלמה מהירה לפצועים", אמר ראש העירייה, איתמר שמעוני. מישייב, בת 33, הותירה אחריה זוג הורים, שני אחים ואחות. הלווייתה תתקיים מחר בשעה 14:00 באשקלון.

  

מיכאל היה סוציולוג של החברה הישראלית

הנרצח מיכאל פייגה בן ה-58, הותיר אחריו אישה, נורית, ושלוש בנות. הוא ראש התוכנית ללימודי מדינת ישראל באוניברסיטת בן גוריון. הוא זכה בשנת 2010 בפרס שפירא על ספרו שבחן את תופעת ההתיישבות האידיאולוגית דרך בחינת התנועה הלאומית דתית גוש אמונים. בעבר התגורר במדרשת שדה בוקר ועבר לפני שנים אחדות להתגורר במרכז הארץ.

 

ד"ר מיכאל פייגה שנרצח בפיגוע (צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון) (צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון)
ד"ר מיכאל פייגה שנרצח בפיגוע(צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן-גוריון)

 

פרופ' אורן יפתחאל, ראש המחלקה ללימודים רב-תחומיים באוניברסיטת בן גוריון, סיפר על עמיתו שנרצח: "מיכאל היה קולגה וחבר. אנחנו ביום עצוב מאוד. הוא היה אדם משכמו ומעלה. בן אדם מקסים וחוקר מעולה. אנתרופולוג וסוציולוג של החברה הישראלית. הוא לא היה איש פוליטי למרות שחקר נושאים פוליטיים. אחד המחקרים המפורסמים שלו היה השוואה בין שלום עכשיו למתנחלים בספרו 'שתי מפות לגדה'. הוא חקר תופעות תרבותיות של החברה הישראלית. יש לו עבודה מפורסמת על 'מיני ישראל', ועל מה האתר אומר על הישראלים. הוא היה חוקר מאוד חשוב שנכנס לנושאים רגישים ומוציא מהם תובנות מעניינות. הוא היה מהטובים ביותר, פתוח וקשוב. הוא היה דמוקרט אמיתי. הוא חיה נדירה מהבחינה הזו. זו אבידה אדירה לאוניברסיטה שלנו. הייתה לו יכולת להבין את כל הצדדים ולכן הוא היה אנתרופולוג טוב כל כך".

 

עדי פורטוגז, חברו של פייגה ממדרשת שדה בוקר, סיפר כי הוא היה איש של שלום: "מיכאל היה חבר. אדם מצחיק וחוקר מצוין. הוא עטור פרסים בינלאומיים. תמיד נעים בחברתו. הוא איש של שלום. לא רק ברמה הפוליטית. הוא תמיד היה מוכן לשמוע את הדעות של כל הצדדים. מקשיב לכל דעה פוליטית. פשוט איש של שלום".

 

דבורה גינזבורג, סטודנטית לשעבר של מיכל פייגה, סיפרה עליו: "קראנו לו פייגה, המרצה היחיד שזכה לכינוי חיבה מהסטודנטים. היה איש טוב לב ונדיר בענווה שלו, הכי לא מתנשא, ומדבר עם הסטודנטים בגובה העיניים. השיעורים שלו על הסוציולוגיה של החברה הישראלית היו מרתקים. אני זוכרת שהוא אמר פעם אין גן עדן ואין גהנום, כולם מגיעים בסוף לאותו מקום ועושים שם את אותו הדבר, לומדים תורה. מי שצדיק - זה גן עדן בשבילו. מי שכופר - זה גהנום עבורו".

  

אילנה תמיד הייתה עם דלת פתוחה  

אילנה נבעה בת ה-39 מתל אביב הותירה אחריה בעל וארבע בנות. מועד הלווייתה טרם נקבע. שכנתה סיפרה: "היא הייתה האישה הכי טובה בעולם, מסורה לבית ולילדים, הכינה תמיד ארוחת צהריים לילדים שלי כשהייתי בעבודה, תמיד הייתה לה דלת פתוחה. אני פשוט בשוק, אני לא מתפקדת. חברה העירה אותי בבוקר וסיפרה לי. כולנו בשוק. עכשיו דיברתי עם הבת שלה בת 12 שחגגה בת מצווה לפני חודשיים ושלחתי את הבת שלי להיות איתה כי הם לא מעכלים בכלל".

 

הנרצחת אילנה נבעה מתל אביב ()
הנרצחת אילנה נבעה מתל אביב

 

בבית משפחת נבעה התקשו הבעל אלון, איש משטרה, והבנות לעכל את הירצחה של האם. "אילנה הייתה אימא לתפארת, אישה מסורה", סיפר קרוב משפחתה. "הבנות בשוק, הן בהלם. אלון ידע שאשתו שם והיא לא ענתה - הוא נסע לשם וכשלא מצא אותה הופנה לבית החולים. שם נמסרה לו ההודעה הקשה. הבוקר הגיעו לכאן העובדות הסוציאליות וסיפרו לבנות. הן בהלם. הגיעו המורות שלהן להיות איתן".

 

המחבלים חאלד מחמארה ומוחמד מחאמרה ()
המחבלים חאלד מחמארה ומוחמד מחאמרה


שני המחבלים שביצעו את הטבח במתחם שרונה בתל אביב הם מוחמד מחאמרה וחאלד מחאמרה, בני דודים בני 21 מהעיירה יטא שליד חברון. גורמים במנגנוני הביטחון הפלסטיניים מסרו ל-ynet כי השניים, שרצחו כאמור ארבעה ופצעו 16, נעדרו מבתיהם במשך יומיים לפני ביצוע הפיגוע.

 

במנגנוני הביטחון של הרשות ציינו כי לא עלה כל חשד לגבי כוונות שני המחבלים, מכיוון שמדובר היה בפרק זמן קצר יחסית של היעדרות, וכי בכל יום מתקבלות תלונות שגרתיות של בני משפחה שמתלוננים כי קרוביהם נעלמו.

 

בעקבות הפיגוע הרצחני בלב תל אביב פשטו כוחות צה"ל על בית אחד המחבלים בעיירה יטא. לפי דיווחים, הכוחות סרקו את הבית ותחקרו את המשפחה. הכוחות עצרו כמה חשודים, מיפו את בית אחד המחבלים לקראת הריסתו והשלימו את הכתר על הכפר. כוחות צה"ל פועלים במקום בצורה נרחבת. בין היתר פועלים חיילי דובדבן וגולני וכוחות הנדסה בחטמ"ר יהודה.

 

דובר צה"ל מסר כי במהלך הלילה עצרו כוחות צה"ל ולוחמי מג"ב ביהודה ושומרון שבעה מבוקשים שחשודים במעורבות בפעילות טרור עממי ובהפרות סדר אלימות. המבוקשים הועברו לחקירת כוחות הביטחון.

 (צילום: gettyimges) (צילום: gettyimges)
(צילום: gettyimges)

 (צילום: gettyimges) (צילום: gettyimges)
(צילום: gettyimges)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: gettyimges) (צילום: gettyimges)
(צילום: gettyimges)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
 

 

דודם של המחבלים הוא טאלב מחאמרה, פעיל תנזים שנמנה עם חוליית טרור שביצעה פיגוע ירי בדרום הר חברון ב-2002. בפיגוע נרצחו אז ארבעה ישראלים. החוליה שבה פעל הדוד תכננה

 פיגועים נוספים עד אשר נתפסה. מחאמרה כלוא בישראל, ולאחר שנלכד ביתו נהרס. 

 

לפי עדויות, שני המחבלים הפלסטינים, לבושים בחליפות, אכלו בסניף מקס ברנר שם, ואז פתחו באש לכל עבר. אחרי כמה דקות נוטרל אחד מהם ובהמשך נוטרל מחבל נוסף. עדי ראייה לפיגוע סיפרו כי ניצולים הסתתרו במקררים במסעדות במתחם.

 

בעקבות הפיגוע הורה מתאם פעולות הממשלה בשטחים אלוף יואב (פולי) מרדכי להקפיא 83 אלף היתרים לביקורי משפחות של פלסטינים מיהודה ושומרון בישראל בחג הרמדאן. עוד הוחלט להקפיא את כל 204 היתרי העבודה והשהייה בישראל של בני המשפחות של המפגעים. כמו כן, הוקפאו כל ההקלות שניתנו לתושבי עזה לחודש הרמדאן, בדגש על התפילות בהר הבית.

 

 


פורסם לראשונה 09/06/2016 09:16

 

השתתף בהכנת הידיעה: איתי בלומנטל, נועם (דבול) דביר, אילנה קוריאל, מתן צורי, רעות רימרמן, שחר חי, תלם יהב ומיכל מרגלית
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון
מימין: בן ארי, נבעה ופייגה
צילום: דני מכליס, אוניברסיטת בן גוריון
מומלצים