שתף קטע נבחר

פלישתו של דונלד דאק: דיסנילנד מגיע לסין

החברה שגידלה דורות של ילדים על ברכי כוכביה המצוירים, ממיקי מאוס עד אלזה, תפתח היום את פארק השעשועים הראשון שלה בסין היבשתית. הבעיה: המתנגדים שמדברים על פלישה תרבותית ("נגמרו הימים שהלכנו בעיניים עצומות אחרי דיסני") וההאטה הכלכלית שמעמידה בספק את הרווחיות

חברת "דיסני" תפתח מחר את פארק השעשועים הראשון שלה בסין היבשתית – בתקווה לרשום רווחים מכיסו של מעמד הביניים ההולך וגדל במעצמה האסייתית, ובתקווה שהוא אכן יושיט יד אל הכיס למרות ההאטה הכלכלית.

 

פארק השעשועים, ששוויו 5.5 מיליארד דולר, יציג את טירת דיסני הגדולה ביותר בעולם, ומגדליה המחודדים והצבועים כחול יינשאו מעל אדמה שפעם הייתה בית לחוות ולמפעלים קטנים בפרברי המרכז הכלכלי שנגחאי.

 

 

הפארק החדש בשנגחאי בימי ההרצה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הפארק החדש בשנגחאי בימי ההרצה(צילום: רויטרס)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

דיסני מקווה למשוך קהל לפארק השעשועים החדש בין השאר בעזרת סירה המבוססת על הסרט "שודדי הקאריביים", הופעה המבוססת על סרט הלהיט "לשבור את הקרח" ואטרקציית "מלחמת הכוכבים" עם דמויות מסאגת המדע הבדיוני.

 

הפרויקט יצא לדרך באפריל 2011, כשיו"ר דיסני והמנכ"ל בוב איגר הודיע לכתבים כי הקמת הפארק תהיה אבן דרך משמעותית בתולדות החברה, אבל פתיחתו מגיעה לאחר שהצמיחה הכלכלית בסין צנחה לרמה הנמוכה ביותר זה רבע מאה – סוף מאכזב לעשרות שנים של צמיחה דו-ספרתית שעודדה את ממשלת סין להשקיע סכומים אדירים בתשתיות. למרות זאת, דיסני מקווה שהקשיים הכלכליים לא ימנעו ממעמד הביניים הסיני הגדל לנהור לפארק החדש.

 

דיסני אינה החברה היחידה שלוטשת עיניים למעמד הביניים הזה. סין מקימה פארקי שעשועים מהר יותר מכל מדינה אחרת בעולם, ובשנים האחרונות קיבלו יותר מ-300 פרויקטים מימון. רק בשנה שעברה נפתחו 21 פארקים ועוד 20 היו בבנייה. אולפני "יוניברסל" מתכננים להקים פארק שעשועים ליד בייג'ינג למשל.

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

לא רק ענקיות זרות רודפות אחרי סיפור האגדה הסיני – בחודש שעבר וואנג ג'יאנלין, טייקון מקומי שבונה כמה פארקי שעשועים ושיש לו לפי דיווחים קשרים קרובים להנהגת סין, מתח ביקורת על אולפני דיסני וטען כי הם מבצעים "פלישה תרבותית". היה זה ימים אחדים לפני פתיחת פארק שעשועים שלו בננצ'אנג, מדרום לשנגחאי. "השיגעון למיקי מאוס ודונלד דאק נגמר", אמר וואנג. "התקופה שבה היינו הולכים בעיניים עצומות אחרי דיסני נגמרה לפני שנים".

 

למרות הדברים הקשים של מתחריה, מעמדה רב-השנים של דיסני בקרב ילדים הפך אותה לגורם אטרקטיבי עבור שנגחאי, שמנהיגיה מקווים לשפר את נתוני התיירות של

העיר. התוכנית להקים שם את פארק השעשועים הועלתה כבר ב-1999, אבל היא נדחקה הצדה לטובת פתיחת פארק בהונג קונג, שהיא אזור מנהלי מיוחד של סין. הוא נפתח שם ב-2005. "דיסנילנד הונג קונג" רשם במשך שנים קשיים כלכליים, ולפי דיווחים בשנה שעברה שוב צנחו נתוניו בעקבות ירידה בזרם המבקרים מסין היבשתית.

 

לפי הערכת דיסני, כ-330 מיליון איש גרים במרחק של עד שלוש שעות נסיעה משנגחאי, כך שפוטנציאל המבקרים עצום. עם זאת, עלות כרטיס צפויה לנוע בין 56 דולר ל-76 דולר, ובמדינה שבה השכר הממוצע החודשי הוא 278 דולר זה עלול להיות מחיר גבוה מדי עבור רבים.


פורסם לראשונה 15/06/2016 22:31

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
הבעיה: מחירי הכרטיסים. דיסנילנד בשנגחאי
צילום: רויטרס
מומלצים