שתף קטע נבחר

פסגת המנהיגות בברלין: "הברקזיט לא יקרה השנה"

ראש ממשלת בריטניה נועדה עם קנצלרית גרמניה בביקור ראשון בתפקיד מחוץ למדינה. "צריך עוד זמן ליציאת בריטניה מהאיחוד", הבהירה מיי. מרקל רמזה שגרמניה תסכים לדחות את הפעלת סעיף 50. בפגישה נתנה מיי למרקל מתנת יום הולדת: "שני ספרים שמשקפים את אהבתנו לטיולים"

 

 

 

 

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)
בריטניה לא תתחיל את דיוניה עם האיחוד האירופי על עזיבתה "עד שהמטרות שלנו יהיו ברורות" – וזה לא יקרה השנה. כך אמרה אתמול בערב (ד') ראש הממשלה החדשה של הממלכה, תרזה מיי, בפגישתה הראשונה בתפקידה החדש עם קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, בברלין.

 

מדובר בביקור הראשון של ראש הממשלה הטרייה מחוץ לבריטניה. במסיבת עיתונאים של המנהיגות של שתיים מהמדינות החזקות ביותר בעולם, מסרו השתיים מסר משותף של רצון לעבוד יחד, אך גם ניכר כי השתיים חשות כי הזמן דוחק בהן להתחיל את הליך הגירושים בין בריטניה לאיחוד האירופי.
 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)
 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
אולי בתקווה ולנסות להרגיע את המתחים ביבשת בחודש האחרון, העניקה מיי למרקל מתנה לרגל יום הולדתה בתחילת הפגישה. ממשרדה של מיי נמסר מבעוד מועד כי לא יהיו חילופי מתנות בין השתיים, אך ראש הממשלה הבריטית החליטה בכל זאת לתת למנהיגה מברלין שני ספרים "שמשקפים את אהבתנו המשותפת לטיולים".

 

מיי אמרה לאחר השיחה של השתיים כי בריטניה לא תפעיל את סעיף 50 של חוקת האיחוד האירופי, שמתחילה בפועל את יציאתה של חברה מהאיחוד, בשנה הנוכחית. "כולנו צריכים זמן להתכונן למשא ומתן הזה", אמרה ראש הממשלה הבריטית.

 

מרקל אמרה שגרמניה תהיה מוכנה לחכות. "זה תלוי בממשלה הבריטית, והיא צריכה להגדיר את עקרונותיה ביציאתה מהאיחוד וצריכה להתחיל את הצעדים הנדרשים", אמרה. "רק אז יהיה אפשר לקיים את המשא ומתן על העזיבה. אף אחד לא רוצה קיפאון לטווח ארוך", הוסיפה מרקל, וחידדה כי סביר לתת לבריטניה זמן להתכונן לעניין בקפידה.

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

מיי אמרה אתמול כי בעוד היא לא ממעיטה מהאתגר של דיונים ביציאת הממלכה מהאיחוד, היא מאמינה נחרצות כי "לדבר באופן פתוח על הבעיות שניצבות בפנינו זה חלק חשוב במשא ומתן מוצלח". הנושא הנפיץ ביותר ככל הנראה יהיה שקלול התמורות שבין הגישה לשוק היחידני של אירופי – שעליה מסתמכת הכלכלה הבריטית – לבין השליטה על ההגירה. מנהיגי האיחוד לא צפויים לתת לבריטניה גישה מלאה לשוק אם לא תקבל את עקרונות האיחוד המעניקים תנועה חופשית בין המדינות החברות.

 

ממשרדה של מיי נמסר כי הנסיעה הראשונה שלה אל מחוץ לגבולות המדינה, שתכלול גם פגישה מחר עם הנשיא הצרפתי פרנסואה הולנד, תעזור לעצב "יחסים אישיים שיסללו את הדרך לדיונים פתוחים וכנים בחודשים הבאים".

 

לפני הנסיעה אמרה מיי שהיא רוצה לשלוח לבנות הברית האירופיות של בריטניה כי "היחסים האלה היו חיוניים בעבר וימשיכו להיות חיוניים בעתיד". לאחר הפגישה עם מרקל, מיי אמרה כי הן היו "שתי נשים שממשיכות בעבודה ורוצות לספק את התוצאות הטובות ביותר". "בדיוק", חיזקה מרקל את דבריה.


פורסם לראשונה 20/07/2016 22:27

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
שתי המנהיגות בברלין
צילום: gettyimages
מומלצים