שתף קטע נבחר

ריו, לתשומת לבך: מה שנשאר מבייג'ינג 2008

הקמעות ששילהבו איצטדיונים קרסו ומוטלים בעפר, אולמות לעשרות אלפים עומדים בשיממונם: מה קורה לאתרים האולימפיים שהמארחת משקיעה מיליארדים בהקמתם כשהספורטאים חוזרים הביתה? צפו בתמונות

לפני שמונה שנים הואנהואן היה אחד הקמעות של המשחקים האולימפיים בבייג'ינג – המשחקים היקרים והמושקעים ביותר שידע העולם. עכשיו, לעומת זאת, הוא מוטל ופניו בעפר. הדמות הזו, בובה סינית מסורתית למזל טוב, שוכנת בימים אלה בשדה מחוץ לקניון לא גמור שבנייתו החלה בימי תנופת הבנייה שלפני המשחקים האולימפיים של 2008. היא אחד משישה פסלי קמע גדולים המוטלים שם – פסלים שהתמוטטו ונהרסו בשמונה השנים שעברו מאז הטירוף שאחז בעיר לרגל האולימפיאדה ההיסטורית שהיא אירחה. כעת, שמונה ימים לפני פתיחת האולימפיאדה בריו דה ז'ניירו, הקמעות האלה הם תזכורת מרתקת לעלות הגבוהה שיש לאירוח האולימפיאדה.

 

לעמוד האולימפי המיוחד של ynet ספורט

 

הזנחתם של הקמעות משקפת את האתגרים שאיתם התמודדה סין בניסיון למצוא תועלת ארוכת טווח להשקעה הגדולה שלה באירוח האולימפיאדה. אתרים אולימפיים רבים שנבנו לרגל המשחקים נשארו מוזנחים ועזובים מאז וכמה מיזמי בנייה כלל לא הושלמו.

ואף אחד לא אוסף אותו. קמע בייג'ינג 2008 מוטל בין העצים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
ואף אחד לא אוסף אותו. קמע בייג'ינג 2008 מוטל בין העצים(צילום: AFP)

הקמעות האולימפיים בזמן האולימפיאדה ב-2008 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
הקמעות האולימפיים בזמן האולימפיאדה ב-2008(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 

משחקי 2008, שלפי הערכות עלו לסין כ-40 מיליארד דולר, סייעו לה למתג את עצמה סופית כמעצמה עולמית. הנכונות הסינית להשקיע סכומי כסף אדירים סייעה לסין לזכות בשנה שעברה באירוח אולימפיאדת החורף 2022 – מרוץ שבו גברה על ערים אירופיות שפרשו מהתחרות בשל דאגתן מהעלויות הגבוהות. בייג'ינג תהפוך ב-2022 לעיר היחידה בעולם שאירחה הן את אולימפיאדת הקיץ והן את אולימפיאדת החורף.

 

אבל כיום אתרים אולימפיים כמו "קן הציפור" שעלות בנייתו הייתה 486 מיליון דולר לפי שיעור הדולר של 2008 ו"קוביית המים" שהקמתו עלתה קצת יותר משליש מהסכום הזה, עומדים במקומם מבלי שייעשה בהם שימוש רב. הם מארחים בעיקר תיירים סקרנים, משום שרק באירועים מעטים, באמת אפשר למשוך אליהם קהל עד לרמה של תפוסה מלאה. על כל פנים, האתרים האלה ותשעה אתרים אחרים ששימשו במשחקים של 2008 ישמשו גם במשחקי החורף של 2022.

הבריכה האולימפית של אתונה 2004 כפי שתועדה לפני שנתיים (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
הבריכה האולימפית של אתונה 2004 כפי שתועדה לפני שנתיים(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

אתונה 2004 - כך זה נראה בפתיחת המשחקים (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
אתונה 2004 - כך זה נראה בפתיחת המשחקים(צילום: gettyimages)


 (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
(צילום: gettyimages)

המקרה הסיני, במיוחד בשל השימוש שעוד ייעשה באתרים האלה באולימפיאדת החורף, עוד סביר לגמרי ביחס למצבם של אתרים אולימפיים של מארחות אחרות. לפני שנתיים נחשפו תמונות

מדהימות המתעדות את האתרים האולימפיים ביוון עשור אחרי אולימפיאדת אתונה 2004. בתמונות נראו בריכות הרוסות שעשבי פרא פשטו בהן, כיסאות יציעים עקורים ואתרי ספורט שפעם עיני העולם כולו נישאו אליהם - אבל כעת עומדים שוממים בשדות יבשים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
40 מיליארד דולר הושקעו באולימפיאדת בייג'ינג
צילום: AFP
מומלצים