שתף קטע נבחר

צילום: אלעד גרשגורן

תא"ל אופק בוכריס, שמואשם באונס, פרש מצה"ל: "מתפנה למלחמת חיי"

הקצין הבכיר פנה לרמטכ"ל וביקש לפרוש מהצבא כדי לנהל את משפטו כאזרח. הוא השלים אמש את הליך שחרורו מצה"ל. בהודעה שפרסם כתב בוכריס: "אני חף מפשע ואלחם על שמי הטוב ועל חפותי". פרקליטה של הקצינה: "צעד מתבקש וראוי מצידו"

 

 

אופק בוכריס. השתחרר אחרי 28 שנה (צילום: גיל נחושתן) (צילום: גיל נחושתן)
אופק בוכריס. השתחרר אחרי 28 שנה(צילום: גיל נחושתן)
 

תת-אלוף אופק בוכריס, שמואשם באונס, השתחרר אתמול (א') מצה"ל. מדובר צה"ל נמסר אמש כי "תא"ל אופק בוכריס פנה לרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט, וביקש לפרוש מצה"ל באופן מיידי, על מנת לנהל את משפטו כאזרח ולא כקצין בשירות סדיר. הרמטכ"ל קיבל את בקשתו. תא"ל בוכריס השלים הערב את הליך שחרורו מצה"ל".

 

בוכריס מואשם כי אנס בשלושה מקרים את פקודתו, א', וביצע בה מעשה סדום ומעשים מגונים בכמה מקרים. הקצין הבכיר, שהיה אמור להתמנות לראש חטיבת המבצעים, מואשם גם במעשים מגונים ברס"ן ל', שהייתה תחת פיקודו. בסך הכול הוגשו נגד בוכריס 17 סעיפי אישום בגין ביצוע עבירות המין בשתיים, בתקופה שנמשכה יותר משלוש שנים מיולי 2010 עד לספטמבר 2013. המעשים התרחשו בצימר, בחדרו בבסיס, בלשכתו, ואף ברכבו הצבאי. אחד המקרים התרחש אפילו בביתה של אחת המתלוננות. בוכריס מכחיש את הטענות נגדו ואמר כי "לא היה ולא נברא".

  

 

בהודעה שפרסם אמש כתב בוכריס: "אני מסיים היום 28 שנים בהן שירתי בנאמנות את עמי ומולדתי. אני מודה על הזכות העצומה שנפלה בחלקי, על השירות המשמעותי והמאתגר ועל ההזדמנות לפגוש את כלל רבדיה של החברה בישראל.

 

"אני מודה לפקודיי הרבים, שנענו להובלתי בשדות הקרב כמו גם בשדות האימונים, בגבולות, בצינה ובחום. חברתכם נעמה לי מאד. הפגנתם רעות אמיתית בשדה הקרב ובשגרה, חברותכם אמיתית היא.

 

"תודה למפקדיי לדורותיהם על האמון והשותפות בעשייה הצבאית המורכבת. במהלך שירותי כמפקד נפלו 24 לוחמים שלא שבו לביתם. לעולם אנצור אותם בליבי, ומבחינתי, לעולם אשאר מפקדם. בשעה זאת ולתמיד אני שולח חיבוק אמיץ ואוהב למשפחותיהם, ומאחל בריאות הנפש ובריאות הגוף לפצועים.

 

"אני סבור, שהנורמה המצופה מקצין בדרגתי שמוגש נגדו כתב אישום חמור היא, שישחרר את המערכת מעולו ויתמודד עם האישומים נגדו במקום היחיד הראוי, בית הדין. כך בחרתי לעשות. אני מודה למערכת שנענתה לבקשתי ואפשרה לי ליישם נורמה ראויה זו. אני מתפנה למלחמת חיי. אני חף מפשע ואלחם על שמי הטוב ועל חפותי.

 

"חרף השיבוש במסלול חיי שנגזר מנסיבות פרישתי בהן לא בחרתי, אני שמח בחלקי, גאה בשירותי הצבאי ומקווה שאחזור לתרום למדינתי לאחר זיכויי".

 

"מקוות שהצעד הוא תחילה של לקיחת אחריות"

גורמים בצה"ל, המעורים בפרשה, אמרו בעקבות הודעת בוכריס כי "בצבא רואים בפרישה החלטה נכונה, מאחר וגם לפי הדברים בהם הודה בוכריס כביכול בחקירה הוא לא יוכל לחזור יותר לשירות ובעצם הפרישה יש מצדו הפנמה של חומרת המעשים".

  

נציגה של הקצינה המתלוננת, עו"ד גיא פלנטר, התייחס לפרישה של בוכריס ואמר: "משהוגש נגדו כתב אישום המייחס לו שורה ארוכה של עבירות מין חמורות, עשה תא"ל בוכריס את הצעד המתבקש ציבורית מנאשם במעמדו ופרש מצה"ל. ללא קשר לתוצאות ההליך הפלילי, המעשה ראוי ויש להעריכו על כך".

עורכות הדין המייצגות את המתלוננת הראשית בתיק מסרו בתגובה: "אנו סבורות כי אין זה ראוי שקצין המואשם בעבירות כה חמורות בשתיים מפקודותיו יישאר בצבא. טוב עשה הרמטכ"ל כשקיבל את בקשתו של תא"ל בוכריס לפרוש מהשירות. אנו מניחות כי צעד זה, כמו כל צעד של תא"ל בוכריס בפרשה זו עד כה, נשקל ותוזמן היטב. יחד עם זאת, אנו מקוות כי בצעד זה יש גם משום תחילה של לקיחת אחריות על מעשיו".

 

הפרישה: סמלית מבחינה משפטית, משמעותית מבחינה כלכלית

מקורביו של בוכריס טענו אמש כי ההחלטה התקבלה, בין היתר, מתוך ראייה של טובת המערכת הצבאית וכבוד לשתי המתלוננות. הם הוסיפו וציינו כי ההחלטה לפרוש התבשלה בקרבו בשבוע האחרון, והיוותה קו רציף לממלכתיות ולמערכתיות, כלשונם, שהפגין במהלך חודשי החקירה. הגורמים הזכירו כי גם בעימותים שערך בוכריס עם המתלוננת הוא הקפיד להתייצב בבגדים אזרחיים כדי לא להעניק לפקודתו לשעבר תחושה של נחיתות מולו.

הרמטכ"ל איזנקוט, קיבל את בקשת הפרישה של בוכריס (צילום: שאול גולן) (צילום: שאול גולן)
הרמטכ"ל איזנקוט, קיבל את בקשת הפרישה של בוכריס(צילום: שאול גולן)
 

המשמעות המעשית של הפרישה היא בעיקר סמלית - שכן הייצוג המשפטי לו זוכה בוכריס מטעם הסנגוריה הצבאית, שכולל את הסנגור הצבאי הראשי, אל"מ רן כהן ואת עורכי הדין עודד סבוראי וז'ק חן, יימשך כרגיל לאורך המשפט שיחל בעוד כחודש בבית הדין הצבאי המיוחד בקריה ויימשך עמוק אל תוך השנה הקרובה.

 

לצד אלה, גורמים משפטיים בצבא העריכו כי "לא היה מנוס מפרישתו של בוכריס. הצעד אצילי, אך גם מחויב המציאות. להתייצב לדיונים בבית הדין עם מדי צה"ל, דרגות תת אלוף ועיטור גבורה, היה מבייש את הצבא, ובמוקדם ובמאוחר הוא היה מקבל איתות לקבל את ההחלטה בעצמו". הגורמים ציינו כי תיאורטית בוכריס יכול היה לנהל את המשפט במדים, אך במצב שכזה הייתה מתכנסת בקרוב ועדה מיוחדת באכ"א שהייתה עלולה לפגוע בתנאי שכרו באופן משמעותי לאור מצבו החריג.

 

ההחלטה לפרוש באופן יזום, באישור הרמטכ"ל, עשויה להשתלם לבוכריס בעתיד, בעיקר אחרי המשפט, בכל הקשור לזכויותיו הכספיות. הסיבה: פרישה כעת, כ"זכאי", באישור אכ"א, תגן על הפנסיה העתידית שלו כתת-אלוף בפנסיה תקציבית, מאשר במצב של פרישה או הדחה כמורשע בפלילים שעלולה לכלול גם הורדה בדרגה או בכמה דרגות.


פורסם לראשונה 31/07/2016 20:29

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל נחושתן
אופק בוכריס
צילום: גיל נחושתן
מומלצים