שתף קטע נבחר

בזק השיקה את "העיר החכמה": מודיעין תהיה הראשונה

יש מקומות חניה פנויים באזור מסוים, צינור מים עומד להתפוצץ או שזיהום האוויר גבוה - מערכת חיישנים של העיר החכמה של בזק תשדר למוקד העירוני ותספק מידע על כל מה שנעשה בעיר. ראש העיר מודיעין: "נשפר את השירות לאזרח". מנכ"לית בזק: "המהפכה הדיגיטלית שלנו יוצאת מהבית ומגיעה לסביבה העירונית"

בזק הכריזה הבוקר (יום ג') במודיעין על השקת פלטפורמת העיר החכמה. העיר החכמה הראשונה תהיה מודיעין. בעיר החכמה יאספו חיישנים מידע על זיהום האוויר, כמות האשפה המצטברת, מקומות החניה הפנויים וגם המערכת תתריע על תקלות שהתרחשו או תקלות שעלולות להיגרם תוך זמן קצר, למשל פיצוץ בצינור מים. בבזק ובעיריית מודיעין הדגישו כי המערכת תחסוך כסף - שיועבר לתחומי החינוך.

 

 

 (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
(צילום: ירון דרוקמן)

 (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
(צילום: ירון דרוקמן)

 

בבזק הסבירו כי מדובר במערכת לניהול אורבני מלא של מגוון השירותים העירוניים, שמטרתה שיפור השירות לתושב, תוך התייעלות וחיסכון במשאבים עירוניים, זאת באמצעות טכנולוגיה מתקדמת. פתרון העיר החכמה של בזק מבוסס על פתרון ניהול חכם המאגדת אליה מידע ממגוון רחב של התקנים המפוזרים ברחבי העיר. באמצעות המערכת נהנית הרשות המקומית מכלים לניתוח מידע ותיאום בין משאבים עירוניים בזמן אמת, דבר המקל על תהליך קבלת החלטות וחיסכון בעלויות לטובת התושבים. בנוסף, מאפשרת המערכת ללמוד את כלל ההתרחשויות בעיר ולהיות מוכנים מראש לתרחישים אפשריים.

 

מודל העיר החכמה של בזק מבוסס על שלושה מרכיבים מרכזיים: פריסת תשתית סיבים אופטית וטכנולוגיה אלחוטית מתקדמת, התקנת סנסורים באופן מודולרי ועל פי צרכי הרשות הספציפית ומערכת ניהול ומידע מרכזית שמבצעת אינטגרציה בין אלפי הסנסורים הפזורים ברשויות העירוניות. בנוסף, ניתן להוסיף אפליקציית עיר חכמה שכל תושב יוכל להוריד לטלפון האישי שלו, באמצעותה יוכל לצפות בזמן אמת במקומות מרכזיים בעיר, ליהנות מגלישה חינם בעיר, לקבל הודעות מהעירייה ולשלוח הודעות למוקד העירוני. מדובר בפלטפורמה פתוחה המאפשרת הוספת שירותים חכמים מרגע הבשלתם, כך שהשירות רק ילך ויתפתח עם הזמן. מודל העיר החכמה של בזק נבנה תוך כדי שיתוף פעולה עם חברות סטארט אפ ישראליות המציעות פתרונות חכמים.

 (צילום: ירון דרוקמן) (צילום: ירון דרוקמן)
(צילום: ירון דרוקמן)

 

מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר (צילום: יחיאל ינאי) (צילום: יחיאל ינאי)
מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר(צילום: יחיאל ינאי)

 

ראש העיר מודיעין, חיים ביבס, אמר: "אנחנו המודל לעיר חכמה. העיר היא מגרש משחקים ואנחנו פתוחים להצעות לשדרג ולפתח את העיר הזאת. זו עיר שיש בה לא מעט אנשי היי טק. בסופו של דבר ניתן לנהל עיר דרך המערכות. חניה חכמה, פינוי אשפה חכם וחיישנים - כל הדברים ביחד הם רק ההתחלה. שמח שנפל בחלקנו להיות הפיילוט. דבר כזה צריך להגיע לכל עיר במדינת ישראל. ככל שהמערכת תהיה יעילה יותר - נוכל לספק שירות טוב יותר".

 

מנכ"לית בזק, סטלה הנדלר, הסבירה את חשיבות הפיכת הערים לחכמות, גם בישראל: "העולם סביבנו הופך להיות חכם יותר. אנחנו חיים בבתים חכמים, עושים שימוש באפליקציות מתקדמות, החינוך והרפואה הפכו למתקדמים, ובמקביל גם אנחנו הפכנו להיות צרכנים חכמים יותר. מהלך העיר החכמה מאפשר למהפכה הדיגיטלית שבזק מובילה לצאת מבית הלקוח הפרטי ומהסביבה העסקית בה הוא עובד, לסביבה העירונית בה הוא חי. אם עד לאחרונה הטריטוריה של בזק היתה בעיקר בבית הלקוח, המהלכים האחרונים שעשינו אפשרו לנו לפרוץ את הגבולות ולהמשיך להציע ללקוח שירותים חכמים גם מחוץ לבית ולעסק".

ראש העיר מודיעין, חיים ביבס (צילום: ראובן קפוצ׳ינסקי) (צילום: ראובן קפוצ׳ינסקי)
ראש העיר מודיעין, חיים ביבס(צילום: ראובן קפוצ׳ינסקי)

 

גיל רוזן, סמנכ"ל השיווק והחדשנות בבזק, אמר: "המהפכה הדיגיטלית לא פסחה על אף תחום בחיינו. אנחנו, התושבים מחוברים כל הזמן לרשת, בתי העסק כבר מזמן הבינו את זה והפכו

 לדיגיטליים, ועכשיו שהבשילו התנאים הטכנולוגיים בזק יכולה לספק פתרון אמין וחדשני גם לרשויות המקומיות. מדובר במהלך אסטרטגי של בזק המייצר מנוע צמיחה חדש המורכב פתרונות חכמים מבוססי IOT (האינטרנט של הדברים), על בסיס רשת הסיבים המתקדמת של בזק הפרוסה ברחבי הארץ. הפתרונות החכמים החדשים מתממשקים למערכת נתונים ומספקים לתושב ולרשות העירונית כלים לניהול חיים חכמים ובמקביל חוויית תקשורת ברמה אחרת ובזמינות מקסימלית".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים