שתף קטע נבחר

 

מוכרחים להיות שמח

תודו שלא ידעתם כי חודש אוגוסט מוגדר בלוח השנה האלטרנטיבי כ-Happiness happens month. אז קדימה, לחייך!

לאורך השנה יש ימים מיוחדים. יש חגים, מועדים, יש ימי זיכרון וימים שמציינים אנשים או רגעים חשובים בהיסטוריה. ויש גם את הימים האלו שאנחנו צריכים שמישהו יספר לנו שהם כאלו. ידעתם למשל שביום ראשון הקרוב יצוין יום החברות? או שרק ברביעי האחרון הסמרטוטים צהלו מאושר עם חגיגות יום ניקיון הרצפה? האם קידשתם את יום השישי הזה למען קניית תחתונים ביום התחתונים השנתי, וכמה אתם מוכנים לשבת המלכה שבה יצוין יום הריח הנקי בפה?

 

אז כן, כל אלו ללא ספק מעלים גיחוך, אבל הרבה פעמים הם גם מצליחים לעשות הרבה מעבר. רבים מהימים הללו מגבירים מודעות ומעניקים גיוון והתעסקות בנושאים שאולי לא היינו מתעסקים בהם לולא היו זוכים ליום משלהם.

 

חודש אוגוסט זכה לכותרת משלו בלוח השנה האלטרנטיבי והוא מוגדר כחודש שבו נחגג האושר וממומשת שמחה. Happiness happens month, כפי שמכנים אותו.

ואכן החודש כולו מוקדש לחיפוש של כל מה שעושה אותנו מאושרים. ההחלטה לחגוג כך את החודש, נבעה,מספרים, מההנחה שאושר הוא דבר מדבק ואם אפילו אדם אחד יבחר לחדוד את האושר שלו בזמן נתון, הוא יצליח להעביר אותו גם למישהו אחר. המטרה, גם אם נשמעת קלילה בעליל, היא דווקא עמוקה. "החודש החם הזה מזכיר לנו שאושר מגיע ברגעים קטנים וזה התפקיד שלנו להכיר בו ולזהות אותו כשהוא שם. כך אנחנו יכולים להפנים בזמן נתון שאושר הוא בעיקר החלטה והכרה שלנו בקיומו והחודש הזה", מספרים היוזמים, "מוביל לרגישות גבוהה לאיתורו".

 

עם חודש אוגוסט נרסים בשמחה. (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עם חודש אוגוסט נרסים בשמחה.(צילום: shutterstock)

 

פמלה גייל, שהקימה את SOHP, הקהילה הסודית של האנשים המאושרים (מסתבר שיש דבר כזה), אמרה שהחליטה להקים את הקהילה בשנת 1998 בתקווה לתת קול לאלו שפשוט מטבעם יכולים להיות שמחים ויוכלו לעשות את זה מבלי שאחריו"יורידו גשם על הפסטיבל שלהם".

הקהילה שהקימה החלה לציין את חגיגות השמחה שלהם בכל שנה ב-8 באוגוסט, אבל להם זה לא הספיק. לכן, בשנת 2000 הכריזו על חודש אוגוסט כולו כחודש השמחה הגדול.

 

איך חוגגים שמחה?

 

“בקהילה הסודית של האנשים המאושרים מסבירה שלאורך החודש על כל אחת ואחד מאיתנו להביט על חייינו פנימה, לפרוט את הגורמים המרכיבים את יומנו ולחשוב מה בכל יום עוזר לנו להיות מאושרים. כשמצליחים לאתר את הנקודות והרגעים המאושרים צריך ליהנות מהן ולשתף אנשים אחרים בתחושה”.

בקהילה הסודית והמחויכת מציעים כמה צעדים שיובילו לאושר, כמו לעשות משהו עבור עצמכם. "אושר מתחיל בבית, מתחיל בתוכנו". הם ממליצים גם לשים מטרה לסייע או להטיב עם אדם אחר בחודש הזה. "זה יכול להיות משהו פשוט כמו לתת את הכסא שלך למישהו באוטובוס או להגביר נתינה של התנדבות או כסף למען מטרה חשובה".

 

מחקרים, אגב, מדגישים בקהילת השמחים, מצאו שהתנדבות לא רק מסייעת לנו להגיע לתחושה של סיפוק ואושר, היא גם מאריכה חיים. מחקרים מוכיחים גם כי היכולת לשמוח היא גם מולדת וגם נרכשת.

"ניתן לרכוש את היכולת על ידי פיתוח מיומנויות אופטימית יותר בחיים ופיתוח דרכים לזיהוי מקורות אושר", מספרים. "פיתוח היכולת לשמוח מוביל גם לפיתוח הקשרים האישיים".

 

פרו'פ סנדוודון, חוקר לנוירולוגיה, מצא שרגשות שליליים מגבירים מצבים של חולי ומשפיעים על המצב הגופני לאורך זמן. סנוודון גרס כי ישנו יתרון פיזי מובהק לשמחה. "זוהי הרגשה טובה להיות שמח ומלא תקווה. אלו מצבים מהנים שמייצרים מעט מאד לחץ נפשי וגופני, והגוף זקוק להם. זהו צעד חשוב שאנשים יכולים לעשות למען עצמם על מנת להישאר בריאים".

 

ההכרה בכך שהשליטה במד השמחה היא ברוב המקרים בידינו עלולה, לפי מחקרים, להוות מקור אושר כשלעצמה. גם אם לזמן קצר. "הידיעה שאנו שולטים בחיינו, יש בה כדי להתחיל להתבונן בחיים באופטימיות גדולה יותר, להחזיר את השליטה ברגשות שלנו, בתגובות ובחוויות החיים עצמם. זה לא שרגשות אחרים אינם מובנים", מדגישים, "כולם יכולים להרגיש כעס, חרדה, אשמה, קורבנות אבל בסופו של דבר, מדובר בבחירה שניתן לשנות אותה, אם נבין למה הם פוקדים אותנו ומה אנחנו יכולים לעשות כדי להקל על הנסיבות או אפילו להביט על המציאות מזווית שונה, נוכל להזמין את האופטימיות ואת השמחה".

 

השנה מכריזה הקהילה הסודית של האנשים המאושרים על 31 ימי אתגר, כשבכל יום בחודש ייערך אתגר שמחה חדש. את האתגרים תוכלו לאתר בדפי הסושיאל מדיה של הקבוצה.

ואם המשימות שיציבו בפניכם קהילת המאושרים עדיין לא יעוררו את האושר, אולי תלכו על חגיגות הרומנטיקה, איכות המים או האפרסקים, כי זה מסתבר גם החודש שלהם.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
על קהילת המאושרים כבר שמעתם?
צילום: Shutterstock
מומלצים