שתף קטע נבחר

כתר המזרח

אחרי שהוביל את יפן לזהב הקבוצתי בהתעמלות מכשירים, קוהיי אוצ'ימורה, המכונה "סופרמן", מכוון גם לזהב אישי הערב בגמר הקרב-רב

יש לקוהיי אוצ'ימורה מעמד מיוחד ביפן. קבלו דוגמה קטנה: לקראת האולימפיאדה היה למתעמל הענק הרבה זמן לשרוף, אז הוא חיפש בכפר האולימפי פוקימונים.

 

חיפש וחיפש, ובסוף מצא חשבון סלולרי של 5,000 דולר. אבל חברת הסלולר נחלצה מיד לעזרה אחרי שגילתה כי מדובר בגיבור המקומי, והסכימה להפוך את החשבון לחבילה יומית של גלישה ללא הגבלה ב-30 דולר. בתקשורת היפנית הגיבו: "אולי הוא לא יתפוס פוקימונים, אבל יביא זהב".

 

פוקימונים הוא לא תפס, זהב דווקא כן. אוצ'ימורה (צילום: gettyimages) (צילום: gettyimages)
פוקימונים הוא לא תפס, זהב דווקא כן. אוצ'ימורה(צילום: gettyimages)

 

וזה בדיוק מה שהוא עשה. אחרי שסין זכתה בזהב בתחרות הקבוצתית בשתי האולימפיאדות האחרונות, אוצ'ימורה עזר ליפן להדיח אותה מתוארה בעוד הופעה גדולה. יחד עם קנזו שיראי, ריוהיי קאטו, קוג'י יאמאמורו ויוסוקה טנאקה, היפנים השיגו 274.094 נקודות, והקדימו את הרוסים שצברו 271.453, ואת הסינים שנדחקו למקום השלישי עם 271.122.

 

זה לא היה פשוט בכלל. יאמאמורו נפל בשלב מוקדם מסוס הסמוכות ואילץ את חבריו לסגור פערים. אבל הם התעלו על עצמם בתצוגת תכלית, כשאוצ'ימורה מתחרה בכל ששת המכשירים וצובר נקודות קריטיות.

 

מכאן הוא ימשיך לנסות לשפר מאזן אישי. יש לו כבר 4 מדליות כסף מבייג'ינג ומלונדון, ו"רק" 2 מזהב - קרב-רב אישי מ-2012, וזו שהשיג אתמול לפנות בוקר. הוא צריך עוד כמה מדליות מוזהבות שיתאימו באמת למעמד שלו, ועכשיו הגיע הזמן להתנפל על הקרב-רב (הערב, החל מ-22.00) ועל תרגיל הקרקע (יום ראשון) כדי לעשות את זה.

 

עם הנבחרת בקרב-רב. המטרה הבאה: התארים האישיים (צילום: getty images) (צילום: getty images)
עם הנבחרת בקרב-רב. המטרה הבאה: התארים האישיים(צילום: getty images)

 

אבל אל תחשבו שהתחרויות האישיות יוציאו ממנו יותר מוטיבציה. אוצ'ימורה מייצג את הפטריוטיות היפנית במלוא תפארתה, ואמר אחרי הזכייה בתחרות הקבוצתית: "זהב אישי ישמח אותי, אבל זהב קבוצתי אומר שהשמחה גדולה פי חמישה". עוד הוסיף: "המדליה כבדה יותר ממה שהיא באמת, בגלל שאני יודע כמה קשה עבדנו כדי להשיג אותה".

 

התואר הקבוצתי הקודם של היפנים, באתונה 2004, היה זה שככל הנראה הוביל את אוצ'ימורה למעמד הנוכחי. ביפן מספרים כי הנער, שהיה אז בן 15, סבל ממשטר האימונים הקפדני של הענף והתקשה להתמיד, אבל הוא התרשם מהנבחרת ההיא עד כדי כך שצפה שוב ושוב בהקלטה של הזכייה בזהב, מה שהציף אותו בהתלהבות ובדבקות במטרה. הוא השיג אותה לבסוף, אבל מדהים לראות כיצד המתעמל הטוב בעולם - אולי בהיסטוריה - יצר מסלול שבו הציב את עצמו בצד בקביעות וסימן מטרה קולקטיבית.

 

מצדיק את הכינוי. סופרמן מרחף (צילום: getty images) (צילום: getty images)
מצדיק את הכינוי. סופרמן מרחף(צילום: getty images)

 

ואולי זה בגלל שהוא כבר כבש את כל הפסגות האישיות. הוא זכה בקרב-רב בשש אליפויות עולם רצופות,

תיבל פה ושם עם הצלחות במתח, במקבילים ובקרקע, והפך בקלילות לשם המוביל של הענף. "סופרמן", כפי שמכנים אותו.

 

ויש עוד שם שחשוב להתייחס אליו. המשמעות של קוהיי ביפנית היא "לחצות את האוקיינוס השקט" - כי הוריו רצו שיגיע לגדולות. נדיה קומנץ' אמרה עליו פעם: "כשצופים במתעמלים בהילוך איטי, זה בדרך כלל לא נראה טוב מכיוון שרואים את כל הטעויות והפגמים. אבל גם בהילוך איטי אוצ'ימורה נראה מושלם".

 

אגב, שלא תחשבו שאוצ'ימורה נרגע אחרי הזכייה בתואר הקבוצתי. להזכירכם, האולימפיאדה הבאה תתקיים בטוקיו, ו"המלך קוהיי" הבהיר: "אני מאמין מכל הלב שנזכה גם שם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: getty images
קוהיי אוצ'ימורה
צילום: getty images
לוח תחרויות
מדליות כחול לבן
י"א חללי מינכן
גיבורים אולימפיים
צילום: getty images
מפת הפארק
המשחקים הפראלימפיים
מומלצים