שתף קטע נבחר

מיני באנג'י: צפו במתקן רחף חדש של הצנחנים

נפילה חופשית וגלגול צנחנים: המתקן שמתנשא לגובה 16 מטר יאפשר לחניכים - צנחנים ולוחמים נוספים - לדמות מצב אמיתי לפני המראה

 

במרכז ההטסה וההכשרות המיוחדות (מרהו"ם), הסמוך לבסיס תל נוף שבשפלה, חנכו אתמול את מתקן ה"רחף" החדש לחניכי קורס הצניחה. המתקן, מעין מיני-באנג'י, יחליף מתקן צניחה ישן שיצא משימוש לפני 14 שנה בשל תקלות הנדסיות שהתגלו בו.

 

המתקן החדש מתנשא לגובה של 16 מטרים - כמעט פי שניים מהמתקן הוותיק - ויאפשר מגובה זה תרגולת ראשונית של צניחה: תחילה בנפילה חופשית של החניך, הקשור ברתמה מיוחדת, לעומק של כמה מטרים. בשלב השני, המכשיר החדש יאט מעצמו את נפילת החניך עד לפגיעה בקרקע, והכול באופן אנכי. הסיומת האטית יחסית תאפשר לחניך לתרגל "גלגול צנחנים", כלומר את המצב האופטימלי של צנחן למגע עם האדמה.

 

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

 (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
(צילום: דובר צה"ל)

חניכת המתקן החדש (צילום: דובר צה"ל) (צילום: דובר צה
חניכת המתקן החדש(צילום: דובר צה"ל)

"בניגוד ליתר המתקנים הדומים, זהו המתקן היחיד שמאפשר תרגולת של צניחה אנכית המותאמת למהירות של אפס קשר", הסביר ל-ynet קצין בכיר מזרוע היבשה האמון על הפרויקט. "המתקן נותן לחניך אפשרות להתמודד עם אלמנט הגובה, תוך התקרבות לנקודת הנפילה ושם צעידה של צעד אחד קדימה. השניות הראשונות יוצרות תחושת ריחוף. המטרה הנוספת היא לתת לחניך תחושה של ביטחון, לפני התרגולות האמיתיות ממטוסי הקרנף והשמשון".

 

לפי שעה, טרם הוחלט באיזה שלב בקורס הצניחה ישולב המתקן החדש. החלטה בנושא תתקבל לאחר שמדריכי צניחה

יתרגלו ראשונים על המתקן בשבועות הקרובים, ובהמשך קבוצות ניסוי של לוחמים-צנחנים שימלאו משובים על החוויה שעברו.

 

המתקן הוקם על-ידי חברה ישראלית אך מכשיר הרחף הכולל רתמות וגלגלות מיוחדות הוא מתוצרת אנגליה, ומשווק כמוצר מדף גם לצבאות אחרים בעולם. המתקן הוא הראשון מבין מתקני אימוני הצניחה בצה"ל, שרובם נבנו בשנות החמישים, ויוחלפו בשנה הקרובה בחדשים, בהם מגדל הנפילה והאומגות, שיותאמו למצנח החדש אשר נכנס לשירות בשנתיים האחרונות.

 

כיום, מלבד בארבעת גדודי חטיבת הצנחנים הסדירה, גם לוחמי חטיבת הקומנדו החדשה - הכוללת את יחידות מגלן, דובדבן, רימון ואגוז - עוברים קורס צניחה במהלך הכשרתם הבסיסית, וכן לוחמים מיחידות מוטסות מיוחדות נוספות. צה"ל החזיר בשנים האחרונות ביתר שאת ולקדמת הבמה של בניין כוחה של זרוע היבשה את הצניחה המבצעית, ותרגילי צניחה גדודיים וחטיבתיים שלמים, נערכים כמה פעמים בשנה, וזאת כחלק מהכנות הצבא ללחימה במתאר הצפוני, שיכלול תמרון לשטח לבנון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובר צה"ל
תרגול במתקן הרחף
צילום: דובר צה"ל
מומלצים