שתף קטע נבחר

עוד כיוון בתעשייה האווירית - יצוא סייבר

מה מפתחים בתעשייה האווירית שהפך אותה למובילה עולמית בכל הקשור לפתרונות של הגנה בים ובאוויר, ביבשה בחלל ועכשיו גם בלוחמת סייבר? "לקחנו את כל הידע שצברנו - ושפכנו אותם לתוך תחום הסייבר", אומרת אסתי פשין, ראש מנהל מערכות סייבר בתעשייה האווירית. ביקרנו שם. צפו

 

הום לנד הוא לא רק השם של אחת מסדרות הטלוויזיה המצליחות ביותר בעולם, אלא גם ענף ייצוא ישראלי חדש ומבטיח.

 

"התעשייה אווירית נחשבת כיום למובילה עולמית בכל הקשור לפתרונות של הגנה בים ובאוויר, ביבשה בחלל ובסייבר", מספרת אליענה פישלר, סמנכ"לית תקשורת בתעשייה האווירית. "הנושא של Homeland security או הגנה על המולדת הוא נושא שמאד מתפתח בשנים האחרונות והתעשייה אווירית זורמת עם הטרנד הזה ואפילו מובילה אותו במובנים רבים".

 

לדברי פישלר היתרון המרכזי של התעשייה האווירית בתחום החדש, הוא הניסיון המעשי והמוכח בפעילות הצבאית המסורתית. "התעשייה האווירית לוקחת מערכות רבות שלה ומתרגמת אותן לעולמות של הגנה על ביטחון המולדת. זה יכול להיות מלטים, תוכנות סייבר, כלים בלתי מאוישים בים וביבשה, מטוסי משימה, מכמ"מים, כמעט כל המערכות שלנו יכולות לקבל ביטוי בצרכים של הגנה על המולדת".

 

התעשייה האווירית חוד החנית של ישראל

אחת הדמויות המובילות והמרכזיות בהפיכת מדינת ישראל למעצמת סייבר ואת התעשייה האווירית לחוד החנית, היא אסתי פשין, ראש מנהל מערכות סייבר בתעשייה האווירית. "תחום הסייבר הוקם בתעשייה האווירית לפני שלוש שנים. אנחנו עוסקים בפתרונות סייבר ברמה הלאומית מקצה לקצה: שקלול של המודיעין לכדי תמונת מצב, ניתור של ארגונים מונחים או של מערכת פורנזית, שילוב של הגורמים האלה נותנים פיתרון מקצה לקצה ברמה הלאומית".

 

פשין מזכירה לנו כי התעשייה האווירית מביאה לשולחן היסטוריה מפוארת של עשרות שנים בתחומים צבאיים המשיקים לתחום הסייבר, ולמעשה עברו אבולוציה לתחום הסייבר כמו לוחמה אלקטרונית ומודיעין אותות (סיגינט). "לקחנו את כל הידע הזה - אלגוריתמים מתוחכמים שפותחו במיוחד בתחום הזה ושפכנו אותם לתוך תחום הסייבר - כך פיתחנו היצע בסיסי מאד חזק!".

 

בחדר התצוגה המרשים במפעל מל"ט של התעשייה האווירית ניצבים עשרות דגמים של מטוסים ללא טייס בגדלים שונים ולמטרות שונות. על אחד הקירות תלוי מזל"ט קדמון, אב הטיפוס המבצעי הראשון שהשתתף בשנת 1982 במלחמת לבנון הראשונה.

 

דני ביכמן מנהל שיווק, מפעל מל"ט - התעשייה האווירית מספר על היתרון של מפעל מל"ט בשוק הבינלאומי: "יש לנו המון ניסיון וידע שהצטברו פה לאורך 40 שנות עיסוק בנושא הזה, ומצד שני גם מערכות שכבר קיימות ומבצעיות אצל 50 לקוחות שונים בעולם. לבוא ולהתאים את אותם מוצרים לצרכים של הגנה על ביטחון המולדת, זו התאמה יחסית פשוטה".

 

אז מה צריך לעשות כדי להשתתף בחגיגה ולקבל ביטחון כלכלי בעתיד? התשובה על פי פשין ברורה מאוד. "סייבר זה ללא ספק העתיד. כדאי ללמוד סייבר, כדאי להתמחות בסייבר, והטובים שביניכם בואו לתעשייה האווירית יש לנו פה אתגרים ממדרגה ראשונה וצוות נהדר לעבוד איתו".

 

מתכוננים לכנס בטחון המולדת והסייבר

חלק מהטכנולוגיות של התעשייה האווירית יוצגו בכנס הבינלאומי הרביעי בתחום בטחון המולדת והסייבר, שיתקיים בחודש נובממבר הקרוב (14-16/11).

 

הכנס יעסוק לראשונה בממשק בין עולמות הסייבר ובטחון המולדת, סביב ארבעה נושאים מרכזיים: מודיעין וטרור, הגנה על תשתיות קריטיות (תחבורה ותעופה, חשמל, גז, נפט), עולם גלובלי חכם, ניהול אירועים והיערכות לחירום.

 

הכנס ביוזמה וארגון של מכון היצוא ומנהל סחר חוץ במשרד הכלכלה ובשיתוף עם מטה הסייבר הלאומי, משרד החוץ, סיב"ט- משרד הביטחון, המשרד לביטחון פנים ורשות שדות התעופה.

 

לכנס צפויים להגיע מאות אורחים מחו"ל ביניהם: שרי ביטחון פנים, ראשי ערים, מפקדי משטרות, ראשי ארגוני מודיעין, מנהלי אבטחת סייבר בגופים ממשלתיים, בנקים ותאגידים, מנהלים ואנשי מפתח מחברות מובילות.

האורחים יקיימו מפגשים עסקיים מתואמים מראש עם חברות ישראליות ויסיירו בתערוכה המקצועית המתקיימת לצד הכנס בה יוצגו פתרונות חדשניים של כ- 160 חברות ישראליות.

בין החברות המשתתפות בתערוכה: אלביט מערכות, קבוצת מר, סופרקום, רפאל, מגל, קבוצת רייזון, ועוד.

 

הכתבה בשיתוף מכון היצוא

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אסף קמר
נחשבת כיום למובילה עולמית. התעשייה האווירית
צילום: אסף קמר
מומלצים