שתף קטע נבחר

הקרב על סוסיא: אלה הדרישות הפלסטיניות

בג"ץ הורה כבר לפני שנתיים להרוס את הבנייה בכפר הפלסטיני בהר חברון, אבל המדינה חוששת בגלל לחץ בינלאומי. כל ניסיונות הגישור בין הצדדים כשלו והפלסטינים מתעקשים: לא נזוז מכאן, דורשים 1,500 דונם לבנייה וחקלאות. המדינה הודיעה לבג"ץ: מבקשים ארכה עד נובמבר כדי לאפשר לדרג המדיני לדון בנושא

 

סוסיא. מאבק ממושך (צילום: רגבים) (צילום: רגבים)
סוסיא. מאבק ממושך(צילום: רגבים)

המאבק סביב הריסת בתי הפלסטינים של חמולת נוואג'עה בכפר סוסיא הפלסטיני שבהר חברון: אף שכבר לפני שנתיים הורה בג"ץ להרוס מבנים שהוקמו בניגוד לצו שיפוטי, וביקש מהמדינה להציג את עמדתה בעניין, המדינה ממשיכה להתמהמה בשל לחץ בינלאומי.

 

בדיון שנערך אחר היום (ה') בבג"ץ, ביקשה המדינה ארכה עד 15 בנובמבר בשביל לאפשר לדרג המדיני לדון בנושא, ולכן הודיעה כי לא תאכוף לעת עתה צווי הריסה למבנים הלא חוקיים. זאת עד לתשובת הדרג המדיני. מבנים שנבנו אחרי ההגשת העתירה לא נכללים בארכה.

 

 

במסגרת הניסיונות לפשר בין הצדדים דרשו הפלסטינים להסדיר את הכפר במקומו הנוכחי ולאשר תוכנית מתאר שתאפשר להם בנייה וחקלאות בשטח בהיקף של כ-1,500 דונם. מנגד, המדינה מציעה לפנות אותם לגבעה סמוכה ולאשר להם תכנית בהיקף של כ-540 דונם הממוקמים על אדמות מדינה סמוך לעיירה הפלסטינית יטה.

המדינה מתמהמהת, סוסיא הפלסטינית עדיין במקומה (צילום: רגבים) (צילום: רגבים)
המדינה מתמהמהת, סוסיא הפלסטינית עדיין במקומה(צילום: רגבים)

ב-2013, בעקבות פנייה של תנועת "רגבים", אסר בית המשפט על המשך הבנייה הפלסטינית בכפר סוסיא, וב-2014 הורה להרוס את המבנים שהוקמו חרף האיסור. במאי 2015 דחה בג”ץ בקשה של הפלסטינים לצו ביניים שיאסור על רשויות החוק לבצע במקום פעילות אכיפה, בנימוק שהם עושים דין לעצמם שוב ושוב וממשיכים את הבנייה במקום בניגוד להוראת בית המשפט.

 

לאורך כל הזמן הזה קיימו הפלסטינים והמדינה עשרות ניסיונות לגישור בשאלה על עתיד הכפר כולו, אולם אלו כשלו בגלל הפערים הגדולים בין הצדדים. הפלסטינים מתעקשים שאינם מתכוונים לוותר על האדמות וטוענים שלא יזוזו משם בכל מתווה של פתרון.

 

מתנועת רגבים נמסר בתגובה: "מדובר בחמולה של כמה עשרות נפשות שמעלה דרישה הזויה לשטח בגודל עצום שמקביל לבית דגן או ראש פינה. משפחת נוואג'עה מחזיקה בתים בעיירה יטה, ולכן על המדינה לפנותם ולדאוג שיחזרו לבתיהם. גם הפתרון שמציעה המדינה להסדיר את מגוריהם באתר חלופי על אדמות מדינה סמוך ליטה הוא לפנים משורת הדין.

 

"אנו מצפים שראש הממשלה יתעלם מהלחצים הזרים המהווים התערבות בוטה בענייניה הפנימיים של ישראל, ויקבל החלטה המשקפת את שלטון החוק ואת האינטרסים הלאומיים של מדינת ישראל".


פורסם לראשונה 18/08/2016 09:54

 

בהכנת הידיעה השתתפה יעל פרידסון
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים