שתף קטע נבחר
 

צפו: כך פועלת מצלמת הפוטו פיניש באולימפיאדה

הפערים על מסלול הריצה באולימפיאדה יכולים להיות עניין של שבריר שנייה. אז איך מכריעים מי למדליית זהב ומי לכסף? בואו לראות איך פועלת המצלמה שניצבת על קו הסיום

 

 
אולימפיאדת ריו 2016, שננעלה הלילה (יום ב'), סיפקה רגעים ספורטיביים חד-פעמיים: נכון שהזווית הישראלית ממוקדת בעיקר בשתי מדליות הארד בענף הג'ודו, שהוענקו לירדן ג'רבי ואורי ששון, אבל אין ספק שספורטאים מסביב לעולם העניקו לנו הפעם רגעים בלתי נשכחים. בשבועיים האחרונים נשברו שיאים עולמיים ואולימפיים בתחומים שונים, בהם גם על מסלול הריצה.

 

סיום הגמר בריצת 400 מטר לנשים (צילום: AFP) (צילום: AFP)
סיום הגמר בריצת 400 מטר לנשים(צילום: AFP)

 

התמונה בפוטו פיניש (צילום: AP) (צילום: AP)
התמונה בפוטו פיניש(צילום: AP)

 

רגע אחרי טקס הנעילה בואו לראות מקרוב איך פועלת הטכנולוגיה שאחראית להכריע מי היה הספורטאי המהיר יותר - גם אם מדובר בפער של שבריר שנייה. יצרנית השעונים "אומגה", היא זו שעומדת מאחורי הטכנולוגיה למדידת זמן באולימפיאדת ריו. על קו הסיום של מסלול הריצה ניצבת מצלמה שמצלמת במהירות של 10,000 תמונות לשניה.

 

לשם השוואה, באולימפיאדה בלונדון לפני ארבע שנים, הוצבה מצלמה של חברת סוצ'י, שהצליחה לצלם רק בקצב של 2,000 תמונות לשניה. במהלך ארבע השנים שחלפו, הטכנולוגיה הצליחה להדביק את הקצב ולספק פתרון מדויק יותר, ואפשר רק לשער אילו פיתוחים טכנולוגיים ילוו את האולימפיאדה הבאה שצפויה להיערך בטוקיו.  

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
פוטו פיניש ב-400 מטר
צילום: AP
מומלצים