שתף קטע נבחר

שר החינוך בנט: "להכין את התלמידים לעולם החדש - בעוד 16 שנה לא יהיו נהגי מוניות"

הממשלה דנה הבוקר בפתיחת שנת הלימודים. שר החינוך נפתלי בנט דיבר על הפערים, ואמר כי "ברהט אף ילד לא ניגש ל-5 יחידות במתמטיקה ובקריית אונו 26%. הקב"ה פיזר את השכל במרכז אצל העשירים?". בראיון לאולפן ynet דיבר על הרפורמות שבדרך

 

 

 

"אמרתי בכניסתי לתפקיד שכל ילדי ישראל הם שלי, דתיים, חילוניים, חרדים, ערבים, יהודים, ואני מאוד מתרגש. אני יכול לומר באחריות להורים: מערכת החינוך ערוכה, אנחנו מוכנים לקבל את הילדים המתוקים שלכם". רגע לפני פתיחת שנת הלימודים תשע"ז התראיין שר החינוך נפתלי בנט לאולפן ynet, והתייחס בהרחבה לסוגיות הבוערות שעמן הוא מתמודד.

 

הבוקר אמר שר החינוך בישיבת הממשלה כי "הפעם אנחנו שמים דגש על חינוך לגיל הרך - ילדים שצריכים יותר השקעה. סייעת שניה - זה לא דבר טכני אלא מהותי". הוא ציין שמערכת החינוך צריכה להכין את התלמידים לעולם החדש: "חלק ניכר מהמקצועות שקיימים היום לא יתקיימו בעוד 16 שנה כשהילדים שהיום מתחילים ללמוד ייצאו לעולם - לא יהיו יותר נהגי מוניות. לא יהיו יותר מוניות לדעתי".

 

 

 

עוד אמר בישיבת הממשלה כי בעשור האחרון חוותה ישראל "הידרדרות חמורה מאוד במתמטיקה אנגלית ומדעים. יצאנו לדרך ויש לא מעט ביקורת על התוכנית הלאומית במתמטיקה. הבוקר פורסמו נתונים שאומרים הכול: ברהט אף לא ילד אחד ניגש ל-5 יחידות במתמטיקה ובקריית אונו 26 אחוזים. זה נשמע למישהו הגיוני? הקב"ה פיזר את השכל במרכז אצל העשירים?".

 

בנט ציין בדבריו כי "השנה מערכת החינוך תהיה יותר אישית, יהיו כיתות קטנות בכיתה א' ו-ב'. אחרי 68 שנים של כיתות עם 40 ילדים, אנחנו השנה בכיתות האלה רק עם 28 ילדים בממוצע. בשנה הבאה זה יהיה בכיתה ג' ושנה אחר כך בכיתה ד'. גם בגני הילדים יהיה מגע הרבה יותר אישי, עם סייעת שנייה".

"משקיעים בהגברת האיכות". בנט (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
"משקיעים בהגברת האיכות". בנט(צילום: דניאל אליאור)

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בישיבה כי "ביום חמישי תיפתח שנת הלימודים. אני בטוח שיש התרגשות עצומה בבתים רבים בישראל, כל אחד מאיתנו זוכר את זה על עצמו גם כילד וגם כהורה. היעד שלנו הוא לבצע מהפכה בחינוך, שמבוססת על שני דברים – מצוינות וציונות".

 

נתניהו אמר עוד כי "אנחנו רוצים ילדים מחונכים, שתלויים בהשכלה, בכלים הדרושים להתמודד בעולם החדש. מי שיש לו השכלה יהיו לו כישורים גם במחשוב, גם במתמטיקה, גם במדעים וגם בהיסטוריה כללית".

 

אתמול פרסם משרד החינוך לראשונה את התמונה החינוכית של בתי הספר התיכוניים ב-260 רשויות מקומיות בישראל. הנתונים חשפו פערים אדירים, לעתים ביישובים צמודים. בעבר, המדידה התייחסה לשיעור הזכאות לבגרות בלבד, אולם הפעם הוחלט לפרסם גם מדידה של עשייה ערכית, מעורבות חברתית, מניעת נשירה ממוסדות חינוך ושמירה על טוהר הבחינות.

 

בראיון באולפן ynet התייחס השר בנט לשינויים שהוא הוביל באחרונה בתחום הגברת לימודי האנגלית. לדבריו, "אני נחוש שבוגר מערכת החינוך יידע לשוחח באנגלית ברמה גבוהה, ויהיו לו הכלים לכתוב ולקרוא באנגלית ברמה גבוהה. אנחנו צריכים להיות יותר מעשיים בעניין הזה, ובשביל זה הבאנו עשרות מיליוני שקלים שאנחנו משקיעים בהגברת האיכות".

 

כבכל שנה, גם במהלך הקיץ הנוכחי התלוננו הורים רבים על תשלומים גבוהים שהם נאלצים לשלם עבור חינוך ילדיהם במערכת החינוך הציבורית. בעניין זה ציין השר כי "השנה הצלחנו לא להעלות את התשלומים, הרבה מאוד שנים מעלים את גובה תשלומי ההורים, ואנחנו ייצבנו את זה. העדפתי לכוון את כל המשאבים שלנו להקטנת גודל הכיתות כדי שהחינוך יהיה הרבה יותר אישי".

 

"מורים חדשים יעברו מיון"

לגבי הטענות שנשמעו על אודות רמת המורים אמר בנט כי "אנחנו מתחילים השנה לראשונה תהליך שבמסגרתו מורים חדשים יעברו מיון, יעברו בחינות ולא כל אחד יוכל לגשת להוראה. אנחנו ביישום של 'אופק חדש' ו'עוז לתמורה', שהעלה בצורה דרמטית את רמת השכר כי באמת חיוני שנשנה את מעמד המורה, שיבינו שהמורה הוא פסגת החברה הישראלית, והדרך עוד ארוכה לשם. ראיתי המון מורים מסורים, אכפתיים, מקצועיים, עובדים תחת תנאים לא קלים, ואנחנו ניתן להם את הרוח הגבית".

 

בהתייחסו לסוגיית לימודי הליבה בקרב החרדים אמר השר בנט כי "יש המון מה לעשות בנידון, ואני באמת 'מתנפל' על הנושא הזה של לצייד את הילדים והבוגרים החרדים בכלים להצליח להשיג עבודות ולהיות אזרחים נורמטיביים במדינת ישראל. צריך לראות מה התמונה כרגע בציבור החרדי, הרוב הגדול כבר לא מתנגד לזה, הרוב הגדול מעוניין ללמוד, מעוניין להצטייד".

 

הוא הוסיף בעניין זה כי "המשוכה היא בכלל לא פוליטית, היא לוגיסטית ופדגוגית. אני יכול להגיד למשל שברשת מעיין החינוך התורני הם רוצים חמש יחידות מתמטיקה וחמש יחידות אנגלית, הם לא פוחדים מזה, ואנחנו נרתמים. האתגר שלנו הוא לייצר ביחד איתם מערכת שתיתן מענה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל אליאור
שר החינוך בנט
צילום: דניאל אליאור
מומלצים