שתף קטע נבחר

לנחות ברכות

בעולם שבו התקשורת היא מיידית וכמעט אין סופית, ו"הרב גוגל" הוא המורה נבוכים הכי זמין שיש, ונמצא בכף היד של כולנו, נראה שאין מידע שלא נוכל להשיג בזמן אמת, ועל כל שאלה תשובה. ובכל זאת: בכל שנה נוחתות משפחות חדשות, ובכל שנה הרבה משפחות חוזרת לישראל. העם היהודי בתנודה מתמדת, והישראלי נודד. ממעקב אחר ההתרחשויות ניתן ללמוד שלמרות שהמידע זמין לכאורה, התהיות שעולות בכל רגע נתון לעיתים גדולות ורק גדלות עם ההגעה. "כל הדברים שלא תיארנו לעצמנו" פתאום צפים. לעיתים הם נראים הכי טריוויאלים מרחוק, ולרב כשמגיעים לטפל בהם, הם הופכים לפתע פתאום לחור שחור.

 

השאלות רבות והתשובות מאוד ברורות לאנשים שחיים בארה"ב ובחוף המזרחי במיוחד, כאן גם נמצאים בעימות מתמיד עם פגעי מזג האויר. אז נכון, אי אפשר להתכונן "להכל" אבל אפשר לקבל אינפורמציה שמקלה מאוד על הנחיתה, ובמיוחד זו הנדרשת עם הנחיתה. יש גם כזו שתתרום בעתיד, וכדאי להיות מודעים לה. יש המון מידע שעד לרגע האמת לא תדעו שתידרשו לו, וברגע שבו הזגוגית של חלון האוטו מכוסה בקרח וכבר ניפצתם אותה עם מים חמים שהרתחתם כדי להמיס אותה, קבוצת הווטסאפ תוכל לסייע רק במציאת הזגג הקרוב. הנזק בקור המקפיא כבר נעשה.

 

לפני ארבע שנים, והרבה מהמורות שעברו בעצמן, החליטו שתי נשים להרים את הכפפה ולייצר ערב עם מידע רב בתחומים שונים ובסיסיים. אורנה יוחאי וג'ודי בוחניק החליטו שקל יותר לתת את המידע לאנשים מאשר לראות אותם מועדים בדיוק בבורות שהן נפלו בהם עם משפחותיהם, או בבורות על ידם. הן אספו מידע ושאלות שעם השנים התשובות להם הפכו לברורים מעליהם, ולעיתים גייסו מומחים, כל אחד בתחומו כדי שיענו על שאלות, כמו בתחום המיסוי בארה"ב לדוגמא.

 

הנושאים שהן בחרו להאיר את עיני הישראלים החדשים שנוחתים בניו ג'רזי בכל שנה כוללים עצות פרקטיות לצד חידודי התנהלות בין-תרבותית. כן, לכולם נדמה שישראל היא המדינה החמישים ו- של ארה"ב וחושבים שיצליחו להסתדר עם האנגלית והמנטליות שמביאים איתם. לא, לא מספיק לעשות כאן טיול מחוף אל חוף של אחרי הצבא כדי להסתדר כאן (בקלות) עם הנחיתה בחסות המשפחה והילדים. הנסיון מראה שכולם נדרשים ברמה זו או אחרת לבית הספר הקליל והמהיר שעונה על שאלות בתחום הילדים, ולמה לא מביאים כריך לארוחת עשר בבית הספר, כיצד מזמינים ילדים לשחק בבית (Playdate).

 

איך נתכונן להפסקות החשמל? ()
איך נתכונן להפסקות החשמל?

 

מה ההבדל בין כרטיס אשראי לבין כרטיס דביט (Debit) ואיך עובדת שיטת התשלומים כאן?. למזג האויר הן נותנות מקום של כבוד, ומדריכות בנושא פיזור המלח (לפני או אחרי השלג?), ואיך מתכוננים לסופה הבאה. וכן, צריך שיהיה בבית גנרטור. כותבת שורות אלה למדה על בשרה כי הפתרון הוא גנרטור שעובד על בלון גז, כמו זה של הברביקיו. בזמן הפסקות החשמל הארוכות שחוותה עם משפחתה צפתה בתורים האין סופיים בתחנות הדלק בזמן שהבעל קפץ להום-דיפו והחליף עוד שני מיכלי גז שהספיקו ל-48 שעות כל אחד מבלי להמתין דקה מיותרת בקור. החוויה אף פעם לא הפכה להיות ורדרדה ברבות השנים.

 

בנושא התחבורה יש לדון גם כן, ולהכיר את המושג קאר-פול (Carpool) בכניסה לניו יורק. גם על חיות היער היפיפיות שיבקרו בחצרות וכולם יתלהבו מהן, הן לא תפסחנה, כי צריך להיות מודעים לדרך הטיפול במתנות שישאירו על דשא, ולמה בעצם לטפל בהם. יש גם טיפים בנושאים רפואיים, קביעת תורים מראש לבדיקה שנתית לילדים ועוד.

 

"המטרה שלנו היא לתת את המידע לאנשים כדי שינחתו ברכות וירגישו בבית כמה שיותר מהר. מה שמייחד אותנו הוא שאנחנו מביאות את הבעיות שכל ישראלי כמעט מתמודד איתן עם הנחיתה ומוצא במפגש שזו בעצם הבעיה של כולם. יש אפשרות להחליף מידע ולהתייעץ. אנחנו נותנות הזדמנות להכיר האחד את השני ובעצם לתת יד במקומות שלנו לא היה מי שיתן. אנחנו שמחות להעניק את ארגז הכלים הזה לאנשים החדשים".

 

המפגש מתקיים בהתנדבות ע"י אורנה יוחאי, אם לשני ילדים שנולדו בארה״ב, ג׳ודי בוחניק, אם לשלושה ילדים שנולדו בישראל ותרצה בו בנוסף גם איה שכטר מנהלת המרכז הישראלי, אם לשתי בנות שנולדו בארה״ב.

 

נחיתה רכה יערך ב-7 בספטמבר בשעה 8 בערב ב-JCC בטנפליי.

מומלץ לא להגיע עם ילדים, אבל כן לגרור את בן הזוג. המפגש אינו נושא תשלום.

לפרטים נוספים: ashechter@jccotp.org

 

הפיקניק השנתי

כמו בכל שנה, גם השנה יארגנו סוכנת הנדל"ן אורנה ג'קסון ובת הקהילה מירב נהר את הפיקניק השנתי למשפחות החדשות שנוחתות באזור. הפיקניק מיועד לותיקים וחדשים גם יחד, ויערך ביום ראשון הקרוב, 4 בספטמבר החל מהשעה 10 בבוקר בפארק השוכן מתחת לגשר הג'ורג' וושינגטון בשם Palisades Interstate Park, הכניסה מהצד הדרומי.

 

עבודות אמנות עם מאיה אורן דהן בפיקניק השנתי. צילום: אילנית סולומונוביץ' חבוט ()
עבודות אמנות עם מאיה אורן דהן בפיקניק השנתי. צילום: אילנית סולומונוביץ' חבוט

 

בנוסף לשלל הפעילויות שג'קסון מארגנת במשך השנה, בעיקר לנשות הקהילה, ובינהן ארוחות בוקר משותפות, יציאות ערב לעיר, סיורי סופרמרקט וקבוצות ווטסאפ פעילות, היא יזמה יחד עם מירב נהר את הפיקניק השנתי שתמיד תמיד מתקיים במזג אויר מצויין לחופו של הנהר עם הנוף למנהטן, והופך להפנינג ישראלי של אוכל, קבלת מידע על ארגונים פעילים שונים בניו ג'רזי והירגעות אחרונה לפני שמתחילים את השנה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נוחתים ולומדים. מפגשי מידע בניו ג'רזי
מומלצים