שתף קטע נבחר

באוסטרליה דואגים גם לסוסים הפורשים

במסגרת הקפצת סכומי הפרסים לתחרויות באזור סידני, הקבוצה האחראית על המרוצים הודיעה כי תקצה חלק מהסכום להקמת קרן שתדאג לרווחת סוסי מרוץ שסיימו להתחרות וקיים צורך למצוא להם כיוון חדש

בשיתוף רייסר

 

סוסי מרוץ הם ספורטאים שעובדים קשה מאוד. התחרויות מפרכות, לעתים הם נאלצים לעבור מסעות ארוכים ולא נוחים, יש להם שגרת אימונים קבועה. אבל בהתאם, לסוסי מרוץ יש גם מערכת תמיכה. לא רק האורוות הגדולות - היום כל מאמן יודע שאימון סוס מנצח כרוך בחשיבה מדעית ממש, מבחינת התזונה, הטיפול והשמירה על הבריאות של המתחרה ששווה הרבה כסף.

 

והחשיבה נמשכת גם אחרי שהסוסים מסיימים את התחרויות. ישנם כאלו שמתחרים רק כספרינטרים צעירים, ישנם שממשיכים עד גיל מבוגר יותר, אולי עוברים למרוצי קפיצות, אבל מתי שלא יפרשו רשמית מהמסלול, יש מי שדואג להם. הדוגמה הטובה ביותר הגיעה השבוע, כאשר קבוצת "רייסינג NSW", הפועלת באוסטרליה באזור ניו סאות' וויילס, הודיעה על הקמת קרן מיוחדת שכספיה יוקצו לשמירה על רווחת סוסי המרוץ אחרי פרישתם. גוף נוסף העוסק במרוצים באזור כבר הספיק להודיע השבוע על תוכנית דומה.

 

 (צילום: GettyImages) (צילום: GettyImages)
(צילום: GettyImages)

 

הקבוצה הודיעה על כך בזמן שחשפה הקפצה בסכומי הפרסים למרוצים באזור, שיעמדו על 204 מיליון דולר אוסטרלי. אחוז אחד מתוכם, 2 מיליון דולר, יופנה לטובת הקרן שתופעל ע"י מחלקה חדשה לחלוטין. במחלקה יעבדו וטרינרים ואנשי צוות נוספים, שמטרתם תהיה אימון מחדש של הסוסים שהורגלו לתחרויות, ושילובם במקומות אחרים. למשל - בתי ספר לרכיבה. בנוסף, הקרן תסביר לבעלי סוסים חדשים איך לשמור על רווחתם ולדאוג להם באופן נכון וראוי. לא רק מתחרים לשעבר יטופלו במסגרת הקרן, אלא גם סוסים גזעיים שלא הצליחו להפוך לסוסי מרוץ.

 

מנכ"ל הקבוצה, פיטר ולנדיס, אמר: "אני מאמין שסוסי מרוץ גזעיים שייכים לאחת מקבוצות בעלי החיים הזוכות ליחס הטוב ביותר ע"י בעליהן. התוכנית החדשה היא רק יוזמה נוספת שמטרתה להמשיך את העבודה המצוינת שכבר נעשית בנושא. עלינו להיות פעילים ולהבטיח שידאגו לסוסים אלה לאורך כל חייהם. הסכום כרגע הוא לשנה הראשונה, ומטרתנו לבנות משם לעבר העתיד".

 

 (צילום: AP) (צילום: AP)
(צילום: AP)

 

מאמן בשם ג'יימס קאמינגס התייחס גם הוא לקרן החדשה, וטען כי הצעד הכרחי כדי להפוך את הקבוצה למובילה בתחום זכויות בעלי החיים: "בתור מאמן צעיר, יש לי חברים רבים שפעילים למען זכויות בעלי חיים. הם תמיד שואלים אותי מה קורה לסוסים אחרי שהם מסיימים להתחרות. זה חלק מהענף שעלינו לקחת אחריות לגביו".

 

כאמור, הקמת הקרן היא רק חלק מהשינוי שעובר הענף באזור. אחד המארגנים טען כי הכוונה היא להפוך את המרוצים באזור סידני לאיכותיים ולטובים בעולם, וסך הפרסים הצומח כבר גדול ב-30 מיליון דולר אוסטרלי מאשר זה שמוענק בתחרויות באזור ויקטוריה שבאוסטרליה. המטרה היא למשוך לשם את הסוסים המרשימים ביותר שיש לאוסטרליה - ולא רק היא - להציע, אבל על הדרך, נחמד לדעת שגם אלו שכבר לא מספקים את האקשן מקבלים את האהבה שמגיעה להם. הם כבר עשו את שלהם.

 

הכתבה מוגשת בשיתוף רייסר 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים