שתף קטע נבחר

מדריך: איך לבחור גריל גז

אם אתם מארחים בחג ומחפשים גריל גז שיתאים לצרכים שלכם, הנה כמה דברים שכדאי לדעת על רכישה חכמה והתקנה בטיחותית. אתר "המקצוענים" עם המדריך

תקופת החגים היא תקופה של מפגשים משפחתיים וחברתיים. אם זו הזדמנות עבורכם לרכוש גריל גז חדש ואין לכם מושג כיצד לבחור גריל שיתאים לצרכיכם, הנה מדריך עם מידע שימושי שיכול לסייע לכם בשלב הרכישה. וגם: כללי הבטיחות שכדאי להקפיד עליהם בעת ההתקנה, כדי לא להיכנס לסטטיסטיקה העגומה של אסונות הנגרמים כתוצאה מתקלות גז.

 

כתבות נוספות בנושא

מקצוע העתיד בישראל: טכנאי גז  

עבודת נמלים: איך מסלקים אותן מהבית  

סדר בגז: על מה אחראית החברה ועל מה הצרכן

 

מעוניינים בגריל לטווח ארוך? הקפידו על בחירת חומרים איכותית

החלקים העיקריים: "שלוש נקודות התורפה העיקריות של הגריל הם הגוף, מפריד הלהבה והרשת", אומר דודו גולדשטיין מג. חיון שיווק ואספקה. "הגוף והמבערים הם החלקים שמתבלים הכי מהר. מכיוון שהגוף קרוב מאוד למבערים חשוב שיהיה יצוק אלומיניום. מי שרוכש גוף מתכת מצופה אמייל שייקח בחשבון שאמנם עלותו זולה יותר, אך הוא גם מתקלף, נסדק ונשחק הרבה יותר מהר מגוף יצוק מאלומיניום. מפריד הלהבה שממוקם מעל המבער, אמור למנוע מגע ישיר עם המזון. כדאי שהמפריד יהיה עשוי מנירוסטה. אם הוא עשוי מפח או ממתכת מצופה אמייל, לרוב הוא יחזיק מעמד כשנתיים בלבד. הרשת המומלצת היא מברזל יצוק כבד ולא ממתכת מצופה אמייל. ככל שהרשת תהיה כבדה יותר סימן שיש בה יותר חומר גלם, ואז לא רק שהיא תחזיק מעמד לאורך זמן היא גם תשמור על חום הרשת ותצלה את המזון בצורה טובה יותר".

 

ניקוז שומנים וקלות הניקוי של הגריל: "מערכת ניקוז שומנים חיונית לשמירה על מצבו של הגריל", אומר גולדשטיין. "היא יכולה למנוע התפרצות של להבות, מה שיגרום למזון להישרף. חשוב לוודא שהגריל כולל חלקים נשלפים שיהיה קל לנקות אותם".

 

 

BTU: "ממש כמו שלמקרר ולמזגן יש דירוג אנרגטי שקובע עד כמה הוא חסכוני בחשמל, כך גם לגריל גז יש דירוג שקובע עד כמה הוא חסכוני מבחינת תצרוכת הגז", אומר גולדשטיין. "אם ה-BTU נמוך במיוחד, ייתכן שעוצמת האש בגריל לא תהיה מספיק חזקה. אם לעומת זאת ה-BTU גבוה, זה לא בהכרח מעיד על כך שתהיה לו עוצמת אש גבוהה. מעל 30-40 אלף BTU, אין משמעות לעוצמת האש. בחנויות לעתים מציינים מהו ה-BTU עבור כל גריל הגז, ומכלילים בחישוב גם את הכירה הצדית. החישוב הנכון צריך להיות כזה שלא כולל את הכירה הצדית, ושכל מבער יספק לפחות 13,000 BTU. כלומר בגריל גז עם 2 מבערים, יספיקו 26,000 BTU לא כולל הכירה הצדית".

 

עזרים מומלצים: "כיסוי למנגל הוא תוספת חשובה במיוחד", מסביר גולדשטיין. "הכיסוי המומלץ הוא בד D600 שעמיד בפני תנאי מזג-האוויר הקשים בישראל. בנוסף, מברשת ניקוי איכותית וסט כלים למנגל הם שימושיים".

 

מכסה: "חשוב שהמכסה יהיה בעל דופן כפולה כדי שימנע כוויות", אומר גולדשטיין. "החומר המומלץ הוא יציקת אלומיניום, והחומר הפחות מומלץ הוא מתכת מצופה אמייל". 
 

גודל הגריל – בהתאם לכמות האורחים

"ככל שיהיו יותר מבערים שטח הצלייה יהיה גדול יותר", מסביר גולדשטיין. "עבור מרפסת יספיק גריל הכולל 2 מבערים. עבור גג יספיקו 3 מבערים ועבור גריל שאמור להיות ממוקם בגינה ניתן לבחור ברגיל עם 4-5 מבערים. מבחינת מספר הנפשות, החישוב הוא כזה שלאירוע של עד 10 אנשים יספיק גריל עם 2 מבערים, ועבור אירוע של 20-25 נפשות יספיק גריל של 4-6 מבערים".

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אחריות: 5 שנים עם אחריות נרחבת

בעת בחירת גריל גז חשוב לבחור שהמוצר הוא איכותי. גולדשטיין: "אמנם כל הגרילים שמגיעים לארץ הם בעלי תו תקן של מכון התקנים, אך כדאי להתייחס גם לעניין האחריות כפרמטר לקביעה האם מדובר במוצר איכותי. חברה שמספקת 5 שנות אחריות גם לגוף וגם למבערים, מגדילה את הסיכוי שהמוצר יהיה איכותי יותר. מבערים שהאחריות שלה היא רק ל-3 שנים, צריכה להחשיד. בכל מקרה, זהו החלק שמתבלה הכי מהר, ולכן כדאי שהוא גם יהיה מכוסה באחריות. יצרן טוב ייתן אחריות נרחבת לכל מרכיבי הגריל ולא ייבצע החרגות באחריות".

 

בחירת מיקום גריל הגז

לפני שרוכשים גריל למרפסת, צריך לבדוק מה המיקום הצפוי לו והאם השטח מספיק לעבודה סביבו. גולדשטיין: "נדרש מרווח של 30 ס"מ מהקיר שבגב הגריל (מפני שפתיחת מכסה הגריל מצריכה מרווח זה). מצדי הגריל נדרש מרווח של לפחות חצי מטר מכל צד, ובחלקו הקדמי נדרש כ-2 מטר של שטח עבודה, על מנת שיהיה נוח לתפעל את הגריל. מכיוון שמשקלם של גרילי גז הוא גבוה יחסית (כ-40 ק"ג) מומלץ מאוד לרכוש גריל על גלגלים, לצורך הזזה וניקוי נוחים יותר בשטח שסביבו ומתחתיו".

 

התקנה ותחזוקה תוך הקפדה על בטיחות

לא מספיק לרכוש גריל גז אמין ובטיחותי. גם לשלב ההתקנה והתחזוקה משמעות קריטית לביטחונכם האישי. "חשוב מאוד שאת חיבור נקודת הגז יבצע טכנאי מוסמך", אומר רונן שהינו משירותי גז לכל באתר 'המקצוענים'. "קבלן שיפוצים הוא לא גורם מוסמך לכך. מעבר לכך שמדובר בפעולה בלתי חוקית, הרי שהיא יכולה לסכן אתכם ואת בני משפחתכם. טכנאי גז מוסמך הוא שמוסמך על הארכת צנרת הנחושת ועל בדיקת תקינות הקו. בעלי מקצוע שאינם מסומכים לעתים מוסיפים צינור גומי של 5-10 מטר, כשהתקן אוסר על צינור שאורכו יותר מ-3 מטרים. ברגע שהצינור ארוך, הוא חשוף יותר לבלאי".

 

אם הצינור ממוקם במרפסת או בגג אשר יש אליהם גישה ישירה של שמש, חשוב לדאוג לכסות אותו. שהינו: "השמש יכולה לגרום לצינור (גם אם הוא באורך תקני) להתבלות מהר יותר ולגרום לדליפות גז. אם ההמלצה היא להחליף את צינור הגומי בתוך הבית כל 5 שנים, הרי שכשמדובר בצינור גומי המיועד לגריל גז שנמצא חשוף לשמש, כדאי להחליף אותו כל שנתיים. בבדיקה התקופתית של נציג חברת הגז, חשוב להסב את תשומת לבו שיש גם גריל גז, על מנת שהוא יבדוק גם את תקינות הצנרת שלו".


 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

על מה עוד חשוב להקפיד מבחינה בטיחותית? שהינו: "כשהגריל אינו בשימוש חשוב להקפיד לסגור את ברז הביטחון שלו. אם משתמשים בבלון גז, אין בעיה לעשות זאת אם הגריל ממוקם באוויר הפתוח ולא בתוך חלל הבית. עבור מרפסת ניתן להניח בלון גז במשקל של עד 5 ק"ג, ומחוץ לבית (בגינה) ניתן להשתמש בבלון גז במשקל של 12 ק"ג. בעת השימוש בגריל, חשוב להרחיק את בלון הגז מרחק של לפחות מטר מהגריל עצמו".

 

מומלץ להקפיד על ניקוי תקופתי של הגריל, כדי למנוע מצב של לכלוך שיכול לפגוע בפעילותו התקינה של הגריל. שהינו: "כדאי להימנע מניקוי עם חומרים ניקוי חזקים ומסירי שומנים למיניהם, בייחוד באזור ידיות ההפעלה. זהו חומר חומצתי שיכול לגרום לברזים להיתקע ולהקשות על הפעלתם. כמו כן, הכיתוב שעל ידיות ההפעלה עלול להימחק מה שיקשה לגלות האם הגריל במצב דלוק או כבוי. ניתן להסתפק בניקוי עם נוזל כלים ומים, אשר מסירים את השומנים בצורה מספקת".

 

ynet הינו שותף באתר "המקצוענים" 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים