שתף קטע נבחר

מאמני הכדורסל בישראל: "תנאי העסקתנו מבישים"

קבוצת מאמנים החלה במהלך של התאגדות נגד המצב שלטענתם רק הולך ומחמיר: "השכר נמוך, אין ימי מחלה, לא מקבלים דמי הבראה, ומפוטרים כל 10 חודשים". כנס בנושא ייערך בשישי בתל אביב

מעמד המאמן בכדורסל הישראלי, בטח ברמת הנוער, נמצא בשפל. תנאי העסקה ירודים, אי קיום תנאים סוציאליים בסיסיים כמו ימי מחלה או דמי הבראה, ופיטורים כל 10 חודשים, גרמו להתאגדות של עשרות מאמנים תחת ארגון העובדים "כוח לעובדים" כדי להביא לשינוי במצב.

 

 

"אנו מקבלים 10 משכורות בלבד, העסקה ללא שקיפות וידיעה ברורה שאנחנו הראשונים, שלא לומר היחידים, לשאת בתוצאות של חוסר הצלחה", אומר אסי ולט, חבר בוועד הפעולה. "המשכורות נמוכות מאוד ואין כל סיכוי שניתן לפרנס משפחה בעזרתן. בכל קיץ המאמנים מפוטרים ללא התחייבות להמשך העסקה ונאלצים למצוא מקור פרנסה אחר".

 

 (צילום: מתוך הפייסבוק) (צילום: מתוך הפייסבוק)
(צילום: מתוך הפייסבוק)

 

"מעבר לשכר הבסיס, אין לנו דמי הבראה, ימי מחלה והחזר נסיעות", מספר אורי שחורי, מאמן וחבר ועד נוסף. "זו עבודה חינוכית לכל דבר והיא דורשת השקעה עצומה גם מעבר להעברת

 הידע המקצועי בשעות האימונים. לאחר כל אימון אנחנו נשארים לדבר עם הילדים, לרבים אנחנו הכתובת היחידה לשפוך את הלב. אנחנו גם בקשר רציף ולפעמים יומיומי עם ההורים שמזהים בנו דמות דומיננטית בחיי הילדים. הדבר היחידי שמחזיק את האנשים במקצוע היא תחושת השליחות והאהבה לכדורסל. לצערנו, המאמנים הפכו לעובדי הקבלן של הענף".

 

בעיה נוספת וחדשה עימה נאלצים המאמנים להתמודד החל מהקיץ האחרון היא נושא דמי האבטלה. כאמור, בניגוד לרוב המקצועות בשוק העבודה, מאמני הכדורסל זוכים ל-10 משכורות חודשיות בשנה, ונאלצו עד עכשיו לחתום אבטלה בביטוח לאומי כדי להשלים את הכנסתם. כעת, בעקבות תקנות חדשות שיצאו, המאמנים לטענתם גם לא זכאים לקבל את דמי האבטלה, ולמעשה מוצאים את עצמם בחודשי הקיץ ללא שכר, מתקשים לפרנס את משפחותיהם.

 

על מנת למנף את מהלך ההתאגדות, ולמשוך מאמנים נוספים במטרה להפוך לגוף מייצג של שליש ממאמני הכדורסל בישראל, ייערך ביום שישי בשעה 9:30 כנס ראשון של המאבק במכון שחרית (בית הלל 7, תל אביב).

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
המאמנים יוצאים למאבק
צילום: AFP
מומלצים