שתף קטע נבחר

רגע לפני החורף: כך תמנעו בעיות רטיבות

טפטופי הגשם בסוף השבוע האחרון היו תזכורת אחרונה בהחלט למי שלא רוצה לסבול מבעיות רטיבות בבית בימי החורף הרטובים ולשלם על כך ביוקר. כיצד כדאי לבצע תחזוקה מונעת? "המקצוענים" עם כמה עצות שישאירו אתכם עם בית יבש וכסף בכיס

עוד לא מאוחר להזדרז ולטפל בבעיות האיטום שבביתכם כדי להרוויח חורף יבש ושקט השנה. טיפול מונע יכול בהחלט לעזור במקרים של כשלי איטום שיכולים לעלות לכם ביוקר. מספיקים יומיים-שלושה של גשמים, כדי שתסבלו מבעיות רטיבות וחוסר יכולת לטפל בהם בצורה מקצועית. אז מה צריך לבדוק ממש בימים אלו?

 

עוד כתבות בנושא:

איטום – עשה זאת בעצמך

ליקויי איטום בבית – כיצד מתמודדים?

אל תזרקו את הכסף שלכם מהגג

 

מה יקרה אם תחכו עד לבוא הגשמים?

יכול להיות שלא יקרה כלום. ואולם, אם אכן יש כשלי איטום בבית ותגלו זאת בשיא עונת הגשמים, תצטרכו לחכות לייבוש מלא של הגג לפני שתוכלו לבצע פעולות איטום מחדש. "כדי לתקן כשלי איטום בגג המכוסה זפת יש להמתין לפחות שבוע לייבוש מלא. כדי לתקן כשלי איטום ביריעות ביטומניות יש להמתין לפחות לחודש שלם של שמש, כדי להיות מסוגלים לאטום את הגג מחדש" אומר אוהד מדמון מאיטום מדמון באתר "המקצוענים".

 

בדקו שהיריעות לא התנתקו, וכך תמנעו כשלי איטום בזמן (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בדקו שהיריעות לא התנתקו, וכך תמנעו כשלי איטום בזמן(צילום: shutterstock)
 

 

"אחרת, במצב של "לחות כלואה" מתחת ליריעות הביטומניות, השכבה החדשה לא תיאחז בצורה טובה ויכולה להשתחרר כעבור 3-4 שנים" מוסיף מדמון. 

 

שלב ראשון: האם המרזבים נסתמו?

לפעמים פשוט מדובר במרזב סתום. "ברגע שעלים, חול ולכלוך סותמים את המרזב, הוא לא מנקז את המים. ברגע שאלה עולים על גדותיהם ועוברים את גובה שכבת האיטום - זה יכול לגרום לנזילות ומים בתוך הבית", מסביר דוד עמירה ממטרופוליס איטום ובידוד בע"מ  באתר "המקצוענים". "פעולת תחזוקה בסיסית של פינוי הפסולת ובדיקת תקינות המרזבים יכולה לפתור הרבה בעיות ולחסוך כסף".  

 

 

זפת בגג: זה הזמן לתקן סדקים

בבתים משותפים בהם הגג נאטם בשכבת זפת, יש לעתים בעיות איטום שנובעות מחוסר תחזוקה. "לעתים ועדי בתים לא מקפידים על סיוד הזפת אחת לשנה", אומר מדמון. "במקרה כזה, לא רק שאין אחריות על עבודת הזפת שבוצעה, גם הגג מועד לפורענות בעונה הגשומה. לזפת יש נטייה להתחמם בקיץ ולהיסדק. במקרה כזה, חשוב לבדוק לפני תחילת עונת הגשמים שאין כשלי איטום בגג. החיסרון של זפת, שלא ניתן לבצע איתו בדיקת הצפה. כל שניתן לעשות הוא להסתכל ולראות היכן נוצרו סדקים ולבצע תיקונים והלבנת הגג עם סיד".

 

גם יריעות ביטומניות יכולות להשתחרר

אמנם יריעות ביטומניות נחשבות לסוג האיטום האיכותי ביותר, אבל גם התקנה לקויה שלהן יכולה לעלות ביוקר. במקום שיחזיקו מעמד ל-15 שנה, הן יכולות ליצור בעיות כעבור 3-4 שנים. אם למשל התקינו לכם את היריעות במהלך תקופה גשומה והגג לא היה יבש מספיק, ייתכן שהיריעות ישתחררו.

 

מדמון: "נקודת התורפה העיקרית של היריעות הביטומניות היא בחיבור שבין הקיר לרצפה בהיקף הגג. זה הזמן לבדוק שכל החיבורים תקינים ובמידת הצורך לטפל בכך לפני תחילת הגשמים".

 

איטום נסתר מתחת למרפסת או לגג מרוצף

"לבדיקת איטום במרפסת או בגג מרוצף ניתן לעשות בדיקת הצפה", אומר מדמון. "יש להציף אותם במים בגובה של 2-3 ס"מ למשך כ-72 שעות. במידה שיש רטיבות בתקרה שמתחת למרפסת או שיש חדירת מים אל תוך הבית, הפתרון הכי טוב הוא לעקור את שכבת הריצוף, לבצע איטום מחדש באמצעות שתי שכבות של יריעות ביטומניות, לבצע שוב בדיקת הצפה ורק אז לרצף את השטח. ישנו פתרון זמני וזול יותר, אך הוא לא מומלץ מפני שהוא לא מעניק פתרון לטווח ארוך, אלא לשנתיים-שלוש במקרה הטוב, אם בכלל - לחרוץ את הפוגות (המרווח שבין אריחי הרובה) ולאטום אותן עם רובה אפוקסית".

 

מעוניינים לאטום את הבית? לרשימה המלאה

 

Ynet הוא שותף באתר "המקצוענים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
איטום גגות גג יריעות ביטומניות
צילום: shutterstock
מומלצים