שתף קטע נבחר

שתהיה שנה בטוחה בדרכים: מפת הכבישים המסוכנים בחגים

חודש החגים מאפשר לנו לקחת אתנחתא קלה, לצאת לטיולים עם המשפחה ולבלות ברוגע - אבל הדרך עלולה להיות מסוכנת, אור ירוק מפרסמת את מפת הכבישים האדומים בחגים כדי שתיזהרו מראש ותוכלו לחזור הביתה בשלום

בשיתוף אור ירוק

 

ב-3 באוקטובר 2015, חג סוכות, נהרגה תיירת בשנות ה-50 לחייה לאחר תאונה חזיתית בין לקיה ללהבים, בכביש 31, כביש המוות. זמן קצר לאחר מכן נהרגו שני צעירים בתאונה בכניסה לישוב לקיה בכביש.

 

רבות דובר על הכבישים האדומים, אותם כבישים שמסכנים את החיים של כל מי שנוסע בהם. למרות שכל כבישי הדמים ידועים ומוכרים למשרד התחבורה, עדיין בחגים הקרובים אותם כבישים יסכנו את עשרות אלפי משתמשי הדרך השונים שיסעו בהם לטיולי החג.

 

על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הלמ"ס, בחג סוכות של שנת 2015 נהרגו 11 בני אדם בתאונות דרכים, 51 בני אדם נפצעו קשה -535 בני אדם נפצעו קל.

 

צפון הארץ אמור להיות מוקד משיכה למטיילים רבים. מזג האוויר הסתווי והנעים יביא עשרות אלפי כלי רכב מכל קצוות הארץ לצפון. בדרך לטיול ייסעו המטיילים בכמה מהכבישים המסוכנים והאדומים שיש במדינת ישראל. בחלק גדול מהכבישים אין הפרדה קשיחה שתמנע תאונות חזיתיות, בחלק גדול מכבישים לא קיימת תאורה, השולים צרים, אין מקומות בטוחים לעצירה והכניסות והיציאות מהישובים מסוכנות ולא מוסדרות.

 

"גם בחג הקרוב יאלצו עשרות אלפי משפחות לנסוע בכבישים האדומים והמסוכנים ולהמר על החיים שלהם", אמר שמואל אבואב מנכ"ל עמותת אור ירוק. "הכבישים האדומים גובים את חייהם של בני אדם רבים בכל שנה, וידוע שיהרגו בכבישים הללו בני אדם, למה לחכות? הגיע הזמן שמשרד התחבורה ישפר את התשתית והפוך את כל הכבישים המדממים לכבישים בטוחים.

 

"במקביל כדי לצמצם את מספר התאונות הרב חייבים במשטרה לתגבר את אגף התנועה במשטרה בעוד שוטרים ובעוד ניידות כדי להגביר את הנוכחות המשטרתית בכבישים, נוכחות שתמנע מנהגים להשתולל ולסכן את החיים של כולנו בכביש."

 

הכבישים האדומים

הכבישים שלא כדאי לכם לנסוע בהם:

  • אחד מהכבישים המרכזיים לכנרת ולצפון הוא כביש 65 שמתחיל במחלף קיסריה ומסתיים בצומת קדרים. בכל שנה בממוצע מתרחשות בכביש מעל 100 תאונות דרכים, שבמהלכן נפגעים כ-350 בני אדם וארבעה בני אדם נהרגים.
  • אם בחרתם לא להסתכן בנסיעה בכביש 65 ותנסו להגיע לכנרת דרך בית שאן והבקעה, תזכו לנסוע בעוד כביש אדום, כביש 71 שמתחיל בעפולה ומסתיים בבית שאן. בכל שנה מתרחשות בכביש 15 תאונות דרכים שבמהלכן נפגעים כ-55 בני אדם וארבעה בני אדם נהרגים.
  • החלטתם להגיע דרך הבקעה בכביש 90? אולי תחשבו שנית כי בכביש שחוצה את המדינה מצפונה ועד רוחבה מתרחשות בכל שנה בממוצע כ-55 תאונות דרכים ונפגעים 171 בני אדם בממוצע, שבעה נהרגים בממוצע בכל שנה.

 (Google Maps)
(Google Maps)
 

נוסעים לטייל באזור הגליל המערבי?

  • כביש 70 שמתחיל בצומת פוראדיס (זיכרון יעקב) ומסתיים בשלומי, הוא אדום בחלקו הצפוני ובכל שנה בממוצע מתרחשות בו 92 תאונות דרכים, כאשר מעל 300 בני אדם נפגעים בממוצע בכל שנה וארבעה בני אדם נהרגים.

 

הצפון מסוכן והחלטתם להדרים לים המלח ולאילת? גם שם תפגשו בכבישים לא פחות קטלניים. הדרך מהצפון ומהמרכז אל ים המלח עוברת באחד הכבישים המדממים במדינה.

 

  • כביש 31 שמתחיל בצומת להבים ומסתיים בים המלח -בכל שנה מתרחשות בו בממוצע 31 תאונות דרכים שבהם נפצעים כ-100 בני אדם בממוצע ושישה בני אדם נהרגים.

 

החלטתם להגיע לאילת דרך כביש הערבה, כביש 90? בכל שנה בממוצע כ-55 תאונות דרכים ונפגעים 171 בני אדם בממוצע, שבעה נהרגים בממוצע בכל שנה.

  • בדרך מהמרכז אל כביש הערבה המסוכן תעברו בעוד כביש אדום, כביש 25 שמתחיל מאזור נחל עוז ומזרחה עד צומת הערבה. בכל שנה מתרחשות בכביש 45 תאונות דרכים בממוצע שבהן נפגעים 120 בני אדם וחמישה בני אדם נהרגים בממוצע.


 (Google Maps)
(Google Maps)
 

עם ישראל בכבישים

עומסי התנועה צפויים לגדול ב-70% בימי חול המועד: מנתוני עמותת "אור ירוק" המבוססים על ניתוח מיוחד של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לקראת חג הפסח, עולה כי עומסי התנועה בסביבת הכנרת גדולים בכ-70% בממוצע בימי חול המועד מאשר עומסי תנועה מיום רגיל ודווקא באילת לא מורגש עומס תנועה מיוחד באותם ימים (ניתוח נתוני עומסי תנועה ממוצע בין השנים 2008-2013).

 

עשרת הטיפים לנהיגה בטוחה בחופשה - כי מחכים לכם בבית

  • לא נוסעים לפני שכולם חגורים - בכל נסיעה, כל נוסעי הרכב חגורים או ישובים במושבי הבטיחות המתאימים להם.
  • סכנה בשוליים - לא עוצרים בשולי הכביש אלא רק במקרה חירום.
  • אם בכל זאת עוצרים בשוליים – לא עוצרים באמצע סיבוב, יש ללבוש אפוד זוהר, להדליק איתות חירום, להניח משלוש אזהרה 100 מטרים לפי הרכב ולהתרחק כמה שניתן מהכביש.
  • מסלול - תכננו מראש את מסלול הנסיעה, סמנו את נקודות התורפה והפחיתו בהן את מהירות הנסיעה.
  • משחקים לילדים - הכינו מראש משחקים לילדים שמתאימים לנסיעה ברכב.
    הכינו להם משחקים שמתאימים לנסיעה ואל תשכחו חגורה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
    הכינו להם משחקים שמתאימים לנסיעה ואל תשכחו חגורה(צילום: shutterstock)
  • עוצרים להתרעננות - נוחו לפני הנסיעה והקפידו על עצירות להתרעננות רק במקום בטוח ומוסדר.
  • טלפון סלולארי - אל תתעסקו בטלפון הסלולארי במהלך נהיגה וצמצמו היסחי דעת נוספים - השאירו את הטלפון הסלולארי אצל אחד מבני המשפחה שידאג להקריא ולענות על הודעות טקסט.
  • נראות - הדליקו אורות לכל אורך הנסיעה, גם ביום, כך יראו אתכם ממרחק רב יותר.
  • מקדימים יציאה - צאו לדרך לפני שעות העומס.
  • שומרים על הרוכבים והולכי הרגל - חפשו את רוכבי האופניים והולכי הרגל.
  • תהיה בן אדם - התאזרו בסבלנות ובכבוד כלפי שאר משתמשי הדרך כי כולם רוצים להגיע הביתה בשלום.

 

בשיתוף אור ירוק


פורסם לראשונה 29/09/2016 17:25

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ynet רכב בפייסבוק
לוח winwin
מומלצים