שתף קטע נבחר
 

סיכום הרבעון השלישי בבורסות ניו-יורק: נאסד"ק המריא ב-9.7%

דאו ג'ונס רשם עלייה רבעונית של 2.1% ו-S&P 500 הוסיף לערכו 3.3% בשלושת החודשים האחרונים. בחודש ספטמבר התחזק מחיר הנפט ב-7.9% לרמה של 48.2 דולר לחבית. כוכב היום - דויטשה בנק, שזינק ב-14.1%

המסחר בבורסות ניו-יורק ננעל הערב (ו') במגמה חיובית. מדד דאו ג'ונס עלה ב-0.9%, מדדי S&P 500 ונאסד"ק הוסיפו לערכם 0.8% כל אחד. בסיכום תקופתי, דאו התחזק ב-0.5% בחודש ספטמבר ועלה ב-2.1% ברבעון השלישי. מדד S&P 500 ירד ב-0.1% בספטמבר, אך הוסיף לערכו 3.3% ברבעון השלישי של 2016. נאסד"ק וטיפס ב-1.9% בספטמבר, וזינק ב-9.7% בסיכום הרבעוני.

 

החוזים על הנפט למסירה בחודש נובמבר עלו היום בבורסת הסחורות של ניו-יורק ב-0.9% ונקבעו על 48.24 דולר לחבית. בסיכום הרבעון השלישי של 2016 נחלש הנפט בכמעט 0.2%. עם זאת, בסיכום חודשי התחזק הנפט ב-7.9%.

 

הזהב רשם את ההפסד הרבעוני הראשון השנה, כשסיים את הרבעון השלישי של 2016 בירידה של 0.3%. היום נחלש הזהב ב-0.7% והחוזים למסירה בחודש דצמבר נקבעו על 1,317.1 דולר לאונקיה.

 

המסחר בבורסות אירופה ננעל במגמה מעורבת. מדד פוטסי הבריטי איבד 0.3% מערכו, מדד דאקס הגרמני עלה ב-1% ומדד קאק הצרפתי התחזק ב-0.1%. מניית ענק הבנקאות הגרמני דויטשה בנק סיימה בעלייה של 6.4%, לאחר שבחציו הראשון של יום המסחר ירדה בחדות.

 

מאקרו

סנטימנט הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן עלה בספטמבר לקריאה של 91.2 נקודות, זאת מרמה של 89.8 נקודות בחודש שעבר. העליות נרשמו בשל תחושות טובות בקרב בעלי בתים שמרוויחים 75 אלף דולר בשנה ויותר. מאוניברסיטת מישיגן נמסר עם פרסום הקריאה, כי אין מדובר במגמת שיפור, בשל העובדה כי הקריאה בספטמבר דומה לממוצע שנרשם מתחילת השנה - 91.4 נקודות. 

 

מדד PMI של שיקגו, שמכונה הברומטר העסקי של שיקגו, טיפס בשיעור של 2.7 נקודות לרמה של 54.2 נקודות בספטמבר - זאת מרמה של 51.5 נקודות שנרשמה בסוף אוגוסט. העליות נרשמו בשל שיפור בסעיף ייצור במדד, שעלה ב-7.3 נקודות לרמתו הגבוהה ביותר מאז חודש ינואר. כל קריאה מעל 50 נקודות משמעותה שהתנאים העסקיים משתפרים.

 

הוצאות הצרכנים האמריקאים לא השתנו במהלך חודש אוגוסט, כשמכירות נמוכות של מכוניות חדשות רשמו ירידה, לעומת עלייה בשירותי חינוך ובריאות. הנתון "השטוח" בחודש שעבר, והנמוך ביותר מאז חודש מרץ האחרון, היה נמוך מתחזיות האנליסטים שחזו עלייה של 0.2% בהוצאות הצרכנים. הנתונים נמסרו על ידי לשכת המסחר היום בארה"ב. הפעם האחרונה שהוצאות הצרכנים לא רשמו שינוי היתה בחודש ינואר.

 

בתוך כך, ההכנסה הפרטית שלהאמריקאים עלתה ב-0.2% בחודש שעבר, העלייה הנמוכה היותר זה שבעה חודשים. חוסר השינוי בהוצאות הצרכנים בשילוב עם העלייה הקלה בהכנסה שלהם, גרמו לעלייה בחיסכון. החיסכון כחלק מההכנסה עלה ל-5.7% מ-5.6% - הרמה הגבוהה ביותר זה שלושה חודשים.

 

לפי הנתונים שמתפרסמים היום, האינפלציה ב-12 החודשים שהסתיימו באוגוסט עלתה ב-1% , זאת לעומת 0.8% בסוף יולי. איפלציית הליבה, ללא מחירי אנרגיה ומזון עלתה ל-1.7%. עם זאת, האינפלציה עדיין נמצאת מתחת ליעד של 2% שהוגדר על ידי הפדרל ריזרב - וזאת אחת הסיבות שבעטיין הותיר הבנק הפדרלי את הריבית על כנה.

 

מניות במרכז

מניית דויטשה בנק התאוששה וזינקה בבורסת ניו-יורק בשיעור של יותר מ-12%, זאת על רקע דיווח בסוכנות הידיעות הצרפתית AFP שהבנק הגרמני קרוב להשגת הסכם עם משרד המשפטים האמריקאי, לפיו ישלם פחות מ-14 מיליארד דולר ליישוב תביעות הנוגעות למכירת אג"ח מגובות משכנתנאות בתקופת המשבר הפיננסי. התשלום צפוי לעמוד על פי הדיווח על 5.4 מיליארד דולר. דאגות בנוגע לעתידו הפיננסי של דויטשה בנק השפיעו על שוקי המניות הגלובליים בשבוע האחרון, כשכלכלנים הביעו דאגה לגבי ההשלכות של המשבר בבנק הגרמני על תעשיית הבנקאות העולמית.

 

מוקדם יותר איבדה המניה 4.5% ונסחרה בשפל של כל הזמנים. מנכ"ל דויטשה בנק, ג'ון קריאן, ניסה לעצור את המפולת. במכתב ששלח לעובדים, טען המנכ"ל כי השמועות שפורסמו לאחרונה בכלי התקשורת לפיהן קבוצה של קרנות גידור הפחיתה את החשיפה שלהם לבנק "יצרו חששות לא מוצדקים" וכי מצבו של הבנק "יציב".

 

גם מניית קומרצבנק, הבני השני בגודלו בגרמניה, התרסקה היום - ואיבדה 6.3%. אתמול הודיע הבנק כי הוא מתכנן רה-ארגון מעמיק, הכולל את פיטוריהם של קרוב ל-10,000 עובדים – כ-20% מכוח העבודה – וכן מיזוג שתי חטיבות גדולות וביטול חלוקת דיבידנדים השנה.

 

מניית טבע איבדה אתמול 4.9%, ובחמשת ימי המסחר האחרונים חתכה 9.6% משוויה. טבע מתמודדת כיום עם שימוע על פטנטים נוספים של הקופקסון, ואתמול העריך אנליסט מחברת Evercore ISI כי השימוע "לא הולך טוב" לחברה הישראלית. כמו כן, פורסמו אתמול הערכות כי חברת התרופות אמג'ן תנצח את טבע, ושורה של חברות פארמה גדולות נוספות במירוץ לפיתוח תרופה חדשה למיגרנות.

 

יורוסטאט, לשכת הסטטיסטיקה המרכזית של האיחוד האירופי דיווחה היום כי מדד המחירים לצרכן טיפס החודש ב-0.4% לעומת השנה שעברה, ולעומת עלייה של 0.2% באוגוסט. זוהי הרמה הגבוהה ביותר של המדד מאז אוקטובר 2014. ואולם היא נותרה עדיין נמוכה במידה ניכרה מהיעד שהציב הבנק האירופי המרכזי של 2%.

 

יצרנית כלי הטיס האירופית איירבוס הודיעה כי היא פוצחת בתוכנית ארגון מחדש, במסגרתה תאחד מטות ותקצץ משרות הנהלה. מטרת התוכנית היא לשפר את הרווחיות ולהעביר את המיקוד לחטיבת ייצור המטוסים, המסחריים, שהיא החטיבה הגדולה ביותר של החברה. מנכ"ל החברה טים אנדרס הודיע כי התוכנית תוביל לחיסכון משמעותי, תעודד קבלת החלטות מהירה יותר ותצמצם את הפער ברווחיות לעומת יריבתה בואינג. מניית איירבוס ירדה ב-1.2% בבורסה בפריז.

 

מדד המחירים לצרכן בצרפת עלה ב-0.4%, בשיעור שנתי, בספטמבר, לאחר עלייה של 0.2% באוגוסט - בהתאם לציפיות.

 

הבורסות באסיה ננעלו בירידות שערים. מדד ניקיי איבד 1.5%, האנג סנג צנח ב-2%.

 

מדד מנהלי הרכש בתחום הייצור בסין, שמפרסמת חברת המחקר קאישין עלה בספטמבר ל-50.1 נקודות, לעומת 50 באוגוסט - בהתאם לתחזיות האנליסטים. זה החודש השלישי ברציפות שהמדד נמצא ברמת 50 הנקודות או מעליה - רף המפריד בין התרחבות הייצור במפעלים להתכווצות.

 

מדד המחירים לצרכן ביפן ירד באוגוסט זה החודש השישי ברציפות. המדד ללא מזון טרי - הנתון שבו משתמש הבנק המרכזי במדינה למדידת האינפלציה - ירד ב-0.5% בשיעור שנתי. התחזיות היו לירידה של 0.4%. לעומת זאת, התוצר התעשייתי של יפן עלה ב-1.5% באוגוסט, לעומת התחזית לגידול של 0.5%. הוצאות הצרכנים נפלו ב-4.6% לעומת החודש המקביל אשתקד - התחזית היתה לירידה של 2.1%.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AP
בורסת וול סטריט בניו-יורק
צילום: AP
מומלצים