שתף קטע נבחר

10 נהרגו בהוריקן בארה"ב: "אל תחזרו הביתה"

הוריקן מתיו, שנחלש אתמול, גבה את חייהם של עשרה בני אדם בחוף הדרום-מזרחי של ארה"ב. כמיליון וחצי בתים מנותקים מחשמל. הרשויות קוראות לתושבים להמתין במקלטים ולא להסתכן עד שהסופה תחלוף. מניין ההרוגים בהאיטי מטפס - לפחות 877

הוריקן מתיו גבה את חייהם של עשרה בני אדם לפחות בחופה הדרום-מזרחי של ארה"ב, אחרי שקרוב ל-900 בני אדם נהרגו בהאיטי. אתמול (שבת) התקדמה הסופה לאורך החוף האטלנטי, וגרמה להצפות כבדות ולהפסקות חשמל נרחבות. בפלורידה נהרגו חמישה בני אדם אדם, בג'ורג'יה שניים ובצפון קרוליינה שלושה. במהלך השבת נחלשה הסופה והוגדרה הוריקן מדרגה 1 (הדרגה הנמוכה ביותר), עם רוחות במהירות 135 קמ"ש.

 

בדרום קרוליינה הגיע לראשונה הסופה ליבשה, ליד העיירה מקללננוויל מצפון לצ'רלסטון. שירות ההוריקן הלאומי הזהיר מ"הצפות קשות בפנים הארץ". בעקבות הוריקן מתיו מנותקים מחשמל לפחות 1.5 מיליון בתי אב ובתי עסק בחופה הדרום מזרחי של ארה"ב. בפלורידה עומד המספר על 775 אלף. בדרום קרוליינה 433 אלף מנותקים מחשמל. בג'ורג'יה - 275 אלף. מושלת דרום קרוליינה, ניקי היילי, קראה הזהירה את תושבי קו החוף ווקראה להם להישאר במקלטים גם מחר ולא לנסות לחזור הביתה עד שהסערה תחלוף.

 

 

מקלטים מאולתרים למפוני הסופה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מקלטים מאולתרים למפוני הסופה(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: MCT) (צילום: MCT)
(צילום: MCT)
 

מושל פלורידה, ריק סקוט, אמר כי בליל שישי היו יותר מ-6,000 תושבים במקלטים מאולתרים. במסיבת עיתונאים הוא ניסה להרגיע ואמר כי הסופה לא תגרום עוד נזק. "התברכנו בכך שמתיו לא הגיע לחוף שלנו ושלא ספגנו פגיעה ישירה", אמר סקוט, למרות שתיאר גם את ההצפות הקשות, הכבישים שניזוקו, העצים שקרסו ואת הבתים שנותרו ללא חשמל.

 

מושל פלורידה צופה כי החשמל יחזור לרוב התושבים עד ראשון בערב שעון ארה"ב. כמו בדרום קרוליינה, גם הגורמים הרשמיים בפלורידה קראו לתושבים שלא למהר לחזור לבתיהם, שעדיין מנותקים מחשמל ברחובות שמלאים בהריסות. "אתם הולכים להמשיך לראות הצפות, נזק והפסקות חשמל", אמר ראש העיר ג'קסונוויל לני קורי.

 

בפלורידה חסמו עצים את הכבישים בג'קסון ביץ'. בחנויות בקו החוף נותרו חלק מהחנויות ללא סככות וגדרות. "התגברנו על הסערה", אומר זואי קוארטאס בן ה-18. "היא לא הייתה קשה כל כך עבור הבית שלנו, אבל גרמה הרבה נזק. תכננו לאבד את הבית שלנו".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
(צילום: רויטרס)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
 

בצ'רלסטון בדרום קרוליינה נרשמו הצפות כבדות, ולפי הדיווחים בחלק מהרחובות הגיעו המים "עד לגובה הצוואר". בעיר לא דווח על הרוגים, פצועים או נזק משמעותי לתשתיות. מניין הקורבנות הרשמי בחוף הדרום-מזרחי עומד כאמור על עשרה, הרבה פחות מאשר בהאיטי, שם נהרגו לפחות 877 בני אדם. החשש הוא שמניין ההרוגים בהאיטי עוד ימשיך לטפס בימים הקרובים. בעקבות ההוריקן מתו 13 בני אדם מהתפרצות כולרה. עוד עשרות חלו.

 

מושל צפון קרוליינה, פאט מקרורי, כינס אתמול מסיבת עיתונאים והזהיר משאננות. הוא אמר כי הוא "מודאג מאוד" שההיחלשות בעוצמת ההוריקן תגרום לתושבים לא לקחת את הסופה ברצינות ולא לנקוט אמצעי זהירות. למרות ההיחלשות ההדרגתית בעוצמתה של הסופה היא צפויה להמשיך להיות מוגדרת כהוריקן עד שתעבור מחר את החוף האטלנטי.

 

כ-2,200 בני אדם, בהם קשישים ומשפחות צעירות, פונו מהעיר סוואנה בג'ורג'יה. "כדי להציל את החיים שלי, אני אעזוב את הבית כל פעם", אומר יוג'ין ג'ונסון בן ה-40 שחי עם אביו בן ה-76. "חייבים להתפנות. אם אתם נשארים, זה כמו לחתום על תעודת פטירה. אני לא רוצה למות, אני חייב לטפל באבא שלי".


פורסם לראשונה 08/10/2016 22:58

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים