שתף קטע נבחר

נציגי "בצלם" יופיעו במועצת הביטחון בדיון נגד ההתנחלויות

הפלסטינים מקדמים החלטה נגד ההתנחלויות והבנייה במזרח ירושלים. נציגים מ"בצלם" צפויים לתקוף את ישראל בדיון. השגריר דנון: "נותנים כיסוי מוסרי לרדיפה נגד ישראל באו"ם"

המשלחת הפלסטינית לאו"ם יזמה דיון מיוחד של מועצת הביטחון בנושא ההתנחלויות, שייערך ביום שישי הקרוב. לדיון, שיכונס תחת ההגדרה של דיון לא רשמי ("אריה פורמולה"), הוזמנו גם נציגים של הארגונים "שלום עכשיו" ו"בצלם". הדיון צפוי להוות את יריית הפתיחה הפלסטינית לקידום החלטה נגד ישראל בנושא ההתנחלויות במועצת הביטחון של האו"ם. נציגי "שלום עכשיו" הודיעו כי לא יופיעו לדיון.

 

הדיון, שיחל בשעה 10:00 שעון ניו יורק (17:00 שעון ישראל), יכונס באופן פורמלי על ידי מלזיה, ונצואלה, סנגל, מצרים ואנגולה, וכותרתו הרשמית תהיה: "ההתנחלויות כמכשול לשלום ולפתרון שתי המדינות".  

דיון במועצת הביטחון של האו"ם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
דיון במועצת הביטחון של האו"ם(צילום: EPA)

"הפלסטינים מחוללים טרור דיפלומטי נגד ישראל". דני דנון ()
"הפלסטינים מחוללים טרור דיפלומטי נגד ישראל". דני דנון

מנכ"ל "בצלם", חגי אלעד, יסקור בפני מועצת הביטחון של האו"ם את תמונת המצב העכשווית בשטחים, בפני פורום שכולל את כל 15 המדינות החברות במועצת הביטחון."מדובר בפורום הבינלאומי החשוב ביותר העוסק בכיבוש, ואולי היחיד כיום המסוגל לקדם פעולה משמעותית בנושא", אמר אלעד. "זו תהיה אחת ההזדמנויות הדיפלומטיות החשובות בהיסטוריה של בצלם – וכל כולה תוצאה של 27 שנות עבודה מאומצת, מקצועית ומדויקת של צוות בצלם בעבר ובהווה, חברות וחברי ההנהלה, והמתנדבים בארגון. כפי שחזרנו ואמרנו, ונחזור על כך מחר ובעתיד: הכיבוש אינו עניין ישראלי פנימי והציבור הישראלי אינו רשאי להכריע כי הוא רוצה להמשיך בו. זו סוגיה בינלאומית מובהקת. כך בכל עניין הנוגע לזכויות אדם, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהפרה רחבת היקף, מתמשכת, המתבצעת על ידי ישראל מחוץ לגבולות המדינה".

 

אלעד הוסיף כי יתאר בפני מועצת הביטחון את הכיבוש כהוויתו, בדיוק כפי ששיקפנו אותו לציבור בישראל וברחבי תבל מאז 1989. גם אחרי 49 שנות כיבוש, לא נחדל מפעולה מתמשכת זו: אנחנו מחויבים להמשיך בה, עד לסיומו. נלווה את מאבקנו כאן גם בדרישה לפעולה בינלאומית נחושה במטרה להביא לשינוי המציאות ולסיום הכיבוש. למועצת הביטחון יש את הסמכות והאחריות לפעול – והזמן לעשות זאת הוא כעת, לפני יוני 2017".

 

מי שתקף את הדיון הוא שגריר ישראל באו"ם, דני דנון: "הפלסטינים ממשיכים לחפש כל דרך לעקוף משא ומתן ישיר, ומחוללים טרור דיפלומטי נגד ישראל. דווקא בימים של חשבון נפש ותפילות לאחדות עם ישראל, עצוב ומאכזב שארגונים ישראליים נותנים כיסוי מוסרי לרדיפה נגד ישראל באו"ם", טען.

 

הדיון צפוי להתמקד בבנייה בשכונות היהודיות של מזרח ירושלים, בהכשרת יישובים קיימים ביו"ש ובמה שהמארגנים מכנים "הפקעת אדמות של פלסטינים". בסוף הדיון המארגנים צפויים לדרוש ממועצת הביטחון לקדם החלטה מעשית נגד ישראל בנושא ההתנחלויות.

 

יריב אופנהיימר, חבר הנהלת שלום עכשיו, כתב בחשבון הטוויטר שלו כי "בדיון לא יהיה נציג ישראלי של שלום עכשיו במועצת הביטחון. כן יהיה ייצוג לעמדה התומכת בשתי מדינות מפי נציגה אמריקאית של ידידי שלום עכשיו בארה"ב".

  

מהתנועה הבהירו כי לא ישתתפו בדיון שיתקיים מחר וכי הודעה למארגנים נמסרה לפני יום כיפור.

בתנועה מותחים ביקורת קשה על שגריר ישראל באו"ם דני דנון. "דנון צריך להסביר שרק השנה ישראל בנתה 1200 יחידות דיור חדשות בשטחים", נמסר. "דנון צריך להסביר שאין עם פלסטיני ושמבחינת ממשלת ישראל חזון שתי המדינות לא על הפרק.

אבל דנון מפחד ובמקום זאת הוא תוקף את מחנה השלום הישראלי ומפיץ הודעות שטנה נגד המתנגדים לו ולממשלתו. ‏מחר לא יהיה נציג ישראלי של שלום עכשיו במועצת הביטחון. את המסר השלילי שמבקש להתנתק מהעולם ולהחריב את הציונות אנחנו משאירים לדנון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים